Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

airween

Tag
  • Tartalmak

    29
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

airween eredményei

Tudományos tanácsadó

Tudományos tanácsadó (6/13)

  1. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Bocsánat, talán butának tűnik a kérdés, de "bentről" eléred a szolgáltatásokat?
  2. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Igazából ez volt a hozzászólásom lényege :). A válasz részben az, amit te is írtál. Ha olyan szolgáltatás kell, ami publikus, akkor meg DMZ host.
  3. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Igen. De amúgy mit szeretnél csinálni a komoly Asus routereddel? Nem lehet, hogy igazából erről akartál kérdezni :).
  4. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    De a gyerkőc szobájában kell az IPTV is? Ha a WiFI AP-t a modem és a beltéri közé tetted, akkod - feltételezem - az IPTV-t akarod azon áthajtani. Ha ez nem így van, és nem kell az IPTV, akkor tedd rá az internet kimenetre. És ne routerként használd, hanem switch-ként (bridge mód). Mindegy, hogy mire (IPTV vagy net).
  5. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Nem nagyon követtem ezt a szálat, de szerintem nem kell IGMP képes router - ha csak a netet akarja "leválasztani". A modemnek van külön IPTV "kimenete", és a publikus internet. Ha csak az utóbbi mögé tesz routert, akkor azon az általad írt csomagok nem jelenhetnek meg (szerintem).
  6. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Ahogy már írták mások is: érdemes normális eszközt venni, hosszú távon meghálálja magát. Én WiFI-ben az Ubiquiti-t javasolnám. Nem kell MAC címet allokálnod, a DHCP tartományt lejjebb tudod venni, pl 192.168.0.16-tól 192.168.0.127-ig - ennyi bőven elég szerintem :). Utána a routerben a WAN IP címnek megadod mondjuk a 192.168.0.254-et, 255.255.255.0-s maszkkal, és a GW pedig a SagemCom lesz (gondolom) 192.168.0.1-es címmel.
  7. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Leírtam, miért nem lehet Vagy akkor én nézek el valamit - hol állítod be a route-ingot? Van statikus routing lehetőség az eszközön? Pont ez a bajom, hogy nincs (ill ahogy írtam, lehet, hogy én nem találom...) Hát ezért
  8. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Köszi a választ. A szülői felügyeletet pontosan nem ismerem, korlátozni nagyon nem akarok, csak mondjuk időszakra, tehát 23:00-tól nincs semmi, mehetnek aludni :). Ötletek: hát pl más funkciók elérése is API-n keresztül: tűzfalszabályok módosítása, DNS/DHCP konfigurálása, igazából minden funkció, amihez most be kell lépnem. Ill még egy, ez nem (csak) az API-hoz kapcsolódik: routing funkció, pl nálunk van IPTV, ezért (úgy tudom) nem lehet bridge módban, viszont én használok egy másik eszközt is, igazából az látja el a LAN eszközök hozzáférését. Viszont így nem tudok IPv6-ot használni, mert a kiosztott tartomány a Sagemcom LAN oldalára van konfolva, és routing hiányában nem lehet tovább szabdalni (tehát a kapott IPv6 egy részét route-olni a másik eszköz interface-e felé).
  9. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Hurrá! Véletlen nem lesz hozzá valami API? (A fenti linken leírt feladaton kívül lenne más ötletem is... )
  10. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Sziasztok, tud valaki működő API-ról ehhez a modemhez? Az lenne a feladat, hogy adott napszakban bizonyos MAC című eszközök ne kapjanak IP-t, vagy ne legyen publikus internet elérésük. (Ha más módon is meg lehet ezt mondani, az is jó ) Olyan gép van a hálózaton, ami állandóan megy, és pl cron-ból tudom futtatni a hívást. Köszi, a.
  11. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Ill annyi, hogy a 0.14 host él? Onnan lehet ezt a hostot pingetni?
  12. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Akkor most közvetlen ez után kellene egy "arp /an" (de lehet, hogy az "a" itt nem kell, csak "/n").
  13. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Hű, hát ez elég zavaros... (mármint a Windows kimenete) - pl az összes adapter állapota disconnected... A ping/arp kimenetet is be tudod másolni?
  14. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Nem tudom megnézni a mellékletet: "Sajnos probléma adódott Az oldal, amit szeretnél betölteni, nem elérhető a fiókod számára. Hibakód: 2C171/1" Mikor nem megy a nyomtatás, az nem lehet, hogy a nyomtató tényleg lemegy energiatakarékos módba?
  15. airween

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Grat! A "többé-kevésbé" mit jelent? Egy nyomtató vagy nyomtat, vagy nem, de akkor nincs benne papír vagy tinta :). Bocsánat a lámaságért, de nem tudom, mi az a Windows 10 hálózat :(. Szerintem ez nem T hiba, én a helyedben még tennék egy próbát egy külső eszközzel (másik AP, vagy vezetékes switch). Mikor a ping timeout-ol, nézd meg a kliensen, milyen MAC címeket látsz (azt hiszem arp /an, az "a" nem biztos, az "n" csak azért kell, hogy ne oldja fel a DNS nevet, így gyorsabb lesz). Ha a távoli klienst látod (az IP címét, és mellette a MAC addresst is), akkor valami L3 hiba lesz, az szerintem már inkább Windows, lehet, hogy a tűzfal, vagy valami policy.
×
×
  • Új...