donci

Tag
 • Tartalmak

  30
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

donci a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
 • Születésnap 08/16/77

Profil megtekintések

1619 profilmegtekintés
 1. Nem tudom ezt elfogadni. Mivel lehet hogy mire meg kapnám a tabletett addigra lehet hogy, nem csak én, de még a déd unokám sem fog már élni! És ez nem vicc! Mert annyira lassú a Telekom, a megrendelt eszközök ki szállításával, hogy nem hogy a megrendelő de a megrendelő déd unokája sem fog élni mire ki szállít a Telekom. Evvel csak azt akaroom illusztálni, hogy a Telekom mennyire gyors a megrendelések teljesítésével. És igen (2017.04.20) ma sem kaptam még meg. A tévés példára utalva, az már két éve volt. És akkor tényleg gyorsak voltak. Mert akkor 1 hét alatt le zajlott az egész. Most meg már 2017. április 2. óta tart.
 2. 2017. április 2.-án a Telekom Webshopban, a vezetékes otthoni szolgálatásokhoz megrendeltem egy darab Huawei Mediapad M3 8.4 tabletet. A Telekom rendszere ezt igéynbejelentésnek vette. Majd 2017. április 7.-én hívtak, hogy készleten van a termék, és hogy el fogadták a részlet fiztetési kedvezményt. Majd 2017. árprilis 10.-én el készült a tablethez és a hűség idő hosszabításhoz a szerződét. A szerződést ki küldték elektronikusan. 2017. árprilis 10.-én szintén hívtak a telekomtól, hogy raktáron van az adott termék és küldik. De a mai napig, sőt eddig a percig nem kaptam meg a Huawei Mediapad M3 8.4 tabletet? Ilyenkor mi van? Mi a teendő? A ki küldött elektronikus szerződés szerint a "A szolgálatás megkezdésének határideje: legfeljebb az elõfizetõi szerzõdés megkötésétõl számított 15 napon belül, melynek határideje 2017.04.22." Ma meg már 18.-a van! A hűség szerződés hosszabítást sem aktíválták még. Legalabbis a Telekom.hu online felülete szerint még nem. Szerintetek meg kapom még valaha a Mediapad M3 8.4 tabletet? És a szerződés is hozzá igazitják? - Korábban rendeltem egy TV készüléket, szintén részletre. A TV az egy hét alatt meg jött anno, és nem volt gond vele. De a mostani megrendelés, úgy érzem hogy elégé vonatottan megy. Illeteve azt érzem, hogy nem is megy. Nem történik semmi.
 3. Üdvözletem, kedves anonymus! Igen ott fut az utcámban a koax hálózat! Ez valóban igaz. Csak ép az utca másik oldalán van a Telekom koax hálózata, illetve kábele! Sajnos! Ez egyébként egy külön érdekes story! Mert eről is van ám épp egy érdekes storym, amenyek csufós kudarca lett az ereménye. A történet 2017. január havának második felében történt. A story lényege, hogy a Telekom web oldalán a pontos címemet be írva, fel ajánlja a 120 Mbit/sec sebeségű internetet. Ezen jó hír olvasván, azzonal fel is hívtam a Telekom telefonos ügyfélszolgálatát. Ahol meg erősítették, hogy igen valóban elérhető nálam is a 120 Mbites internet. Nosza akkor meg is rendeltem! Hurrá, gondoltam örületm mint a vak ablak. Csak aztán pofára esetm, sajnos! Mert hát, ugye a részlletekben rejlik a kis ördög. Szokták mondani. Szóval a story ott folyatodik, hogy a megrendelés követő napon vissza hívnak a Telekomtól, hogy ugye nem lesz baj, ha a DSL techológiáról koax kábel hálózatra váltanak. Modom nem baj. Csak csinálják. Ok. Gondolom. De aztán 2017. január 27. jött is a szerelő a Telekomtól! Erre el kezdi keresni az adott társasházban a Telekomos koaxos kábel hálózatott. De sehol nem találja. Majd vissza jön hozzám, és még engem von kérdőre, hogy hol a Telekomos kábel hálózat elósztó szerkrénye. Modnom én ilyenről nem tudok, hogy lenne ilyen. Erre fel hívja a társasház közös képviselőét, aki természetesen szintén nem tud ilyenről. Na erkkor a Telekomos szerelő fehívja telefonon a központjukat, akik azt mondják, a szerelőnek, hogy a földszinten van, és egy nagy szürke szekrény Telekom fel írattal. Majd ezután, ujabb köröket fut. De