zeli

Tag
 • Tartalmak

  31
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

zeli a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
 1. @btz Akkor már mindent értek, köszi szépen!
 2. Illetve azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy 15 település van a járásban és 5 településre jelenleg hálózatfejlesztést ír az oldal, de az enyém sajnos nincs benne, innen következtetek hogy akkor valószínűleg önerős fejlesztés van itt, és (remélem) nemsokára jöhetnek tovább errefelé is.
 3. @btz Igen és ezt nem is értem. Itt is azt írja a járásra hogy 6db igényhely.. de miért? DSL van az egész járás területén, nálam még pont elmegy az 50-es net dupla érpáron, de vannak még tőlem sokkal messzebb is ahol már csak 8 mbit megy a 10 es csomaggal, sőt a szomszéd utcában is a rokonoméknál már csak 10 -es net a max, és nagyjából az egész járásra ez a jellemző. Ugyanolyan fejletlen mint a többi. Arra gondoltam esetleg hogy önerőből oldaná meg ezt a járást a T? Soltvadkerten ami ehhez a járáshoz tartozik, már történtek valami fejlesztések pár hete, de nem tudom pontosan hogy milyen technológiával. Minimum 30 mbps minden háztartásba, azért gondolom csak nem hagynának minket ki, nem?
 4. @btz Ez tök jó! Tudnál ilyen topológiai mintatervet adni a kiskőrösi járásról is? Kíváncsi lennék rá! Legfőképpen Akasztó településre. Vagy a neten valahol megtalálható?
 5. @btz Na, hát ez érdekes. Igen, beszéltünk. Nem, nem volt mindenhol kék, mert rengeteg olyan utca van ahova a 10 is alig ér el. VDSL2 van már pár éve, de sajnos nagy területű a falu így az egyetlen központ nagyon messze van sok utcához. Tehát a Kiskőrösi járás arra kap ~78m Ft -ot hogy 6db közintézménybe vezet el optikát? Azért is kételkedek ebben, mert Soltvadkerten már kiépülőben van az optika, és szaladgál a bemondó kocsi hogy hamarosan igénybe lehet venni, pedig oda is 1db közintézményt ír.
 6. @btz Ha az első településnél (Akasztó) Lakossági igényhelynél 0 van közintézményinél meg 1 akkor az azt jelenti hogy a lakosság számára semmi sem fog történni? Vagy ez mit takar?
 7. @ApaFia Igen, pont ezt írtam kicsit feljebb, hogy szerintem a T ezeket is be fogja vezetni, csak akkor egy kicsit át kell majd alakítani a csomagokat. De valaki említette itt a fórumon pár hónappal ezelőtt, még jóval az 1000 előtt, hogy bennfentes információk szerint biztosan jönni fog egy 500 mbites csomag.
 8. @Deino Ráadásul *****séget írnak. "Csak míg az XXL bárhol elérhető a Telekom szolgáltatási területein, addig a gigabites csomagot csak az optikai vezetékkel lefedett területeken lehet használni." Az XXL koaxon és optikán érhető el, DSL-en nem. Különben sem értem mit problémáznak ezen? Természetes fizikai korlátok miatt van ez, ráadásul a 120 sem egy rossz sebesség. Nemsokára bővül a hálózat, és sokkal több helyen is elérhető lesz. Különben is, megnézem hogy hányan használnák ki azt az 1000 mbitet teljes egészében. - Minden esetre ha megérkezik az optika, én csakazértis váltok az 1000-re.
 9. Én szerintem a sok fejlesztéssel amúgy is új csomagokat fog bevezetni a Telekom (pl 240, 500mbit) és koaxon a 240 még simán elmegy ami azért még egész időtálló sebesség, az más kérdés hogy feltöltési oldalon nem a legjobb. Egyébként nem lehet őt letiltani vagy ilyesmi? Nincs itt valami admin vagy moderátor?
 10. @Kiss Martin@btz (bocs btz a te neved belégett a képernyőbe nem tudom kitörölni) Ez szerintem konkrétan a Telekom tavalyi önerős fejlesztése lehetett amiből nem lett semmi, mert én itt lakok a kiskőrösi kistérségben és semmi sem történt, viszont megnyerte a térségünk a mostani EU-s pályázati pénzeket, ami által Akasztó, Kecel, Kiskőrös és Soltvadlert településeken fogja felváltani a jelenlegi VDSL-t optikával a Telekom. Nézz bele abba a dokumentumba hogy a te körzeted benne van-e.
 11. @Caligin Ahogy sejtettem, működik minden port forward. Ráadásul ez egy ASUS RT-N12 és beépített VPN -el és DDNS-el rendelkezik. Viszont ez így elég kényelmetlen, nem értem miért kell ilyen szinten módosítani egy HGW firmwarejét... Ezen a ZTE-n kívül nincs másik HGW ami kezeli a VDSL2 Bondingot, amin esetleg sikeresebb lenne a port nyitás? Vagy nem tudok rá kérni fw frissítést, hátha újabb verzióban már nem tiltják? Szabályos ez egyébként, hogy tiltják? A Speedport se akart soha, innen gondolom hogy esetleg mindegyiken tilthatják? Model H368N Hardware Version V1.0; Software Version V1.00.01T08 Boot Loader Version V1.00.04
 12. @Caligin Megpróbáltam őket, de semmi. A saját routeres dolgot majd holnap kipróbálom, mert most használatban van a ház másik felében, de van egy sejtésem hogy azzal működni fog. Én is arra tippelek hogy a firmware úgy lett módosítva... ez esetben lehet valamit tenni, vagy ezt kénytelen vagyok lenyelni? Nem igazán szeretném erre használni a saját routeremet, mert annak is megvan a maga helye, meg egyébként is direkt ezért van a hgw. Egyébként előtte Speedportom volt, amin szintén nem működött, be állítottam aztán kis sárga felkiáltójelet írt mindig a port forwardinghoz, viszont haveromnak meg működik a port nyitás, pedig ugyan olyan Speedportja van.
 13. @Caligin Igen pingelhető, közben új IP-t kaptam, de továbbra is csak a 21, 22 portot nyitja ki az ftp és ssh. Ez egyébként érdekes, mert parancssorból az előző IP-t nem lehetett pingelni kívülről sem.
 14. @btz Ja igen, a VPN-t a hozzászólásban írtam el, a routerban van helyesen. SSH szerver a 22-es porton nyitva van, működik, azt írja. Viszont a legtöbb dolog nem tud kétszámjegyű porton kommunikálni, pl a samp szervert hiába állítottam 77-es vagy 23-as portra, továbbra sem lehet látni kívülről. A VPN-t szintén. @Caligin Tűzfalat nem találtam, csak ezt, de nem látni semmit.