Busz

Tag
 • Tartalmak

  70
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit Busz posztolt

 1. Ismerősöm háza, optika tetőtartón bevezetve. Az oszlop meg van tekeredve, dőlve, feszül a kábel, már a tetőtartó is meghajlott, de mikor volt kint a telekomos szerelő lepattintotta a nénit hogy jólvanazmég. Nade tényleg meg kell várni egy vihart hogy elszakadjon és csak utánna lehet kérni a javítást? Laikusként olcsóbb és egyszerűbb lazítani rajta mint szakadás esetén szórakozni vele...
 2. A tömegközlekedés is bukóvári mégis fenntartják. De apropó, a mai hírközlési törvények mennyire engedik ezt meg hogy felmondja a szerződést mert "neki nem éri meg" ? . Vagy semennyire, pont ezért nem is kötnek be még akkor sem ha kifizetjük a költségeket?
 3. Csak az áramszolgáltató a telekomosokkal ellentétben nem mondhatja azt hogy felmondja a szerződést ha elromlik. Csak az áramosok is csak akkor cserélnek ha kivitte a vihar! De tegyük fel zsír új betonoszlopok vannak... akkor is esélytelen lenne? :-)
 4. Nade a vicc az hogy pont az ilyen helyekre ahová reális költséggel be lehetne húzni ( 100-500 méter) nem húzzák be, holott még lenne is aki kifizeti a bekerülést. Míg ahol most lakom ahol se címem , sőt 7km-re van a legközelebbi végpont és még oszlop sincs, na ilyen helyekre megértem hogy nem húzzák be. Nade ahol 300 méter van és még oszlop is van hozzá...
 5. Akkor jó tudni mert csak úgy venném meg az ingatlant ha ez beköthető. Állítólag régen volt rubicom koaxos kábel, áthúzták még 10 évvel ezelőtt mikor kifizette a volt ottlakó a bekerülési költségeket. Aztán a villám kivitte az erősítőt. A szolgáltató felmondta a szerződést a javítás helyett, kábelt meg visszabontották.. A villanyoszlopok csoda hogy önmagukat tartják. De távtartók vannak, tehát optikánál erősítőre se kellene költeni, de gondolom akkor már csak terv meg engedély szinten sem menne át a dolog.
 6. Ez teljesen egyedüli tanya, ahová csak a villanyt vitték át, de az oszlop tuti nem alkalmas rá, ami erdősávban halad. Tehát lehet azért nem mennének bele hogy kifizessem a létesítést mert utánna ha meghibásodik, rádől a fa stb akkor nekik is kellene javítgatni. Milyen hosszú lehetne amúgyis egy előfizetői leágazás? Tehát bérelnék kábelárokásó gépet és esetleg a földben áthúzni optikai földkábelt? A szomszédok akiknek érintené a telkét ők együttműködőek.
 7. Igen én vagyok, de ezt most egy másik címhez kérdeztem. Aminek nincs a lakcíme sem rendezve, ott 7 km-re van a legközelebbi optika, ide tuti nem hozzák ki, meg is néztétek nekem. :-( Amúgy ilyen esetben számít az is hogy milyen csomagot rendelek? Azt hittem lényegtelen a csomag nagysága, nem azt nézik. Apropó, az ilyen beszállok a költségekbe címszó mennyire játszik dolog?
 8. Üdv! Adott egy ingatlan ami 400 méterre van a közúttól, de villany az jön be. Az optikai net a közúton megy el. Van rá esély hogy behúzzák?? Az oszlop viszont elég *****, valószínűleg azt mondaná rá a démász hogy nem engedi..
 9. Privátba mondom a települést. :-) Amúgy igen, szerintem már nincs olyan szolgáltató aki koaxot húzna ki bárhová is újonnan. A kábel, az erősítik, a távfeladók stb sokkal több pénz mint az optika. Ennek ellenére mondom, két éve még a ***** koaxokat huzibált ki újonnan. Csak amíg az optikát szerintem 2000 fölé is tudják majd tornászni addig a koax jóesetben megmarad 1000-nél. De az 1000 is bőven elég egyenlőre, tényleg arra kellene koncentrálni hogy mindenhol legyen stabil és olcsó net.
