Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Busz

Tag
 • Tartalmak

  73
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

1968 profilmegtekintés

Busz eredményei

Gigatudós

Gigatudós (9/13)

 • 50 posztom van
 • Közösségépítő

Összes kitűző

 1. Üdv! Optikai internet +IPTV, sagemcom f@st 5670 HGW, DDNS szolgáltatás is bekapcsolva, Ip címet frissíti is a modem. De kívülről nem elérhető a modem kezelőfelülete, illetve az IP kamerát sem érem el alatta. Mit és hogyan kellene beállítanom? Köszönöm!
 2. Busz

  220556-100 Személyes adatoknál hiba

  Több Böngésző és gép, a hibakód mire utalhat?
 3. Sziasztok! Regisztráltam, új fiók, minden, de mikor a személyes adatokat írom be akkor nem enged tovább, jön a témában szerzett hiba, 1 hét különbséggel is mikor próbáltam. Adatok tutira stimmelnek, illetve azokra nem is ír hibát, Chrome és Firefoxból is próbáltam. Mi lehet a gond?
 4. Ismerősöm háza, optika tetőtartón bevezetve. Az oszlop meg van tekeredve, dőlve, feszül a kábel, már a tetőtartó is meghajlott, de mikor volt kint a telekomos szerelő lepattintotta a nénit hogy jólvanazmég. Nade tényleg meg kell várni egy vihart hogy elszakadjon és csak utánna lehet kérni a javítást? Laikusként olcsóbb és egyszerűbb lazítani rajta mint szakadás esetén szórakozni vele...
 5. A tömegközlekedés is bukóvári mégis fenntartják. De apropó, a mai hírközlési törvények mennyire engedik ezt meg hogy felmondja a szerződést mert "neki nem éri meg" ? . Vagy semennyire, pont ezért nem is kötnek be még akkor sem ha kifizetjük a költségeket?
 6. Csak az áramszolgáltató a telekomosokkal ellentétben nem mondhatja azt hogy felmondja a szerződést ha elromlik. Csak az áramosok is csak akkor cserélnek ha kivitte a vihar! De tegyük fel zsír új betonoszlopok vannak... akkor is esélytelen lenne? :-)
 7. Nade a vicc az hogy pont az ilyen helyekre ahová reális költséggel be lehetne húzni ( 100-500 méter) nem húzzák be, holott még lenne is aki kifizeti a bekerülést. Míg ahol most lakom ahol se címem , sőt 7km-re van a legközelebbi végpont és még oszlop sincs, na ilyen helyekre megértem hogy nem húzzák be. Nade ahol 300 méter van és még oszlop is van hozzá...
 8. Akkor jó tudni mert csak úgy venném meg az ingatlant ha ez beköthető. Állítólag régen volt rubicom koaxos kábel, áthúzták még 10 évvel ezelőtt mikor kifizette a volt ottlakó a bekerülési költségeket. Aztán a villám kivitte az erősítőt. A szolgáltató felmondta a szerződést a javítás helyett, kábelt meg visszabontották.. A villanyoszlopok csoda hogy önmagukat tartják. De távtartók vannak, tehát optikánál erősítőre se kellene költeni, de gondolom akkor már csak terv meg engedély szinten sem menne át a dolog.
 9. Ez teljesen egyedüli tanya, ahová csak a villanyt vitték át, de az oszlop tuti nem alkalmas rá, ami erdősávban halad. Tehát lehet azért nem mennének bele hogy kifizessem a létesítést mert utánna ha meghibásodik, rádől a fa stb akkor nekik is kellene javítgatni. Milyen hosszú lehetne amúgyis egy előfizetői leágazás? Tehát bérelnék kábelárokásó gépet és esetleg a földben áthúzni optikai földkábelt? A szomszédok akiknek érintené a telkét ők együttműködőek.
 10. Igen én vagyok, de ezt most egy másik címhez kérdeztem. Aminek nincs a lakcíme sem rendezve, ott 7 km-re van a legközelebbi optika, ide tuti nem hozzák ki, meg is néztétek nekem. :-( Amúgy ilyen esetben számít az is hogy milyen csomagot rendelek? Azt hittem lényegtelen a csomag nagysága, nem azt nézik. Apropó, az ilyen beszállok a költségekbe címszó mennyire játszik dolog?
 11. Üdv! Adott egy ingatlan ami 400 méterre van a közúttól, de villany az jön be. Az optikai net a közúton megy el. Van rá esély hogy behúzzák?? Az oszlop viszont elég *****, valószínűleg azt mondaná rá a démász hogy nem engedi..
 12. Busz

