airween

Tag
 • Tartalmak

  29
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit airween posztolt

 1. sagemcom

  Bocsánat, talán butának tűnik a kérdés, de "bentről" eléred a szolgáltatásokat?
 2. sagemcom

  Igazából ez volt a hozzászólásom lényege :). A válasz részben az, amit te is írtál. Ha olyan szolgáltatás kell, ami publikus, akkor meg DMZ host.
 3. sagemcom

  Igen. De amúgy mit szeretnél csinálni a komoly Asus routereddel? Nem lehet, hogy igazából erről akartál kérdezni :).
 4. sagemcom

  De a gyerkőc szobájában kell az IPTV is? Ha a WiFI AP-t a modem és a beltéri közé tetted, akkod - feltételezem - az IPTV-t akarod azon áthajtani. Ha ez nem így van, és nem kell az IPTV, akkor tedd rá az internet kimenetre. És ne routerként használd, hanem switch-ként (bridge mód). Mindegy, hogy mire (IPTV vagy net).
 5. sagemcom

  Nem nagyon követtem ezt a szálat, de szerintem nem kell IGMP képes router - ha csak a netet akarja "leválasztani". A modemnek van külön IPTV "kimenete", és a publikus internet. Ha csak az utóbbi mögé tesz routert, akkor azon az általad írt csomagok nem jelenhetnek meg (szerintem).
 6. sagemcom

  Ahogy már írták mások is: érdemes normális eszközt venni, hosszú távon meghálálja magát. Én WiFI-ben az Ubiquiti-t javasolnám. Nem kell MAC címet allokálnod, a DHCP tartományt lejjebb tudod venni, pl 192.168.0.16-tól 192.168.0.127-ig - ennyi bőven elég szerintem :). Utána a routerben a WAN IP címnek megadod mondjuk a 192.168.0.254-et, 255.255.255.0-s maszkkal, és a GW pedig a SagemCom lesz (gondolom) 192.168.0.1-es címmel.
 7. sagemcom

  Leírtam, miért nem lehet Vagy akkor én nézek el valamit - hol állítod be a route-ingot? Van statikus routing lehetőség az eszközön? Pont ez a bajom, hogy nincs (ill ahogy írtam, lehet, hogy én nem találom...) Hát ezért
 8. sagemcom

  Köszi a választ. A szülői felügyeletet pontosan nem ismerem, korlátozni nagyon nem akarok, csak mondjuk időszakra, tehát 23:00-tól nincs semmi, mehetnek aludni :). Ötletek: hát pl más funkciók elérése is API-n keresztül: tűzfalszabályok módosítása, DNS/DHCP konfigurálása, igazából minden funkció, amihez most be kell lépnem. Ill még egy, ez nem (csak) az API-hoz kapcsolódik: routing funkció, pl nálunk van IPTV, ezért (úgy tudom) nem lehet bridge módban, viszont én használok egy másik eszközt is, igazából az látja el a LAN eszközök hozzáférését. Viszont így nem tudok IPv6-ot használni, mert a kiosztott tartomány a Sagemcom LAN oldalára van konfolva, és routing hiányában nem lehet tovább szabdalni (tehát a kapott IPv6 egy részét route-olni a másik eszköz interface-e felé).
 9. sagemcom

  Hurrá! Véletlen nem lesz hozzá valami API? (A fenti linken leírt feladaton kívül lenne más ötletem is... )
 10. sagemcom

  Sziasztok, tud valaki működő API-ról ehhez a modemhez? Az lenne a feladat, hogy adott napszakban bizonyos MAC című eszközök ne kapjanak IP-t, vagy ne legyen publikus internet elérésük. (Ha más módon is meg lehet ezt mondani, az is jó ) Olyan gép van a hálózaton, ami állandóan megy, és pl cron-ból tudom futtatni a hívást. Köszi, a.
 11. sagemcom

  Ill annyi, hogy a 0.14 host él? Onnan lehet ezt a hostot pingetni?
 12. sagemcom

  Akkor most közvetlen ez után kellene egy "arp /an" (de lehet, hogy az "a" itt nem kell, csak "/n").
 13. sagemcom

  Hű, hát ez elég zavaros... (mármint a Windows kimenete) - pl az összes adapter állapota disconnected... A ping/arp kimenetet is be tudod másolni?
 14. sagemcom