 10. Még az értékeket sem tudod rendesen összehasonlítani! Elárulnád mégis miért hisztizel az optikáért ha van koaxod?? Sőt a koaxig is optikával viszik, csak onnan megy már csak az előfizetőig koaxon. Nem cserélünk lakást? Én olyan helyen lakom ahol nincs vezeték. Nemhogy internet de víz sem. Az internet vezetéknélkül jön és annyit fizetek érte a ***** nevetséges ingadozó lassú sebességért mint más a magenta 1-es csomagért 1000/1000 nettel + tévével együtt!! És megmondta a telekom hogy ide SOHA nem húz ki optikát pedig egy kieső lakótelepen lakom sok lakóval és céggel. Tehát én soha nem tudok mondjuk a nettel dolgozni mert se nem stabil se nem gyors. Nekem ha optikát akarok akkor el kell költöznöm oda ahol van. Tedd te is. Áruld már el milyen neted van, vagy mutasd meg a számlát letakart adatokkal... !? Lemerem fogadni hogy még a koaxon sem a maximálisat fizeted! Egyenlőre az 1000 vagy 2000 megabitet csak egy szűk réteg tudja kihasználni, pl olyan mintha helyi hálóban lenne a szomszéd gépe olyan gyors, csak éppen az ország másik felén. De egyenlőre azt látom hogy a 100 megás hálókártyás gépekhez meg okostelókhoz is 1000 megát rendel a nép hogy húdejó. Tehát ha nem a nettel dolgozol, nem vagy torrent hardcore feltöltő stb akkor a hétköznapi netezéshez bőven elég még a VDSL is. Sőt sok szerver sem bírja ezt a sebességet tehát hiába nagy a neted ha a másik oldalé meg nem. Nekem az optika csak a megbízhatóság miatt tetszik, megy áramszünetben is, de sajnos nekem soha esélyem sem lesz rá. Ezen gondolkozz el, ami van koax minden igényed kielégíti szerintem..
 11. Örüljél már a koaxnak is, pontosan mindent tud ami a mai igényeknek megfelel, mégis miért kell neked annyira az optika, mire használod a netet??? Akkor én mit szóljak amikor felénk semmiféle vezetékes internet nincs , az unió pont erre adná a pénzt és nem arra hogy ahol van koax kihúzza mellé párhuzamosan az optikát a telekom!!???
 12. Ajjaj, sejtettem akkor hogyha egérrágás miatt oszlopig cserélni kell az nem az előfizető szívatása miatt van. De gondolom ez csak akkor nagy gáz ha az előfizetők többsége kendácsolna és túl sok lesz az interferencia, de ha mindenhol betartották a szabályokat csak mondjuk én toldozgatok akkor ennek azért nagyon minimális az esélye nem?
 13. Kis településeken jó eséllyel egy tápon van mindenki. Nyílván a szerelőnek nem illik kínai bóvlikat használni de ha otthon saját magamnak kendácsolok és áthelyezem az ont vagy a házmögötti erdőn keresztül áthúzom a szomszédnak az optikát akkor azzal nem szabadna hogy befolyásoljon bárki mást nem? Tehát ha szolgáltatói ont használok akkor barkácssal nem tudok bevinni a hálózatba zavart mint a koaxnál vagy réznél nem?
 14. Meg is lepődtem hogy ezek normálisak voltak. Kötöttek már úgy adsl-t régebben a telekomos saját szerelője hogy simán szigetelés nélkül összesodorta a kábeleket a padláson aztán meg csodálkoztak ha szakadt az adás mikor oxidálódott a csupaszon hagyott kábel. Tehát ha telekomos ontot használva akármilyen dzsuva házilag gyártott kábellel is kötöm be akkor is maximum nekem nem fog menni?? :-) Apropó, ezek mennyire helyhezkötöttek, tehát ha fent az oszlopon kihúzom a kábelem és bedugom a szomszéd utcában menni fog? Már ameddig az ezekszerint igen aktív ellenőrök észre nem veszik..
