bolcastle

Tag
 • Tartalmak

  25
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

  soha

Minden, amit bolcastle posztolt

 1. Szerintem nem tudsz majd boxot venni a telekomtól. Ugyanúgy felveszik hibára, mint az analóg tv-t, hiszen nem biztos a tv hiba.  Egyébként nincs estetleg háromnál több végpont? Nem maradt bent valahol egy jelerősítő vagy splitter a hálózatodban? Ha van neted nézd meg szerintem az első elágazás splitterét, hogy milyen frekiket vág le, lehet, hogy még korábbról maradt és túl közel van a dvb-c elejéhez. Vagy lehet, hogy egy másik régebbi tvből csorog vissza valami. 
 2. Már folyik az átállás, minden hónapban lekapcsolják néhány területen, talán októberben a központi fejállomást is lecsapják. Kódolatlan dvb-c lesz helyette (tehát bolti boxokkal is lehet majd használni, ha régi tvje van valakinek). Győr környékén átveszi a vidanet. Át lehet állni iptvre is, de ha valaki ragaszkodik az analóghoz, akkor felmondhatja szerintem kötbér mentesen. Tehát jó ez, mert haladás, csak az idősebbek lesznek problémában. De én kíváncsian várom, hogy kezd e valamit a telekom a felszabadult frekvencia tartománnyal.  És igen, az iptv lesz a vége. A telekom a saját koax hálózatán mindenhol tudja nyújtani, dvb-c re sem tudsz már előfizetni, én azt hittem, hogy az hamarabb lesz lekapcsolva, mint az analóg. Én 2 évet adok a dvb-cnek is. Eddig is veszteséges volt 3 technológiát fenntarrani egy hálózaton. 
 3. OFF: Ma tudtam meg, hogy talán kedden visszakerül az RLT KLUB HD a kínálatba, nagyon sokan panaszkodtak miatta, de most végre lehet nézni a Barátok köztöt HDban.  Gondoltam hasznos info lehet.   
 4. Szerintem a legegyszerűbb az lenne, ha kérnél egy router cserét. Ha gyakran előfordul, akkor szerintem le fogják cserélni, szerelő is látja majd a logokból, hogy rossz, akkor nem fog a konfiggal kínlódni.
 5. Éppen feltárni segítettem volna a hibát. De ha nem válaszolsz, akkor annyit tudok mondani, hogy optika bizos nem lassú, modem sem romlik el egy pillanat alatt. Valószínűleg elrontottál valamit, de 50 megás netnél nem sok kofig hiba lehet. Tehát utp.  Szóval ha megvan a megoldás azért leírhatod. 
 6. "Az alap gondom az volt, hogy az IPTV SD adása gyengébb mint a másikon."   Ja, hogy az SDvel van gond? Akkor félreértettem én úgy értelmeztem, hogy csak a HD adókkal nem vagy megelégedve. Elvileg sok különbségnek nem kellene lenni a 720 (HD)  és az 576os (SD) felbontás közt, ha 720as tvd van. 
 7. Ez a 4:3as dolog érdekes. Elvileg ezt a telekom is így kapja akkor, az mindenféleképen nyúlik, ha 16:9re átrakja. Egyébként az iptv távirányítón a 9es gomb alatt van egy zoom gomb, azzal is tudsz állítani a képen.  Nem ezek a régi meccsek mentek véletlenül, ezek még 4:3ban mentek anno : 22:00 Labdarúgás(ismétlés)BL-klasszikusok, 1996-os döntő, Juventus - Ajax   21:45 Labdarúgás(ismétlés)BL-klasszikusok, 2003-es döntő, Milan - Juventus
 8. Ha modemre közvetlen kábelel dugva a gépet jó, akkor konfig hiba lehet esetleg. Sima HG850 modemed van? 1es porba van dugva a router/switch? Resetelni próbáltad már? Vagy wifis eszközt kaptál pl.: HG8245? Mit pingeltél? Hálózaton lévő másik eszköz IPjét pingelve nincs hiba? Ha szervert pingelsz traceroute-ban megnézted, hogy hol növekszik? Modem IPjét vagy saját külső ip-t pingelve is rossz?
