Busz

Tag
 • Tartalmak

  27
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Busz a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
 1. Magyarul így jártam, ott soha nem lesz vezetékes hálózat. Mobilnetes csomagban meg még most sincs korlátlan csomag számítógépre amivel torrentezni is lehetne pl. Apropó, "MPK kábel " útjelölők alatt sincs optika?
 2. Köszönöm mindenkinek a választ! Az egyik baj hogy kevesen vagyunk, a másik baj hogy abból a kevésből sem hiányzik mindenkinek a net, a cégek elvannak a műholdas nettel is.. Ha lenne olcsóbban jobb biztos váltanának meg a lakók is, de nem törik magukat nagyon, tehát beszállás a költségekbe nem nagyon lenne. Tudom hogy nem rentábilis de hát pont az ilyen helyekre adná a pénzt az unió elvileg nem? Uniós pénzből beleférne, ez a program lényege. De az hogy más falvakban a ***** kábelnet mellé kihúzták a réz ADSL tetejére az optikát arra azt mondom az nagyobb pazarlás mintha hozzánk húztak volna be egy kábelt..
 3. Mint írtam egy régi TSZ lakótelepen lakom, várostól 7,5 km-re. Gerinckábel futhat közvetlen mellettünk mellyel a környező falvak vannak összekötve. Csak PSTN vonal van itt ami a vezetékes telefonon kívül semmi másra nemjó. 16 lakást jelent illetve több vállalkozást is. De még a google sem tudja a címünket helyesen, a telekom sem mert szerinte a HRSZ szerint van net de mégse. A kérdésem az hogy hogyan lehetne a tudtára adni hogy ittvagyunk és hátha felhúznák az optikát nekünk? Vagy kapunk egy régi leszerelt dslamot akármi?
 4. Megegyeztünk hogy 1,2 megáért ki se jöjjenek így nem jött össze. De amennyiben pl lehetne nagyon olcsón, 1000 Ft-ért igényelni azt az 1 megát akkor kérném vésztartalék netnek... okostelefonoknak szerintem elég lenne. Csak nem tudom hogy ez mennyire járható út a telekomnál..?
 5. Hívott a szerelő, kb 7,5 km-re vagyok a telefonközponttól, azt mondta szerinte nem fog sikerülni az ADSL. :-(
 6. Megrendeltem ma a digitális jólét csomagot, de tudomásom szerint kb 7-8 km-re van a központ tőlem. Mellettünk csak a város- falvak összekötő trönkkábel futhat, néhol felhoznak 1-1 póznát, pl itt egy telefonfülke volt így van pózna is. De maga a város és a falu is messzevan, mi itt a kettő között vagyunk. Egy előnye lenne a dolognak, tudtommal a kihasználtság szinte a nulla tehát szabad érpár tutira lesz, annak ellenére is hogy régen itt talán vonaltöbbszörözővel ment az a pár lakás ami volt. Bár nem tudom hogy pár szabad érpárral lehet-e turbózni egy nagyon régi és nagyon messze lévő hálózaton a netet. Azt honnan tudhatnám meg hogy hol van a telefonközpont?
 7. Sziasztok! Adott egy régi TSz lakótelep, PSTN vonal van, a központ valószínűleg jó messze. A kérdésem az hogy mindenhol lehet ADSL netet rendelni ahol van PSTN is? Erről lenne szó, a cím és a google kép nem fedi egymást, a műholdkép a helyes helyszín: https://www.google.com/maps/place/Cegléd,+Jászberényi+út+408,+2700/@47.2262302,19.8317016,365m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x474170fe9517775d:0x42640906a9ea0a35!8m2!3d47.1809648!4d19.8015865 Válaszokat előre is köszi!
 8. De megrendelés nélkül esély sincs rá hogy megtudjam van-e net vagy sem? Ezen múlik mondjuk egy ingatlan adásvétel. Illetve honnan tudhatom hogy milyen messze van a telefonközpont?
 9. Adott egy régi TSZ szolgálati lakótelep. A TSZ megszűnt, minden romokban, de a lakók maradtak. A TSZ-ben régen volt telefon óriási forgalommal, egy várostól vagyunk 8 km-re külterületen, tehát jóeséllyel fut itt el gerinckábel is. A kérdésem az hogyha oszlopon ott a rézvezeték, hozzá telefonfülke is, tehát pstn vonal van, akkor azon adsl is van tutira? Feltételezve hogy nincs minden érpár használatban mert nincs akkor igaz az hogyha réz van akkor adsl is van?
 10. Végülis mobilnettel ( + egy antenna) elvileg már meg is valósult. Mindenesetre érdekes hogy azt látom hogy a telekom ott húzza az optikát ahol van a konkurenciának koax. Tehát nem azt látom hogy pont ott építkeznének ezerrel ahol nincs meg a 30 mega sem.... Amúgy minden település templomtornyára egy mikrohullámú adó, aztán mehetne a korlátlan 30 mega a tanyára is.
 11. Szerintetek ez meg is valósul? Ott ahol még vezetékes víz sincs?
 12. Minden szolgáltató idáig elutasított. Akkor marad a mobilnet. Arra nem várható nagy lefedettségi fejlesztés? Mert végülis egyszerűbb és olcsóbb lenne azzal elérni a kormány általi 30 megát..
 13. Ahol már van koax konkurens szolgáltató által oda szerintetek kiviszi a telekom az optikát? Illetve adott egy utca, se víz, se közvilágítás, csak áram van. Tőle 500 méterre futó párhuzamos utcában ott a koax. 4 igénylő lenne, ennyiért valaha, valaki visz oda esetleg szolgáltatást?
 14. Most komolyan minden egyes tanyán lesz min 30 megabit pár éven belül?
 15. A ***** a nagy versenytárs még, de nekik koaxos a hálózata mifelénk. Nos nem tudom megéri-e majd neki optikára váltania... vagy becsődölnek. De én hol tudom megtekinteni a nyomvonalat?