 15. Analóg rezes már szerintem szinte nincs is, mert ahol építették az optikát ott jól dolgoztak az ügynökök. :-) Ott viszont ahol nincs optika ott még akadhat pár. A volt településemet is maradt ki utca optikából ahol van réz, ***** koax tehát net meg minden van, de telekom optika nincs és a kevés előfizető miatt nem is éri meg. De a *****-nek meg csak már szinte abba az utcába van előfizetője ahol nincs optika de így meg neki is ráfizetés. Ezért is említettem a koax visszaszedést mert az áramszolgáltatónak fizetni kell az áramdíjjat, oszlophasználatit stb. Szóval ott esélyes hogy lebontják úgy hogy nincs optika helyette? Illetve a legjobb példa ahol most lakom, PSTN réz van, 7km-re a központ, de van itt 16db lakás de aztán 7km-át semmi a városig. Földkábelen jön végig, szerintem valami trönkkábelről lehet leágaztatva. Na ezt mikor cserélik optikára? Illetve amíg nem cserélik ki gondolom nem kapcsolhatják ki a központot sem... Amíg komplett települések vannak optika meg esetleg réz nélkül is, meg szerintem Budapesten is van sok hely ahol csak ADSL van, addig szerintem az ilyen egyketanyákat jóesetben az 5G-vel ha megkínálják, optikával sohasem. :-( Csak olyan magabiztosak voltak a szerelők.. áhh mindenhol optika...
 16. Miért kell ennyire ellenőrizni? Olyan mint a koax hogy egy rossz kötés befolyásolja a többit is? Mert koaxnál a házibuherával kilehet ütni a fél települést, de réznél egyedi volt a kötés minden előfizetőnek, ha 220-at küldtem volna bele akkor sem esett senkinek és semminek baja. :-) De optikánál ha sufnituningolok az kihatással lehet bárkire és bármire?
 17. Nekem a héten az egyik brigád közölte hogy leszednek minden rezet, minden optika lesz ne aggódjak. De ahogy elnéztem szinte minden településen maradt pár ember rézen ahol kihúzták az optikát, tehát egyenlőre ugyanúgy üzemeltetni kell a rezes központot akkukkal, klímásokkal, fűnyírócégekkel stb stb. Van rendes PSTN hálózat saját oszlopokkal mégsem került rá optika, több utca kimaradt a volt településemen is. SZerintem egy jódarabig még párhuzamosan fog menni, hacsaknem a meglévő rezeseknek felajánlanak mobil előfizetést kárpótlásul. De amúgy az optikát is megnyitják majd egyéb cégek előtt is mint ahogy a rézzel kellett hogy az *****, datanet stb is ugyanazon kábelen szolgáltathatott? Amúgy a réznél szerintem sokkal előbb kellene leszedni a koaxot.. tudok olyan települést ahol a ***** koax mellé rakták fel a telekom optikát is. A koax meg szépen lassan elnéptelenedik de ugye a fenntartását sem termelik ki a meglévő előfizetők. Nos most nem tudom a ***** vagy fejleszt optikára vagy lekapcsolja és leszedi?
 18. Egy tök normális alvállalkozó csapat kötötte be az optikát ismerőshöz, mondták hogy eleve tiltott a toldás. Elrágta az egér az ont előtt? AKkor csere végig az oszlopig az ügyfél költségén ez az előírás. Mutatta is a vágógépet, az csak 70 ezer, a forrasztógép meg többszáz ezer, aztán maguknak kell megvenni, nem ad a telekom. Aztán mondták hogy nem várható kínából ilyen szereld magad buherátorkészletekben sem annyira precíz technológia. Nem is vállalták nekem az ilyen dugibekötést, mondták hogy kijön a telekom ellenőrzésre mert ránéz a körmükre akkor bukta van. Annyit nem ér az engedélyük bármennyi zsebpénzt is adnák akkor sem kötnek rá dugilag a kertek alatt vezetett kábelre.. Mondták hogy egyszer 5 centivel lejjebb volt a kábel mint a megengedett, azért is kötbéreztek meg újracsináltatták.