 9. Szia! Az otthoni előfizetés hiáját a 1412/4 es menüpontban jelentheted be. Azonosítani magad MT azonosítóval vagy VEZETÉKES telefonszámmal tudod. Bajodra a megoldás: Saját router vásárlása, amit 1422-n megtudsz rendelni beüzemeléssel együtt, szerintem kérj WDS képes routert, arra konfigolják. De vályogon az sem fog átmenni rendesen szerintem. Ha jó wifit akarsz, akkor ezzel még szenvedni fogsz.     ÁSZF: "6.1.4. Előfizető kötelezettségei a hibaelhárítással kapcsolatban: A szolgáltató által az internet illetve az IPTV szolgáltatáshoz biztosított - Telekom tulajdonú – végberendezések (pl: HGW) egyes típusai WiFi képességgel vannak ellátva. Az internet illetve az IPTV szolgáltatás helyszíni létesítése során, az internet szolgáltatást a HGW-n keresztül igénybe vevő előfizető kérésére a WiFi-t díjmentesen bekapcsolja a szolgáltató, azonban a létesítést követően, a WiFi konfigurációs hibájáért a szolgáltató nem vállal felelősséget. A WiFi utólagos konfigurálása nem tartozik a szolgáltató felelősségi körébe, az nem az internet-szolgáltatás része, így a szolgáltató annak díját kiszámlázhatja az Előfizető részére. A tevékenységhez tartozó díjakról külön tájékoztatjuk előfizetőinket."
 10. Milyen technológia? DSL, KOAX vagy OPTIKA? DSLnél figyeld a HGWn (digitális elosztó = modem + router egyben) a dsl ledet, ha kialszik akkor vonal hiba, ha az internet/online led alszik ki, akkor PPPoE gond, ha semelyik, akkor számítógép/hgw oldali hiba. KOAXnál az online feliratú lámpának nem szabad kialudnia. Ha kialszik vonal hiba, ha nem akkor resetet javasolnék első körben. OPTIKA esetén 99%ig nálad van a hiba, itt az auth/link páros vagy a PON led jelszi a vonalat.   Wifin vagy kábelen használod? Ilyenkor a helyi kapcsolatnál piros X vagy sárga 3szög van?
 11. Szia! Valóban kellemetlen lehet. Megoldás: mobilnet vagy szolgáltató váltás. Koax szinte mindenhol van általában valami kis helyi szolgáltatónál. Egyébként előbb-utóbb biztos fejlesztenek. 2.5 kilőméteren örülj, hogy stabilan működik azokon a több tíz éves kábeleken. Én egyébként 1 km felett már be sem kötném senkinek.   Panasz itt tehetsz, ezen a fórumon maximum megértő sorstársakra találhatsz.     Elméleti sebesség/távolság összefüggés:
 12. Szia! Én felhívtam őket, kapott infóim alapján tömeges leállás volt. Valószínűlet Sso hiba. Nem működött a levelezés webmailen és kliensprogramból sem. A freemail is a Telekomé, így az sem működött. A telekom.hu oldalon is szünetelt a belépés. Az origo.hu elérhetetlen volt. Kb két órán keresztül volt rossz legalább is nálam.
 13. A BBC Entertainment jelenleg a Filmvilág nevú minicsomagban van (1800 Ft / 18 adó). De az idegen nyelvű adók a Nagyvilág-ban vannak (1800 Ft / 20 adó).
