zeli

Tag
 • Tartalmak

  31
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit zeli posztolt

 1. @btz Akkor már mindent értek, köszi szépen!
 2. Illetve azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy 15 település van a járásban és 5 településre jelenleg hálózatfejlesztést ír az oldal, de az enyém sajnos nincs benne, innen következtetek hogy akkor valószínűleg önerős fejlesztés van itt, és (remélem) nemsokára jöhetnek tovább errefelé is.
 3. @btz Igen és ezt nem is értem. Itt is azt írja a járásra hogy 6db igényhely.. de miért? DSL van az egész járás területén, nálam még pont elmegy az 50-es net dupla érpáron, de vannak még tőlem sokkal messzebb is ahol már csak 8 mbit megy a 10 es csomaggal, sőt a szomszéd utcában is a rokonoméknál már csak 10 -es net a max, és nagyjából az egész járásra ez a jellemző. Ugyanolyan fejletlen mint a többi. Arra gondoltam esetleg hogy önerőből oldaná meg ezt a járást a T? Soltvadkerten ami ehhez a járáshoz tartozik, már történtek valami fejlesztések pár hete, de nem tudom pontosan hogy milyen technológiával. Minimum 30 mbps minden háztartásba, azért gondolom csak nem hagynának minket ki, nem?
 4. @btz Ez tök jó! Tudnál ilyen topológiai mintatervet adni a kiskőrösi járásról is? Kíváncsi lennék rá! Legfőképpen Akasztó településre. Vagy a neten valahol megtalálható?
 5. @btz Na, hát ez érdekes. Igen, beszéltünk. Nem, nem volt mindenhol kék, mert rengeteg olyan utca van ahova a 10 is alig ér el. VDSL2 van már pár éve, de sajnos nagy területű a falu így az egyetlen központ nagyon messze van sok utcához. Tehát a Kiskőrösi járás arra kap ~78m Ft -ot hogy 6db közintézménybe vezet el optikát? Azért is kételkedek ebben, mert Soltvadkerten már kiépülőben van az optika, és szaladgál a bemondó kocsi hogy hamarosan igénybe lehet venni, pedig oda is 1db közintézményt ír.
 6. @btz Ha az első településnél (Akasztó) Lakossági igényhelynél 0 van közintézményinél meg 1 akkor az azt jelenti hogy a lakosság számára semmi sem fog történni? Vagy ez mit takar?
 7. @ApaFia Igen, pont ezt írtam kicsit feljebb, hogy szerintem a T ezeket is be fogja vezetni, csak akkor egy kicsit át kell majd alakítani a csomagokat. De valaki említette itt a fórumon pár hónappal ezelőtt, még jóval az 1000 előtt, hogy bennfentes információk szerint biztosan jönni fog egy 500 mbites csomag.
 8. @Deino Ráadásul *****séget írnak. "Csak míg az XXL bárhol elérhető a Telekom szolgáltatási területein, addig a gigabites csomagot csak az optikai vezetékkel lefedett területeken lehet használni." Az XXL koaxon és optikán érhető el, DSL-en nem. Különben sem értem mit problémáznak ezen? Természetes fizikai korlátok miatt van ez, ráadásul a 120 sem egy rossz sebesség. Nemsokára bővül a hálózat, és sokkal több helyen is elérhető lesz. Különben is, megnézem hogy hányan használnák ki azt az 1000 mbitet teljes egészében. - Minden esetre ha megérkezik az optika, én csakazértis váltok az 1000-re.
 9. Én szerintem a sok fejlesztéssel amúgy is új csomagokat fog bevezetni a Telekom (pl 240, 500mbit) és koaxon a 240 még simán elmegy ami azért még egész időtálló sebesség, az más kérdés hogy feltöltési oldalon nem a legjobb. Egyébként nem lehet őt letiltani vagy ilyesmi? Nincs itt valami admin vagy moderátor?
 10. @Kiss Martin@btz (bocs btz a te neved belégett a képernyőbe nem tudom kitörölni) Ez szerintem konkrétan a Telekom tavalyi önerős fejlesztése lehetett amiből nem lett semmi, mert én itt lakok a kiskőrösi kistérségben és semmi sem történt, viszont megnyerte a térségünk a mostani EU-s pályázati pénzeket, ami által Akasztó, Kecel, Kiskőrös és Soltvadlert településeken fogja felváltani a jelenlegi VDSL-t optikával a Telekom. Nézz bele abba a dokumentumba hogy a te körzeted benne van-e.
 11. @Caligin Ahogy sejtettem, működik minden port forward. Ráadásul ez egy ASUS RT-N12 és beépített VPN -el és DDNS-el rendelkezik. Viszont ez így elég kényelmetlen, nem értem miért kell ilyen szinten módosítani egy HGW firmwarejét... Ezen a ZTE-n kívül nincs másik HGW ami kezeli a VDSL2 Bondingot, amin esetleg sikeresebb lenne a port nyitás? Vagy nem tudok rá kérni fw frissítést, hátha újabb verzióban már nem tiltják? Szabályos ez egyébként, hogy tiltják? A Speedport se akart soha, innen gondolom hogy esetleg mindegyiken tilthatják? Model H368N Hardware Version V1.0; Software Version V1.00.01T08 Boot Loader Version V1.00.04