 19. Ki kellett volna verned a balhét, a központi ügyfélszolgálat azt mondja igen hogy nem lehet , gyakorlatilag két éve nekem egy problémás még adsl-es ip telefonnál felajánlották hogy utolsó eshetőségként csak nekem visszadobják analógra mert nem megy másképp.
 20. Tegnapelőtt volt alkalmam beszélni két alvállalkozóval akik épp új optikát kötöttek be a telekomnak. Nagyon profik és nagyon értettek hozzá, le a kalappal, ahhoz képest hogy a saját telekomos szerelő is néha azt sem tudja melyik bolygón van mert nem nagyon ért hozzá. Na ezek köpték, vágták a témát szerencsére és közölték hogy nincs toldás, ha megtöröm, elfúrom stb akkor újra kell cserélni az oszlopig az optikai kábelt. Mondták keményen ellenőrzi őket a telekom így mindent az előírt magasságra stb raknak és nem csinálnak olyat amit akartam hogy zsebbe pénz és húzzák el a portámig a kertekalatt ahol nincs kiépítve a hálózat.
 21. Na épp ez az, a koax ezt jelenleg is tudja, de ha kijön valami új EuroDOCSIS akkor a dupláját is akár. De jelenleg az 1000-eset sem nagyon tudja kihasználni az átlaguser. Az optika annyival jobb hogy szinte karbantartásmentes, nem döglenek az erősítők, nem viszi ki a villám stb, tehát töredéke az üzemeltetési költségnek és szerintem lassan már olcsóbb is a kivitelezése, szerintem ma már senki nem húz koaxot ki új telepítésre. A koax némely utcában több áramot fogyaszt mint amennyi bejön az előfizetők befizetéséből.
 22. Nem, ez nem szereld magad lesz hanem Ők oldják meg neked. A szűrők nem is kellenek majd, azt majd elrakod emlékbe. Az új "modembe" akarom mondani routerbe fog bemenni egyenesen a telefonkábeled, szűrő nem kell majd elé hisz már a telefon is a neten megy majd. Tehát mindent egyetlen egy kütyübe kell majd dugnod de ezt a szerelők megcsinálják majd helyetted mert nekik fel kell regisztrálni a központba.
 23. Optikát toldani lehet egyáltalán otthon házilag, ha igen milyen messzire vihető el a jel? Tehát az ont előtt toldani a kábelt és hazáig vezetni? Apropó, ha már van élő előfizetés akkor ha a modemet átviszem a szomszéd utcába és ott dugom rá az optikára úgy fog működni? :-)
 24. Mi a baj a koaxal? Én örülnék annak is! :-) Simán tudja az 500 megabitet is, annál több nem hiszem hogy kell neked , sőt a ***** a koaxra tette le a voksot és mindenhova azt húz a mai napig is. Nem értem miért, se nem olcsóbb, se nem gyorsabb mint az optika.
 25. Igen, felfogható modemcserének is. Van egyáltalán vezetékes telefonod?? Mert ha nincs semmiben nem érint a dolog. Sőt, csak jobblesz, mert amit a digitális vonalhoz kapsz modemet az már egy wifi képes router lesz tehát már jobban jársz. Ha meg van vezetékes telód akkor maradhat a régi analóg is, csak majd abba a dobozba kell bedugnod amit hoz a telekom. Egy hátrány lesz amit sokan nem tudnak, digitális vezetékes telefon nem működik áramszünetben... a régi analóg áramszünetben is megy, az új nem. Uniós elvárás a digitális vonal, a régit letudták hallgatni meg könnyen ráállni, de legalább ment áramszünetben is. :-)