 14. "Természetesen mind két box, IPTV és DVC-Média lejátszó HDMI-vel van kapcsolva a tvhez" Először is győződj meg róla, hogy biztos HD felbontású a műsor megy éppen. (pl újabb filmek/sorozatok, saját gyártású naponta frissülő műsorok, stb.).  Amennyiben közelről látszik, hogy mozaikos vagy pixeles a kép, akkor így hirtelen 3 dolgot tudok javasolni:   Ha nem elég éles a HD a telekomnál, akkor nézd meg szerintem IPTVn menün belül beállítások/televízió/képarány beállítása menüponton belül van felbontás állítási lehetőség. Az 1080i-ben legyen a pötty.   Ha ez sem jó, akkor nézd meg, hogy a neted jól megy e, lehet, hogy azzal van a gond.    Ha a net is rendben van, akkor hívd fel őket szerintem és kérd meg, hogy mérjenek rá a boxra, hogy látnak e bármilyen hibát (eldobott ip csomag, multicast lyuk, packet loss, stb..., nem tudom hogyan mérik), ha szakmailag felkészültebb ügyintézővel beszélsz, akkor megtudja nézni. Sajnos tapasztalatok alapján nem mindenki ért hozzá vagy nem érdekli őket csak felveszik a bejelentést, úgy vannak vele, hogyha azt mondod, hogy rossz, akkor biztos az. De ha felveszik, akkor sincs baj, mert úgyis kapsz sms-t, ha nem találnak hibát, nem kell otthon maradnod. Ha találnak, akkor meg megoldódik a gond. Persze a legjobb, ha hozzáértő lelkiismeretes ügyintézővel beszélsz, mert ő vagy megmondja, hogy ez van ez ilyen minőség, nincs gond, vagy megoldja/jelzi az illetékeseknek. Visszamenőleg is rátudnak mérni, de javaslom, hogy úgy hívd őket, hogy folyamatosan legyen áram alatt a box pár napig, és az ügyfélszolgálatos mérése előtt (persze ha rámér egyáltalán) ne indítsd újra, még ha kéri akkor sem, hiszen utolsó infóm alapján úgy van naplózva a beltériben minden adat, hogy csak utolsó újraindítás után lévő adatokat látják. Persze a szerver oldali naplózást le tudja kérdezni, de abból kevesebb minden derül ki.
 15. Teletextes felirat csúszhat az MPEG4 kódolás miatt.  Közszolgálati adókon csak akk van HD felirat, ha HD műsor megy. Ez minden szolgáltatónál így van. Nem ők rakják rá a logót.  Ugys hdmi kábellel van összekötve a tv és a box? 
 16. Ja. Továbbá folyamatosan vezetik be a kódolatlan digitális adást, mert ugyebaz analógot lekapcsolják vagy átadnak másik cégnek. Úgyhogy mostmár kártya sem kell majd. Megoldva a probléma. 
 17. Ha te most digitális kábel tvre (dvb-c) gondolsz, ott jelenleg is lehetséges CA modullal használni a telekomnál, ha képes rá a tv-d. Első bekötésnél kell a szerelővel megbeszélni. De itt is az a gond, hogy saját eszköz, így a céget nem fogja érdekelni, ha nem tudod behangolni a tvd vagy a kártyán lévő havi 1x küldött jogosultsági lista nem frissül be. Egyszerűbb boxig biztosítani, ott csak az lehet a hiba, ha a tvd elromlik, mivep még a kábel is a cégé. Persze sokkal kényelmesebb 1 távirányítóval használni, ez persze iptvnél nem lehetséges. Egyébként dvb-c hálót a rendszer biztonsága érdekében is féltik, ezért adnak boxot, lehetne vele trükközni, ha van kártyád és az nem a boxhoz van párosítva.  De hamarosan úgyis kivezetik szerintem a dvb-ct a telekomnál max 2 évet jósolok neki, pedig én is jobban szerettem mint az iptvt. Aztán rájöttem, hogy sosincs semmi értelmes a tvben és előfizettem a mozi klubbra.  Tehát jelenleg is megoldható modullal, ha már meglevő előfizető vagy, akkor vegyél egy modult ha nincs a tvdben és set top box vagy conax csere alkalmával azzal kell párosítani és működni fog. De lutri. Lehet, hogy következő hónap 10.én megöli egy frissítés. 
