njozsef

Tag
 • Tartalmak

  6
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

njozsef a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
  1
  1

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

 • Születésnap 02/15/67

Profil megtekintések

400 profilmegtekintés
 1. kaon

  DMZ-be tett külső routerrel jól működik.
 2. Nálam egyérteműen akkor csinálja ezt amikor mac-hez rendelek belső fix ip-t (reserved ip). Ha üresen hagyom akkor jó. Nekem a port forwardinggal van bajom. Aműgy stabilan megy, wifi ok. A router belső tűzfalát hogyan lehet kikapcsolni?
 3. kaon

  Egyértelműen akkor nem lassul le ha nem írok address reservált címeket kellene gy új FW
 4. kaon

  Sok-sok kísérletezgetés után úgy tűnik, hogy ha reserved belső IP-ket állítok be MAC addresshez (ez egy fontos dolog lenne ha nem akarok a klienseken ézzel fix IP-ket állítgatni), akkor belassul egy idő után a webes része is. Az Octoprint 80-as portforwardolással még mindig nem megy, csak a login képernyőig jut el ha külső IP-ről próbálom. Az előző szolgáltatómmal semmi gond nem volt (az is telekom tulajdon (Kalásznet)), de ott saját routerem volt.
 5. kaon

  Kics kiegészítés: SSH-val is kb a 3. próbálkozásra enged be, addig timeouttal kilépked, restart session.... és egyszer csak betalál. ddns-es névvel és IP-vel is ezt csinálja. traceroute is kiáll timeouttal a 81.183.3.140-nél. ha google.com-ot kérdezem, akkor nincs timeout. Mi lehet ez?
 6. kaon

  Sziasztok. Kicsi problémám van a portforwardinggal. Ugyararra a gépre (raspberry 3) a 22-es port jól működik, a 80-as meg nem. Az előző szolgáltatóval jó volt az is, ebbe a routerbe is ugyanert a két portot szeretném. Látott már valaki ilyesmit? Ja, ezen a routeren a "backup" funkció nekem nem működik. 2022-->22 84-->80 (chrome console üzenetek mellékelve) kaon CG3000 a modem/router Köszi a válaszokat.