ilyen elosztó szerkrényt amit a telefonba mondtak a szerlőnek, nem talál a szerelő sehol. Erre felhívaja a kerületi telefon központot, ahol a kerületiek, közlik a szerlővel, hogy ne is keresen az adott társasházban Telekomos Koax kábel hálózatot, mert ott olyan nincs, és soha nem is volt. Ezek után a szerencsételn Telekomos szerelő dolga végezetlenül távozik, és törli a megrendelésemet. Tehát hiába van az adott utca másik oldalán, a Telekomnak koax kábel hálozatta. Az adott társasháztól (amelyben lakom) körülbelül 50 méterre az a bizonyos koax. Ha az adott társasházba, nem vitték be, akkor nem is fogja a Telekom egyetlen egy ember miatt be vinni. Ezek után, nevezhetjük, szívának, pofára esésnek, vagy égésnek, vagy akár cikinek is. De ez van, ez a 21 század, Budapest kőbánya, és a Telekom. Ez után jön a következő story, amelyet az előbbi bejegyzésemben már le is írtam. Melnyek eredménye lett bonding-os 50 Mbites net.
 4. Jó dolog a fejlesztés. Már ha valóban is fejleszt a Telekom. Mert az utobbi években, a Telekom fejlesztése alig látható. Legalább is, azonon a településen ahol lakom. Sem kábel TV, sem pedig optikai kábel nincsen a mai napig. Pedig 2009 december óta vagyok a Telekomnál internet előfizető. Volt azért fejlesztés, de ez a fejlesztés jelenktéktelen volt ahhoz képest, hogy ma (2017.03.18.) már 1000 Mbit/sec-es internet is létezik a Telekomnál. Persze pont ott ahol lakom ez sincs. Mert miért is lenne. Pedig nem egy el dugott kis faluban lakom. Hanem a Főváros közepén, Kőbányán lakom. Optikai kábel nincs, kábel TV nincs. Mi van jelenlég, és mi volt az elmult 7 éveben? Az előfizetői szerződés meg kötésekkor, 2009. decemberében maximum 15 Mbit/sec sebességű internet. Egészen 2017. január 12.-ig. A 15 Mibit/sec persze ASDL2+-on. Aztán persze a Telekom észbe kapot és roham tempóba fejlesztett, egy kicsikét. Ugyanis 2017. január 12. ASDL2+-ról hirtelen a semmiből VDSL2-re fejlsztett, és az ezközöjet is kicserélet. Így már 1200 métere a telefon központól, is elérehtővé vált VDSL2-n a 20 Mbit/sec. És ez már valódi 20 Mbit/sec volt. De csak volt. Mert ennek ma már nyoma sincs! Ugynis ma már 50 Mbit/sec is bír a VDSL2 vonalam, persze szintén 1200 métere a telefon központól és a DSL központól. Persze ez az 50 Mbit/sec is csak Bonding modban lehetséges, VDSL2-n. Most itt tart a Telekom 7 év után. Szóval valamivel több mint 7 év alatt, az ASDL2+-os 15 Mibit/sec-ről, Bonding modú VDSL2 alapú maximum 50 Mibit/sec-re fejlesztettek, Azaz + 35 Mbit/sec-el tudak nővelni az internet sebességet. + 35 Mibit/sec, 7 év? Ez ám aztán gyors fejlődés! Itt tartunk most. Peresz jó a fejlesztés, és örülök neki. De azért jobban örültem volna ha az 50 Mbit/sec mellet optikára is fejleszt a telekom. Jelenleg most az 50 Mibit/sec-et egy igazi különlegsség adja, amelyet ZTE ZXHN H368N-nak hívnak. Jelenleg a Telekomnak az egyetlen egy olyan készüléke amely bonding képes VDSL2-re képes készüléke a ZTE ZXHN H368N.
 5. 1., Az IPTV nem kártyával működik! Nem is kapsz kártyát! 2., A kártaya helyett egy 20 számjegyből álló egyedi azonosító van, amit a Set-top-box, első bekapcsolásakkor, a set-top-box telepítésekkor kell megadni. 3., A kábel tévén ott mind a 140 TV csatorna jelet egyszerre küldik, így kábel TV esetén a Set-top-boxnak és a kód kártyának csak de kódolnia kell a kábelen érkező jelet. 4., Mig IPTV esetén ott alapból csak 1 SD streamot kapsz, illetve megrendelt csomagtól függően, 1 SD + 1 HD, vagy 2 SD + 1 HD stramot kapsz. 