  optika

  Privátba mondom a települést. :-) Amúgy igen, szerintem már nincs olyan szolgáltató aki koaxot húzna ki bárhová is újonnan. A kábel, az erősítik, a távfeladók stb sokkal több pénz mint az optika. Ennek ellenére mondom, két éve még a ***** koaxokat huzibált ki újonnan. Csak amíg az optikát szerintem 2000 fölé is tudják majd tornászni addig a koax jóesetben megmarad 1000-nél. De az 1000 is bőven elég egyenlőre, tényleg arra kellene koncentrálni hogy mindenhol legyen stabil és olcsó net.
 13. Busz

  optika

  Még az értékeket sem tudod rendesen összehasonlítani! Elárulnád mégis miért hisztizel az optikáért ha van koaxod?? Sőt a koaxig is optikával viszik, csak onnan megy már csak az előfizetőig koaxon. Nem cserélünk lakást? Én olyan helyen lakom ahol nincs vezeték. Nemhogy internet de víz sem. Az internet vezetéknélkül jön és annyit fizetek érte a ***** nevetséges ingadozó lassú sebességért mint más a magenta 1-es csomagért 1000/1000 nettel + tévével együtt!! És megmondta a telekom hogy ide SOHA nem húz ki optikát pedig egy kieső lakótelepen lakom sok lakóval és céggel. Tehát én soha nem tudok mondjuk a nettel dolgozni mert se nem stabil se nem gyors. Nekem ha optikát akarok akkor el kell költöznöm oda ahol van. Tedd te is. Áruld már el milyen neted van, vagy mutasd meg a számlát letakart adatokkal... !? Lemerem fogadni hogy még a koaxon sem a maximálisat fizeted! Egyenlőre az 1000 vagy 2000 megabitet csak egy szűk réteg tudja kihasználni, pl olyan mintha helyi hálóban lenne a szomszéd gépe olyan gyors, csak éppen az ország másik felén. De egyenlőre azt látom hogy a 100 megás hálókártyás gépekhez meg okostelókhoz is 1000 megát rendel a nép hogy húdejó. Tehát ha nem a nettel dolgozol, nem vagy torrent hardcore feltöltő stb akkor a hétköznapi netezéshez bőven elég még a VDSL is. Sőt sok szerver sem bírja ezt a sebességet tehát hiába nagy a neted ha a másik oldalé meg nem. Nekem az optika csak a megbízhatóság miatt tetszik, megy áramszünetben is, de sajnos nekem soha esélyem sem lesz rá. Ezen gondolkozz el, ami van koax minden igényed kielégíti szerintem..
 14. Busz

  optika

  Örüljél már a koaxnak is, pontosan mindent tud ami a mai igényeknek megfelel, mégis miért kell neked annyira az optika, mire használod a netet??? Akkor én mit szóljak amikor felénk semmiféle vezetékes internet nincs , az unió pont erre adná a pénzt és nem arra hogy ahol van koax kihúzza mellé párhuzamosan az optikát a telekom!!???
 15. Ajjaj, sejtettem akkor hogyha egérrágás miatt oszlopig cserélni kell az nem az előfizető szívatása miatt van. De gondolom ez csak akkor nagy gáz ha az előfizetők többsége kendácsolna és túl sok lesz az interferencia, de ha mindenhol betartották a szabályokat csak mondjuk én toldozgatok akkor ennek azért nagyon minimális az esélye nem?
×
×
 • Új...