Oberon

Tag
 • Tartalmak

  22
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Oberon a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  1
  1

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

 1. Ez engem is érdekel, és találtam is egy listát. A környező országokban egyetlen helyen, a sógoréknál, és ott is csak egy szolgáltatónál működik. Ezek alapján valószínűleg nem olyan egyszerű, mint gondoltam...
 2. airties

  Kár, de azért köszi. Másnál esetleg?
 3. airties

  Szia! Szuper Apaszka, majd oszd meg a tapasztalataid, kérlek, köszi!
 4. airties

  Persze ennek örülnék igazán, két legyet egy csapásra https://www.airties.com/product-7430.html
 5. airties

  Pont ettől tartok én is, így trio csomagot vennék. Az AirTiesnak jobban örültem volna, de az csak Strongban vagy D-Linkben van. A D-Linket látom, hogy próbáltátok. Strong esetleg valakinél?
 6. Az csak hibás terméknél van, és ugyanolyat kap. Ettől függetlenül egy próbát megér, de vagy megy, vagy nem.
 7. Na pont emiatt néztem be, de úgy látom, hogy nincs fejlemény :-( Viszont elcsíptem ezt, és ez, valamint a korábbi cikkek alapján szerintem nem véletlen a hallgatás. Milliárdokat kér a TV2, amit épelméjű szolgáltató nem fog kifizetni, hiába verjük itt a tamtamot. Ha a TV2 elindítaná végre a beharangozott, de elsunnyogott extra csatornát, akkor arra tudnánk előfizetni. Kérdéses persze a mennyi az annyi ott is, mert hiába bírom a focit, az adóforintokból megvett meccsekre nem fogok még havi pár ezret kiköhögni :-(
 8. Focikedvelőként piszkál, hogy mikor lesz már Spíler2, tehát átfutottam a topicot. Hát katartikus élmény volt, kösz mindenkinek! Nevettem és sírtam felváltva! :-D :'( Merthogy most már összeolvasva valami ilyen kép bontakozott ki: Szép hazánk 15 millió focirajongó országa, amit mi sem bizonyít jobban mint az az állítás, hogy ez így van. De ezt megmondja ám bárki, az összes rokon, ismerős. A focistadionjaink száma, kihasználtságuk és hivatkozott, de senki által sem látott nézettségi adatok meg mind-mind durva hamisítvány, valójában nem létezik, smafu! Ha valami kormányközeli cég fociközvetítési jogokat vesz, akkor valaki más azonnal fizesse meg a vételi árat! Persze úgy, hogy megérje vesződni vele, tehát minimum kétszeresen! A fizetés legyen automatikus, ne valami piacgazdaságban megszokott csökevényhez kötött, amit más, fejletlenebb helyeken tárgyalásnak hívnak! A szolgáltatók tehát tárgyalás nélkül vegyenek meg mindent, de azt a tévétársaságok a reklámbevételekből fizessék ki nekik. Ez volt a kedvencem, a jelenlegi helyzetre vetítve a TV2 fizetett a jogokért, a szolgáltatók fizetnek a műsorért, aztán a minden***** reklámozó cégek fizetnek a TV2-nek, az meg visszafizeti a műsor árát a szolgáltatóknak. Így végül a bankok, mosópor, lábgombaírtó és betétgyártók fizetik a cehhet. Ha mégis tárgyalásra kerülne sor, akkor a fociközvetítések tulajdonosának ügynökei és rokonai is támogassák azt a közösségi médiában. Értsd hangoztassák, hogy ők mindent megtesznek a népgazdasági siker érdekében, az egyik céggel már egyszerűen meg is egyeztek, és ezt a tulaj is megerősítette, tehát ez a többi szolgáltatónak is azonnali és kutya kötelessége így cselekedni. Minden fejleményről a bulvársajtóból kívánunk tájékozódni, mi csak az ott megjelenteket értjük, azt vesszük készpénznek! Amennyiben előfordulna az a ritka helyzet, hogy a bulvársajtó félretájékoztat, akkor elverjük a port bárkin, akinek semmi köze hozzá! Mindenki hazudik, nem segít nekünk, becsap bennünket, ezért ellenségnek tekintünk, lehülyézünk bárkit, aki nem azt szajkózza, amit hallani szeretnénk! Bezzeg a nyugat! Ezzel akár a focirajongók 12 pontjaként is stand-upolhatnék, kár hogy csak 7 pont. Meg nem is szeretném magam égetni vele, mert remélem, hogy ennél azért különbek vagyunk. És mivel előttem még senki sem kérdezte a lényeget, ezért megkérdezem én: mikor lesz már mindenki számára elérhető a Telecomnál a Spíler2???? Mielőtt szétgyaláztok szólok, hogy csak vicceltem. :-P Már ahol :-)
 9. Köszi, kipróbálom!
 10. Ezt hogyan lehet kiszúrni btz? Több sebességmérő és átlag?
 11. Köszi a válaszokat!
 12. Köszi, én is így láttam, de gondoltam, megkérdezem
 13. Szia anonymus! Abban még tudsz segíteni, hogy ha satot is kiépíttetek, akkor a koaxnak folytonosnak kell lennie a boxokig, vagy lehet benne kötés? Csak tartalék rendszer lenne egyébként. Ha később úgy alakul, hogy váltok, már ne kelljen külső vezetékelni. Köszi!
 14. Köszönöm anonymus, terv szerint egy kötödobozon át mennének be a házba, de a szerelőnek nem ott, hanem bőven beljebb, már a házban, a központi egység helyén kell majd csak hozzányúlnia. Ott már csak a központi egység dugalja lesz áram alatt Vagy a másik terv, hogy mégis légkábelen megyünk be. Tegnap megnéztem, a szomszédoknál is az van, kisebb távolság és kevesebb macera, mert nincs ásás, földkábel védőcső, kötődobozon keresztüli vezetés, csak az utca felé néző tető közelében a bemeneti nyílást kell előkészítenem. Arra vonatkozóan van esetleg valami plusz előírás, vagy csak az a lényeg, hogy logikusan, vezetékelhetően menjen?
 15. Köszönöm anonymus, ez alapján már boldogulok Ha a kódolatlan ennyire ideiglenes, akkor azt kihagyom, mert így is jópár km kábelem lesz már. És az rg11-es tippet is köszi, biztos, hogy az kell majd, mert a saját villanyoszlop és a ház oldali kötődoboz között közel ennyi van, de erre rájön még a befelé szakasz, és szerintem az utca túloldalán megy a koax, amitől még el kell jönni az én villanyoszlopomig, ami szintén plusz x m. Annyi még, hogy a koax földkábelcsatornáját vezethetem az erősáramú földkábelcsatornával azonos árokban? Nyilván nem egymás mellé fektetném, de nem lennének messze egymástól, hogy ne kelljen külön árkot ásni.