 18. Ha nem bérled a boxot, és egyszer baja van, akkor szerintem nem örülnél, ha a saját eszközöd miatt számláznák a kiszállást + a szervízt. Ja és csere keszüléket sem adnának. Mai állás szerint kimegy a szerelő és szó nélkül cseréli. Sőt még telefonon is segítenek a hibaelahárítasban. Ha a tiéd a box, akkor a digitális eloszotóig biztosítják a jelet. Ha annak a hátulján a csatlakozó működik, akkor a többi már a te gondod vagy fizetősen segítenek. Nem két forint a kiszállás. 
 19. " hogy milyen rendszer szerint történik az áthelyezés (területi, névsor, előfizetett szolgáltatások stb.)"   Ha jól tudom random módon dob át a rendszer bizonyos megrendelések vagy módosítások után. Ez lehet pl hűség hosszabbítás, új bekötés (pl + telefon), nagyobb csomagba váltás, ... Nem tudom pontosan, de valami ilyet mondott egyszer egy ügyfélszolgálatos. Manuálisan meg nem tudnak átrakni, én még novemberben kértem, de azóta átkerültem.  Bizonyos időközönként meg csak úgy átdobnak pár ezer ügyfelet. Egyébként amiatt húzódik, mert nem mernek ekkora adatbázissal játszani, továbbá szelektálni kell a már nem élő előfizetéseket gondolom. Nem kevés ügyfélről van szó. A számlázásban sem lehet fennakadás. Nem egyszerű dolog. 
 20. Szia! Én fél évig használtam. Családi házban a wifis (ruckus) megoldás a legjobb. Én társasházban próbálkoztam a wifivel, használhatatlan és drága. Nagyon érzékeny az iptv a minőségre, először alacsonyabb fps, aztán pixeles majd szétesett mozaikos kép következik. Wifinél nagyon fontos, hogy kevés legyen a szomszédoknál az interferencia miatt. Ha meghibásodik vagy kevésbé jól működik, akkor egy vagyon a javítás/csere. Ha egyszer offline lesz a digitális elosztó, akkor kb 15 perc helyrerakni egy sorrendi újraindítással. Olcsóbb az utp kábel és stabilabb minőséget nyújt, megéri fúrni, nem olyan vastag az a kábel, hogy elrondítsa a lakást.  Ez az iptv nagy hibája, hogy nagyon érzékeny a net minőségére. Ezért is javasolt kerülni xDSLen.
 21. Szia! Ha a számlán családi+hd csomag van, akkor az iptv jogosultságaid nincsenek rendben. Telefonon keresztül tudják rendezni valószínűleg ezt a problémát, hiszen a számlázó rendszerből frissíti át a csomagod az iptv jogosultság kezelő rendszerbe. Ha ezügyben már egyszer kaptál megoldást, akkor egy csomagmódosításod akadt el egyszer valószínűleg, ami bizonyos időközönként befrissül a jogosultság kezelő rendszerekbe. Ha egy kompetens ügyintézővel beszélsz, akkor szerintem meg tudja oldani vagy jelezni az illetékeseknek a rendszerhibát. Én eddig csak 23:00 után tudtam értelmes ügyintézőkkel beszélni műszakin. Igaz eddig összesen kb 6-7x hívtam őket. De ha e-mailt írsz, akkor is nagy valószínűséggel kerül hozzáértő ügyintézőhöz eddigi tapasztalataim alapján. (telekom.hu/irjonnekunk)
 22. Ezzel csak az a gond, hogy így sokan nem fognak 3 iptv boxot rendelni, csak egyet. A többi tvn meg majd megy ingyen a dvb-c. Erről a 85 éves orion tv-t néző Marika nénit meg ki fogja érthetően tájékoztatni? Tapasztalatok alapján az idősek nem is nézik az iptv-t mert bonyolult a kezelése. A 20 éves tv meg ugye nem rendelkezik beépített tunerrel, dvb-c boxot meg ugye nem fog kapni, az iptvhez meg ugye nem ért. Ebből elég sok gond lesz szerintem. Majd reklamálnak az idősek, hogy elment a tv. Mert ugye sokaknál 4 tvre jut 1 iptv box. Ez bevételnövelésnek jó erről az oldalról. De az új tv-vel rendelkezők pedig jogtalanul nézik majd a jó minőségű dvb-ct. Én azoknál akiknél van iptv levágnám a dvb-c frekvenciákat vagy fizessen érte jelképes összeget. Mert ugye plussz költséggel nem jár, hogy nézi vagy nem, de ha csak 1 ingyen boxot kér ahelyett, hogy bérelne még kettőt az nem fair az újonann bekötött előfizetőkkel szemben. Mert ugye az új előfizetőknél nincs elhúzva a koax csak a digitális elosztóig.