1 stream = 1 TV adás! Mert az IPTV esetén, az IPTV set-top-box a megrendelt szolgálatástól függően, az IPTV szerveréről egyedileg egyesével vagyis steamonként kéri le hogy jogosult vagy e az adott szolgálatásra. Épp ezért kell külön bérelni minden tévéhez IPTV set-top-boxot. Mert 1 set-top-box csak 1 Tévét szolgál ki. Maximum 3 Set-top-box kérhető! A 3 set-top-boxhoz maximum 3 SD és maximum 2 HD stream igényelhető! Tehát nem fogsz tudni egyszere 3 különböző HD csatornát nézni 3 különböző tévén, csak maximum 2 tévén megy 2 külön HD stream. A 3. Tévén az első 2 éppen nézett HD streamból választhatsz. És akkor szrencsés vagy ha 3 SD és 2 HD streamot tudsz igényelni. Mert az átlagban csak 2 SD és 1 HD stream, amit tudnak adni. Sajnos az IPTVnek vannak ilyen jelegű korlátai. Az eslő IPTV set-top-boxnak nincs külön bérleti dija, mert az jár a szolgálatáshoz alapbó, de a második és harmadik set-top-boxnak van egy 870 forintos set-top-boxonkénti díja.
 6. Én a következőkkel egészíteném ki, a gondolat meneteteket. Ön magában a HD csomagal nincs gond, és a családi+HD csomaggal sincs gond. Ezt jogilag is meg lehet tenni! Amivel már gond van, az MTVA csatornáinak HD változataival. Ugyanis a Telekom az MTVA csatornáinak HD változatát továbra is a családi+HD csomagba helyezi. Holott ez elméletileg 2015. Július 1.től már törvénytelen. Mivel az MTVA csatornáinak SD és HD csatornáit egyaránt a közszolgálati csomagba kell, helyeznie a Telekomnak.
 7. Szuper jó! Épp most beszéltem az 1412-es telefonos ügyfélszolgálattal. Ott az ügyintéző nem tud semmit, az RTL Klub HD-ről, Ez már cikki!
 8. Kedves anonymus! Be tudnád linkelni azt az web oldalt, ahol meg erősítették hogy holnaptól lesz RTL Klub HD.
 9. ":smileysad:Tádám" és az RTL Klub HD, nincs sehol!:smileysad:
 10. Ne is haragudj anonymus! De kötekedni azt nagyon szépen tudunk. De a kérdésemre választ adni azt már nem tudsz, csak utasítgatni. Mikor vagy hajlandó válaszolni a kérdsemre? Vagyis hogy honnan van ez az info hogy vissza kerül az RTL Klub HD a Telekom kínálatába?
 11. Kedves Attila70! Hinni abban hiszel amibe csak akarsz! :smileyfrustrated: Én is hiszek bizonysos dolgoban. Most például abban hiszek, hogy a Telekom semmilyen közleményt nem adott ki arról hogy vissza kerülne az RTL klub HD. Sőt, senki semilyen formbában ebben a forumon nem erősítette meg a hírt, illetve az "állítolagos" megerősítő hírt sem támasztotta alá senki semmmilyen, hitelt érdemlően. Éppen ezért ez a hir midaddig pletyka értékű hír, amíg tényleg valóban vissza kerrül az RTL Klub HD a Telekom kínálatában.
 12. Kedves anonymus!  :smileyfrustrated: Kitől is nyert meg erősítést, ez az információ? :smileywink:
 13. "....a T-s fiúk előkészítették az EPG-t. " Az EPG-ben sincsen nyoma az RTL Klub HD-nak! :smileyvery-happy: Egyébként  :smileywink:"vihar" :smileywink: vagyis "RTL Kukb HD" előtti nagy csönd van, a Telekomnál. Mélyen halgat a Telekom! De én inkább arra lennék kíváncsi, hogy vajon bolcastle honnan vette ezt a Hírt hogy 2015.06.09.-én vissza kerül a Telekom kínálatába az RTL Klub. Mivel a Telekom a mai napig ez ügyben semmilyen forámban nem nyilatkozott. Én pedig így ebben az esetben hiszem ha látom.
 14. Nálam sem a 158. program helyen, sem pedig a 299. program helyen  nem jelenik meg semmi. Sőt az 158. és a 299. program hely egyáltalán meg se jelneik. IPTV-m van Családi+HD csomaggal. De még így se jelneik meg. A másik érdekessége a dolognak, hogy a Telekom érdekes módon mélyen halgat az RTL Klub HD vissza kerüléséről. 
 15. Elméletileg, igen adható. Sőt akkár még 1 db (Full) HD streamm is adható. Sőt elméletileg az ASDL 2+ technologiai is képes 2 SD és 1 (Full) HD streamm-re. Mivel a 2 SD streamm eggyüttesen, úgy körülbelül 6 Mbit/sec körül van, addig egy (Full) HD streamm önmagában úgy legalább 6 Mbit/sec. Tehát a 2 SD és az 1 HD streamm eggyüttesen kb. 12-13 Mbit/sec. Ennek megfelelően akkár 3 SD streamot is elbir az ASDL2+ technologia. Tehát ahol tudnak adni, legalább 15 Mbit/sec-et ASDL2+-ön ott menne az előbb le írtak. De sajnos a Telekom nem így áll hozzá, és elégé fukara az SD és HD streammok számát illetően.