airween

Tag
 • Tartalmak

  23
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

airween a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. sagemcom

  Leírtam, miért nem lehet Vagy akkor én nézek el valamit - hol állítod be a route-ingot? Van statikus routing lehetőség az eszközön? Pont ez a bajom, hogy nincs (ill ahogy írtam, lehet, hogy én nem találom...) Hát ezért
 2. sagemcom

  Köszi a választ. A szülői felügyeletet pontosan nem ismerem, korlátozni nagyon nem akarok, csak mondjuk időszakra, tehát 23:00-tól nincs semmi, mehetnek aludni :). Ötletek: hát pl más funkciók elérése is API-n keresztül: tűzfalszabályok módosítása, DNS/DHCP konfigurálása, igazából minden funkció, amihez most be kell lépnem. Ill még egy, ez nem (csak) az API-hoz kapcsolódik: routing funkció, pl nálunk van IPTV, ezért (úgy tudom) nem lehet bridge módban, viszont én használok egy másik eszközt is, igazából az látja el a LAN eszközök hozzáférését. Viszont így nem tudok IPv6-ot használni, mert a kiosztott tartomány a Sagemcom LAN oldalára van konfolva, és routing hiányában nem lehet tovább szabdalni (tehát a kapott IPv6 egy részét route-olni a másik eszköz interface-e felé).
 3. sagemcom

  Hurrá! Véletlen nem lesz hozzá valami API? (A fenti linken leírt feladaton kívül lenne más ötletem is... )
 4. sagemcom

  Sziasztok, tud valaki működő API-ról ehhez a modemhez? Az lenne a feladat, hogy adott napszakban bizonyos MAC című eszközök ne kapjanak IP-t, vagy ne legyen publikus internet elérésük. (Ha más módon is meg lehet ezt mondani, az is jó ) Olyan gép van a hálózaton, ami állandóan megy, és pl cron-ból tudom futtatni a hívást. Köszi, a.
 5. sagemcom

  Ill annyi, hogy a 0.14 host él? Onnan lehet ezt a hostot pingetni?
 6. sagemcom

  Akkor most közvetlen ez után kellene egy "arp /an" (de lehet, hogy az "a" itt nem kell, csak "/n").
 7. sagemcom

  Hű, hát ez elég zavaros... (mármint a Windows kimenete) - pl az összes adapter állapota disconnected... A ping/arp kimenetet is be tudod másolni?
 8. sagemcom

  Nem tudom megnézni a mellékletet: "Sajnos probléma adódott Az oldal, amit szeretnél betölteni, nem elérhető a fiókod számára. Hibakód: 2C171/1" Mikor nem megy a nyomtatás, az nem lehet, hogy a nyomtató tényleg lemegy energiatakarékos módba?
 9. sagemcom

  Grat! A "többé-kevésbé" mit jelent? Egy nyomtató vagy nyomtat, vagy nem, de akkor nincs benne papír vagy tinta :). Bocsánat a lámaságért, de nem tudom, mi az a Windows 10 hálózat :(. Szerintem ez nem T hiba, én a helyedben még tennék egy próbát egy külső eszközzel (másik AP, vagy vezetékes switch). Mikor a ping timeout-ol, nézd meg a kliensen, milyen MAC címeket látsz (azt hiszem arp /an, az "a" nem biztos, az "n" csak azért kell, hogy ne oldja fel a DNS nevet, így gyorsabb lesz). Ha a távoli klienst látod (az IP címét, és mellette a MAC addresst is), akkor valami L3 hiba lesz, az szerintem már inkább Windows, lehet, hogy a tűzfal, vagy valami policy.
 10. sagemcom

  A klienseken gondolom DHCP van állítva. A kapcsolódó klienseket látod az eszközön (Alap -> DHCP, itt a DHCP kliensek táblában)? Ha látod a MAC címeket, azok megegyeznek a kliensek MAC címeivel? A klienseken milyen bejegyzéseket látsz az ARP táblában (Windows-on `arp -a` parancs a cmd-n belül)?
 11. sagemcom

  Jelentsd be, javítani fogják. Nekem egyszer még kábelnet volt, és azon össze-vissza járt az óra. Kb. a 4. bejelentés után visszahívtak, hogy tényleg :), javították.
 12. sagemcom

  Kívülről nem jöhet be - mindig így kezdődik.
 13. sagemcom

  Sajnos ezt én sem találam meg
 14. sagemcom

  Bár megoldást nem tudok, én kipróbálnám, hogy a kettő "közé" teszek egy AP-t, és akkor mi történik.
 15. sagemcom

  Bocs, most tudtam megnézni, és igazából nincs mit kifejteni - ez ennyit tud.