 12. @Caligin Megpróbáltam őket, de semmi. A saját routeres dolgot majd holnap kipróbálom, mert most használatban van a ház másik felében, de van egy sejtésem hogy azzal működni fog. Én is arra tippelek hogy a firmware úgy lett módosítva... ez esetben lehet valamit tenni, vagy ezt kénytelen vagyok lenyelni? Nem igazán szeretném erre használni a saját routeremet, mert annak is megvan a maga helye, meg egyébként is direkt ezért van a hgw. Egyébként előtte Speedportom volt, amin szintén nem működött, be állítottam aztán kis sárga felkiáltójelet írt mindig a port forwardinghoz, viszont haveromnak meg működik a port nyitás, pedig ugyan olyan Speedportja van.
 13. @Caligin Igen pingelhető, közben új IP-t kaptam, de továbbra is csak a 21, 22 portot nyitja ki az ftp és ssh. Ez egyébként érdekes, mert parancssorból az előző IP-t nem lehetett pingelni kívülről sem.
 14. @btz Ja igen, a VPN-t a hozzászólásban írtam el, a routerban van helyesen. SSH szerver a 22-es porton nyitva van, működik, azt írja. Viszont a legtöbb dolog nem tud kétszámjegyű porton kommunikálni, pl a samp szervert hiába állítottam 77-es vagy 23-as portra, továbbra sem lehet látni kívülről. A VPN-t szintén. @Caligin Tűzfalat nem találtam, csak ezt, de nem látni semmit.
 15. @Caligin Sajnos nem engedi, csak egy tartományban lévő IP-kkel. A külső IP-met is próbáltam. @btz Tűzfal kikapcsolva, illetve több port tesztelő oldalt is kipróbáltam, és amint írtam a gyakorlatban sem működik, tehát az adott szervert nem lehet elérni kívülről. VPN szerverrel próbáltam a 1423 -as porton, de nem működik. GTA SA-MP szerverrel próbáltam a 7777 porton, szintén nem működik. FTP szerverrel viszont meglepetésemre működik a 21-es porton. Pedig a többi szerver is ugyan úgy megy jelenleg, és ugyan úgy forwardingolva van, ezt nem értem.
 16. @btz Igen biztos, én adtam meg neki a 192.168.1.100-254 es dhcp tartományt hogy könnyebben megjegyezzem az eszközök ip-jét. A 100-ast mac cím alapján rendeltem a géphez, és tuti hogy az az ip-je.
 17. @btz Igen van a Windows beépítettje, de azon át vannak engedve a portok.
 18. Ezen a porton nem, de olyan port se működik ami egyébként használva lenne. Megjegyzem: az UPnP be van kapcsolva, és ami azt igényli az működik, és annak a portját nyitva látja a port checker is.
 19. Sziasztok! ZTE H368N típusú routerem van. A problémám az, hogy hiába nyitok rajta portot, azt a valóságban nem nyitja ki. Online port checkerrel is ránéztem és nincs nyitva, de a gyakorlatban sem működik. Próbáltam már mindenféle módon, valahol láttam hogy a DMZ Host-ot bekapcsolták, kipróbáltam, úgy sem volt jó. A gépnek fix belső ip-cím van adva MAC cím alapján. Router, gép restart volt, nem jó. A WAN Host-hoz nem írtam semmit, de próbáltam már a DNS kiszolgálót is írni, de nem jó. Mit tanácsoltok? Valamit rosszul csinálnék? Elviekben minden jól van beállítva. Próba szemléltetésként egy random port:
 20. Közben helyzetjelentés: Bekötötték a második érpárt is, és megy az 50 A szerelő szerint szerencsém van hogy pont a határon vagyok, mert a következő utcában már a 20 se megy, mert már rossz állapotúak a vezetékek. Azt hallottam hogy egy településsel arrébb (Soltvadkert) már éppen végeznek az optikázással (Soltvadkert is, és az én településem Akasztó is nyert a SZIP pályázaton) úgyhogy remélem hamarosan erre felé is kezd majd jönni az optika. Gondolom a feltöltésből nem lehet többet kisuvasztani hogy elérje a 15-öt. De így is tökéletes, sokkal jobb mint az 1 LINE ID LINE 0 LINE 1 Link Status Connected Connected Modulation Type VDSL2 VDSL2 Actual Rate (Up/Down) 4547/27519 kbps 5333/27519 kbps Attainable Rate (Up/Down) 4550/32745 kbps 5341/33088 kbps Noise Margin (Up/Down) 6/6.3 dB 6/6 dB Line Attenuation (Up/Down) 53.6/25.3 dB 53.9/24.4 dB Output Power (Up/Down) 6.4/14.1 dBm 6.3/14.2 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleaved/Interleaved Interleave Depth (Up/Down) 39/437 45/883 Interleave Delay (Up/Down) 8/8 ms 8/8 ms INP (Up/Down) 1/2.5 symbols 1/3 symbols Profile 17a 17a LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors (Up/Down) 0/4 0/0
 21. Akkor kezdek is telefonálgatni. Vagy esetleg @anonymus ha adok egy ügyfél azonosítót pm-ben, akkor te tudsz nagyobb csomagot állítani?
 22. @btz Azta! Erről nem is tudtam! Köszi!!! Ezekszerint VDSL2 van itt! Dupla érpáron az 50 is simán jönne ezek szerint. Akkor kezdjek el telefonálgatni amíg egy olyan ügyintézőt találok? Az 50-nek mégjobban örülnék. Parameters DSL DSL Operating Mode VDSL2 Path Mode PTM State online Training Result Showtime Mode LO/I2 L0 VPI/VCI 1/32 Parameters Upstream Downstream Actual Data Rate 1279 kbps 24312 kbps Attainable Data Rate 4655 kbps 37679 kbps SNR Margin 15.8 dB 10.8 dB Signal Level 5.9 dBm 14.3 dBm Line Attenuation 0.0 dB 29.0 dB FEC Size 14 10 Codeword Size 62 42 Interleave Delay 2 8 CRC Error Count 0 6361 HEC Error Count 0 3691 FEC Error Count 9 72552553