 23. Utolsó infóm alapján augusztus és október közt lesz mindenki az új rendszerben.  Tudtommal most is át lehet kerülni, a rendszer automatikusan dob át egyes megrendelések után, csak jó időben és jó szolgáltatást kell módosítani. A legegyszerűbb módja, hogy átkerülj, ha felmondod a szerződést és újra kötöd, ez kis kieséssel járhat. De meglehet oldani a kiesés nélküli váltást is, ha betelefonálsz szerintem tudnak segíteni, ha ragaszkodsz hozzá. Ha jól tudom a palettások, a telekom dolgozók és az üzleti előfizetők mind a régiben vannak. Egyébként én sem értem, hogy miért nem lehetett egymás mellett párhuzamosan a két rendszert fenntartani. Gondolom 1 adatbázist tud kezelni csak a webshop. Ezt a számlás dolgot pedig nem értem. Le tudod tölteni pdfben szerintem, ha erre gondolsz. De e-mailben is kiküldik, ha kell. T-pontban pedig ne fizess számlát, csak növeled a sort a ténylegesen ügyet intézők előtt. Elég idegesítő, mikor arra vársz, hogy húsz ember befizesse előtted a számláját, arra ott a posta, átutalás, csoportos beszedés, bankkártyás fizetés.
 24. Valószínűleg nem igazán szerettél fizetni. Nem szeretnek szóba állni olyanokkal, aki úgy vészeli túl a 2 éves hűséget, hogy folyamatosan tartozása volt. Várható a tevékenység folytatása.
 25. Szia!   Ha most invitelnél ADSLed van, akkor valószínűleg Békés vagy Csongrád megyében laksz. Ott a telekom koax hálózaton van jelen, ami sokkal megbízhatóbb, mint a réz hálózat. A routered használhatod a telekomtól kapott modem vagy digitális elosztó mögé kötve, hogy legyen erősebb wifid, de újra kell majd konfigurálni. A koaxos internethez nincs szükség PPPoE kapcsolatra, dimanikus ip-t kell beállítani a routeredbe. Én még javasolnám a dhcp szerver kikapcsolását ha digitális elosztót kapsz, az adatforgalmi hibák elkerülése érdekében. Továbbá a digitális elosztó wifijét sem árt kikapcsolni, hogy ne zavarják egymást, hacsak nem szeretnéd a ház két végén két külön wifit használni a nagyobb lefedettség érdekében. Kérj a net mellé telefont, hiszen úgy olcsóbb. De így biztos, hogy Cisco, D-Link vagy Technicolor digitális elosztót kapsz, amiknek gyenge a wifije. Viszont a technicolor dual bandes, azaz 5GHz-re is képes, amivel jobb sebesség érhető el, ha társasházban laksz. Tehát javaslom, hogy használd a saját routered, mert jobb lesz a wifi.