  Nem tudom megnézni a mellékletet: "Sajnos probléma adódott Az oldal, amit szeretnél betölteni, nem elérhető a fiókod számára. Hibakód: 2C171/1" Mikor nem megy a nyomtatás, az nem lehet, hogy a nyomtató tényleg lemegy energiatakarékos módba?
 15. sagemcom

  Grat! A "többé-kevésbé" mit jelent? Egy nyomtató vagy nyomtat, vagy nem, de akkor nincs benne papír vagy tinta :). Bocsánat a lámaságért, de nem tudom, mi az a Windows 10 hálózat :(. Szerintem ez nem T hiba, én a helyedben még tennék egy próbát egy külső eszközzel (másik AP, vagy vezetékes switch). Mikor a ping timeout-ol, nézd meg a kliensen, milyen MAC címeket látsz (azt hiszem arp /an, az "a" nem biztos, az "n" csak azért kell, hogy ne oldja fel a DNS nevet, így gyorsabb lesz). Ha a távoli klienst látod (az IP címét, és mellette a MAC addresst is), akkor valami L3 hiba lesz, az szerintem már inkább Windows, lehet, hogy a tűzfal, vagy valami policy.
 16. sagemcom

  A klienseken gondolom DHCP van állítva. A kapcsolódó klienseket látod az eszközön (Alap -> DHCP, itt a DHCP kliensek táblában)? Ha látod a MAC címeket, azok megegyeznek a kliensek MAC címeivel? A klienseken milyen bejegyzéseket látsz az ARP táblában (Windows-on `arp -a` parancs a cmd-n belül)?
 17. sagemcom

  Jelentsd be, javítani fogják. Nekem egyszer még kábelnet volt, és azon össze-vissza járt az óra. Kb. a 4. bejelentés után visszahívtak, hogy tényleg :), javították.
 18. sagemcom

  Kívülről nem jöhet be - mindig így kezdődik.
 19. sagemcom

  Sajnos ezt én sem találam meg
 20. sagemcom

  Bár megoldást nem tudok, én kipróbálnám, hogy a kettő "közé" teszek egy AP-t, és akkor mi történik.
 21. sagemcom

  Bocs, most tudtam megnézni, és igazából nincs mit kifejteni - ez ennyit tud.
 22. sagemcom

  Szerintem nincs. Az, hogy a traceroute szerint egy adott hop nem publkus IP, nem jelent semmit. A modem (tehát a Sagecom) egyben nat-ol is, ezért látod a routereden ezt az IP címet. A modem felületén nézd meg a paramétereket, ott látható, mi a modem routerének a publikus IP címe. És inkább használj DMZ-t: kijelölsz egy IP-t, azt felveszed a saját routeren, és minden forgalmat odatolsz.
 23. sagemcom

  Alapértelmezetten a default gw (alapértelmezett átjáró) VPN kapcsolódáskor a VPN túloldala lesz. Kapcsold ki ezt (Network manager -> Edit connections -> IPv4 -> Routes -> Use this connection only for resources... checkbox-ot bejelölni.
 24. sagemcom

  Hello, igen, van - ezért a bridge nem jöhet szóba sajnos. Ez a korlát egyébként erre a modemre vonatkozik csak, vagy mindegy, milyen eszköz van a végponton, nem lehet bridge-ben, ha van IPTV? Ill esetleg más eszköz tud valami ilyen funkciót? Köszi, a.
 25. sagemcom

  Üdv, ma észrevettem, hogy van IPv6 - juhéj'. Nevezett Sagemcom modem/router "mögött" van egy saját router (ITX gépben egy Linux), ami mögött van a LAN. IPv4 esetében a modem LAN lába a 192.168.0.1, a Linux-é 192.168.0.254, mindegyik /24-el, így connected-ként látják egymást. A Linux NAT-ol kifelé. Jó lenne használni a Linux mögötti LAN-on is az IPv6-ot (NAT nélkül), de a kapott tartomány szegmentálásához kellene valami advanced routing beállítás - van erre valami esély, lehetőség a modemben? Ennek hiáynában esetleg valami ötlet, hogy tudom a kapott tartomány egy részét egy másik router-en keresztül használni? Köszi, a,