Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

zeli

Tag
  • Tartalmak

    38
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

1 Követő

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

zeli eredményei

Tudományos tanácsadó

Tudományos tanácsadó (6/13)

  • Közösségépítő

Összes kitűző

  1. Üdv! Szeretnék érdeklődni, hogy egy településen hamarosan újonnan kiépülő optikai hálózatra hol, milyen módon lehet jelentkezni értékesítés előtti előzetes tesztelőnek? Valahol ezen a fórumon olvastam még régebben ilyen lehetőségről, de már nem emlékszem.
  2. Sziasztok! Egyszer régen ebben a topikban olvastam olyat, hogy valamilyen módon lehet jelentkezni a Telekomhoz tesztelőnek (vagy random kiválasztanak?) olyan helyen ahol frissen építtetek optikai hálózatot, de még nem lehet rá előfizetni. Engem érdekelne ez a tesztelési lehetőség, mert pár hónapon belül kiépül az optikai hálózat a településemen. Mikor, hol, kinél, milyen módon kell jelentkezni, vagy érdeklődni ezzel kapcsolatban?
  3. Tisztelt @Telekom szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy Akasztó településre mikor terveznek fejlesztést, mivel csak az elavult réz hálózat van még jelenleg, ami a település több pontján is 10 mbit alatti sebességet eredményez, ami messze van az EU-s vállalástól. Konkrét cím: 6221 Akasztó, Jászberényi utca 18. de bármilyen településbeli címet írhatnék.
  4. Az említett 8mbit egy rokonoméknál van, nem tudom miért hiszed azt hogy ha van VDSL, akkor biztos mindenhol 30 mbit elérhető. Már a SZIP előtt is volt VDSL, nagyon régen van. Több mint 2km--es hurok van náluk a központtól az egyik utcában, annyira nem ér semmit náluk (és a környéken) a VDSL, hogy jobb a sebesség ha ADSL2+ ban vannak. Gyorsító opciót vesznek igénybe, mert másként vicc az egész. Időközben rájöttünk, hogy itt (és a környező településeken) egy eddig jelen nem levő szolgáltató szinte titokban felcsapott egy mikrót valahova mindenféle hirdetés nélkül (pl hahó nálunk már van 30 mbites csomag, gyere fizess rá elő), így azt lehet mondani papíron, hogy le van fedve a település. Gyanítom hogy nincs egyetlen előfizetőjük sem erről a településről. Amikor kezdenél reménykedni, feltúrod a szolgáltató PDF-ét hogy megtudd mennyibe kerül, és meglátod, hogy a 30 mbites csomag nem kevesebb mint 15 756 Ft +Áfa havonta!!!! Mivan?! Kérdésem, ilyenkor mi van? Ez egy elég nagy át... verés, miközben továbbra sincs normális vezetékes szolgáltatás elég sok helyen. Nem lehet ezt valahogy jogi útra terelni? Gyakorlatilag a semmire költötték el a támogatási pénzt. Ja igen, amúgy a Telekom is fejlesztett a településen, elhúzta az optikát az egyik óvodáig, ami úgy tudom hamarosan amúgy is be fog zárni, és a másik fogja ellátni a feladatát. Ez az egyetlen egy igényhely volt a településen (hahaha). Tökre megérte.
  5. Akkor miért nincs rajta pl. az említett település? Illetve azt írtad, hogy ha eltérés van a térkép és a valóság között azt november 15-ig lehetett jelezni. Egyrészt ha most jelent meg a térkép, akkor hogyan? Másrészt komolyan a lakosságnak kell jelezni (akiknek tudomásuk sincs az egészről) hogy "hahó xy település felén nincs 30mbps" és aki jelzi oda visznek fejlesztést, aki nem oda meg nem? Még én sem, aki a témában részben tájékozott vagyok sem tudtam erről. Akkor most mi lesz? Ennyire vicc az egész térkép és ennyire nem tükrözi a valóságot?
  6. @btz Akkor jól értelmezem e, ez azt mutatja ahol egyáltalán nincs vezetékes szolgáltatás?
  7. Akkor mi van, ha ezen a térképen sem és a régin sem szerepel a településem, de a környező települések sem? Pedig sok olyan utca van, ahol max 8mbit/s a maximum sebesség... persze benyomták a gyorsító opciót, amivel rengeteg probléma van és ezzel el van intézve? Úgy volt, hogy a gyorsító opció nem válthatja ki azt, hogy nincs normális vezetékes lefedettség. Akkor ez most mit is ábrázol és miért nincs rajta az aminek kellene? (pl. Bács-Kiskun megye - Akasztó és körülötte)
  8. Illetve azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy 15 település van a járásban és 5 településre jelenleg hálózatfejlesztést ír az oldal, de az enyém sajnos nincs benne, innen következtetek hogy akkor valószínűleg önerős fejlesztés van itt, és (remélem) nemsokára jöhetnek tovább errefelé is.
  9. @btz Igen és ezt nem is értem. Itt is azt írja a járásra hogy 6db igényhely.. de miért? DSL van az egész járás területén, nálam még pont elmegy az 50-es net dupla érpáron, de vannak még tőlem sokkal messzebb is ahol már csak 8 mbit megy a 10 es csomaggal, sőt a szomszéd utcában is a rokonoméknál már csak 10 -es net a max, és nagyjából az egész járásra ez a jellemző. Ugyanolyan fejletlen mint a többi. Arra gondoltam esetleg hogy önerőből oldaná meg ezt a járást a T? Soltvadkerten ami ehhez a járáshoz tartozik, már történtek valami fejlesztések pár hete, de nem tudom pontosan hogy milyen technológiával. Minimum 30 mbps minden háztartásba, azért gondolom csak nem hagynának minket ki, nem?
  10. @btz Ez tök jó! Tudnál ilyen topológiai mintatervet adni a kiskőrösi járásról is? Kíváncsi lennék rá! Legfőképpen Akasztó településre. Vagy a neten valahol megtalálható?
  11. @btz Na, hát ez érdekes. Igen, beszéltünk. Nem, nem volt mindenhol kék, mert rengeteg olyan utca van ahova a 10 is alig ér el. VDSL2 van már pár éve, de sajnos nagy területű a falu így az egyetlen központ nagyon messze van sok utcához. Tehát a Kiskőrösi járás arra kap ~78m Ft -ot hogy 6db közintézménybe vezet el optikát? Azért is kételkedek ebben, mert Soltvadkerten már kiépülőben van az optika, és szaladgál a bemondó kocsi hogy hamarosan igénybe lehet venni, pedig oda is 1db közintézményt ír.
  12. @btz Ha az első településnél (Akasztó) Lakossági igényhelynél 0 van közintézményinél meg 1 akkor az azt jelenti hogy a lakosság számára semmi sem fog történni? Vagy ez mit takar?
  13. @ApaFia Igen, pont ezt írtam kicsit feljebb, hogy szerintem a T ezeket is be fogja vezetni, csak akkor egy kicsit át kell majd alakítani a csomagokat. De valaki említette itt a fórumon pár hónappal ezelőtt, még jóval az 1000 előtt, hogy bennfentes információk szerint biztosan jönni fog egy 500 mbites csomag.
×
×
  • Új...