csabesz1971

Tag
 • Tartalmak

  190
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

csabesz1971 a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. sagemcom

  Sziasztok, megoldódott. Miután a DHCP elengedte a gépet, be tudtam reserválni a fix IP-t.
 2. sagemcom

  Sziasztok. Nálam tegnap cseréltek eszközt, most v2 MAGYAR_3.97.0 eszközt hoztak. Ami elsőkörben nem sikerül: létezik, hogy nem tudok benne IP-t reserválni? Régiben azt mondtam, hogy a 192.168.0.200 legyen a NAS fix IP-je, ugye HW-cím alapján hozzá tudtam adni, ezzel viszont nem tudom ezt megtenni. Valamit én nem csinálok jól?
 3. sagemcom

  Szia Oldmike. ezek szerint nem csak nálunk (Dunakeszi) volt probléma tegnap este az IPTV-vel?
 4. sagemcom

  De mér' mindig velem? :-)
 5. sagemcom

  Nem, nem másik IP-re akartam kiosztani, ugyanarra az IP-re (a 192.168.0.13-ra.) annyi kivétellel, hogy a már meglévő szabály azt mondja, hogy a külső kezdő és befejező port is a 22-es, és a belsők is ugyanúgy a 22-es port. Amit változtatni és/vagy újonnan felvinni akartam az az, hogy kintről a 443-ason érkező kéréseket a belső 22-es felé forwardolja a router. ps. PÜ-t olvastam, válaszoltam is rá.
 6. sagemcom

  Ezt még kipróbálom......de könnyen lehet, hogy tényleg "birka" vagyok.....már van egy 22-22-22-22 - es port forward a routeren....emiatt nem engedi a 22-es felé menni a 443-ason érkező kéréseket..nem tudok új szabályt létrehozni......
 7. sagemcom

 8. sagemcom

  Kezd világosodni: egy irányban nézve a befelé jövő kezdő port a 443, a befelé jövő befejező pedig a 22-es.....basszus, erre nem gondoltam....
 9. sagemcom

  Halovány sejtelmem sincs, milyen fw-t használnak...Közöm nincs a hálózatokhoz.... :-)
 10. sagemcom

  Matematikailag jeles, viszont nem értem, milyen algoritmus, függvény teszi oda, ahová nem kellene, és legfőbbképp miért....Ez nem hiszem, hogy normális működése a SAGE-nak, bár nem vagyok SUPERGURU.
 11. sagemcom

  Igen, látszik de akkor elmondom még egyszer: nem én állítottam be, azt a mezőt nem tudom szerkeszteni a felületen! Talán ha kipróbálnád, akkor Neked is ez jönne ki.Azt is leírtam, hogy az összes létező megoldás féleséget kipróbáltam: portok erre, arra, ez a külső, az a belső, stb....de egyik sem működik.Ez lehet, hogy a céges háló sajátossága, nem tudom, nincs rálátásom, de azt tudom, hogy valamikor 1,5 éve, egy másik helyről működött, hogy 443-asról mentem ki az otthoni 22-esem felé.
 12. sagemcom

  Látom, értelmezésben azért vannak gondjaid: azt, hogy nincs is ezzel baj, arra írtam, hogy a céges policyk jó és hasznos dolgok.Az, hogy mit érek el és honnan,mivel, más terület. De nyilván Teis, ha tehetnéd, akkor nem webssh-val szórakoznál, hanem putty-al, vagy superputtyal, vagy bármi hasznosabb eszközzel, mint a webssh.Ahogy látom, az elmúlt órákban, sőt napokban, túl sok allokációt igénylő kérdés nem érkezett a fórumra, úgyhogy annyira Te sem lehettél leterhelve, pláne egy ilyen választ alapul véve, amit nekem sikerült kieszközölnöd magadból.
 13. sagemcom

  Így van, nincs is ezzel baj, csak szórakozni szerettem volna....bár érdekes módon a webssh-oldalról elérek mindent otthon....
 14. sagemcom

  Sajnos, openvpn klienst nem hazsnálhatok a céges hálón, céges gépen. Van egyébként openvpn telepítve, leginkább smart phone-ról használom....
 15. sagemcom

  De, volt valami hasonló, most, hogy mondod :-)De akkor még más cégnél melóztam :-) Mindjárt végigolvasom, mi lett annak a vége, de azt tudom, hogy működött rendben :-)