zeli

Tag
 • Tartalmak

  34
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit zeli posztolt

 1. Akkor miért nincs rajta pl. az említett település? Illetve azt írtad, hogy ha eltérés van a térkép és a valóság között azt november 15-ig lehetett jelezni. Egyrészt ha most jelent meg a térkép, akkor hogyan? Másrészt komolyan a lakosságnak kell jelezni (akiknek tudomásuk sincs az egészről) hogy "hahó xy település felén nincs 30mbps" és aki jelzi oda visznek fejlesztést, aki nem oda meg nem? Még én sem, aki a témában részben tájékozott vagyok sem tudtam erről. Akkor most mi lesz? Ennyire vicc az egész térkép és ennyire nem tükrözi a valóságot?
 2. @btz Akkor jól értelmezem e, ez azt mutatja ahol egyáltalán nincs vezetékes szolgáltatás?
 3. Akkor mi van, ha ezen a térképen sem és a régin sem szerepel a településem, de a környező települések sem? Pedig sok olyan utca van, ahol max 8mbit/s a maximum sebesség... persze benyomták a gyorsító opciót, amivel rengeteg probléma van és ezzel el van intézve? Úgy volt, hogy a gyorsító opció nem válthatja ki azt, hogy nincs normális vezetékes lefedettség. Akkor ez most mit is ábrázol és miért nincs rajta az aminek kellene? (pl. Bács-Kiskun megye - Akasztó és körülötte)
 4. Illetve azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy 15 település van a járásban és 5 településre jelenleg hálózatfejlesztést ír az oldal, de az enyém sajnos nincs benne, innen következtetek hogy akkor valószínűleg önerős fejlesztés van itt, és (remélem) nemsokára jöhetnek tovább errefelé is.
 5. @btz Igen és ezt nem is értem. Itt is azt írja a járásra hogy 6db igényhely.. de miért? DSL van az egész járás területén, nálam még pont elmegy az 50-es net dupla érpáron, de vannak még tőlem sokkal messzebb is ahol már csak 8 mbit megy a 10 es csomaggal, sőt a szomszéd utcában is a rokonoméknál már csak 10 -es net a max, és nagyjából az egész járásra ez a jellemző. Ugyanolyan fejletlen mint a többi. Arra gondoltam esetleg hogy önerőből oldaná meg ezt a járást a T? Soltvadkerten ami ehhez a járáshoz tartozik, már történtek valami fejlesztések pár hete, de nem tudom pontosan hogy milyen technológiával. Minimum 30 mbps minden háztartásba, azért gondolom csak nem hagynának minket ki, nem?
 6. @btz Ez tök jó! Tudnál ilyen topológiai mintatervet adni a kiskőrösi járásról is? Kíváncsi lennék rá! Legfőképpen Akasztó településre. Vagy a neten valahol megtalálható?
 7. @btz Na, hát ez érdekes. Igen, beszéltünk. Nem, nem volt mindenhol kék, mert rengeteg olyan utca van ahova a 10 is alig ér el. VDSL2 van már pár éve, de sajnos nagy területű a falu így az egyetlen központ nagyon messze van sok utcához. Tehát a Kiskőrösi járás arra kap ~78m Ft -ot hogy 6db közintézménybe vezet el optikát? Azért is kételkedek ebben, mert Soltvadkerten már kiépülőben van az optika, és szaladgál a bemondó kocsi hogy hamarosan igénybe lehet venni, pedig oda is 1db közintézményt ír.
 8. @btz Ha az első településnél (Akasztó) Lakossági igényhelynél 0 van közintézményinél meg 1 akkor az azt jelenti hogy a lakosság számára semmi sem fog történni? Vagy ez mit takar?
 9. @ApaFia Igen, pont ezt írtam kicsit feljebb, hogy szerintem a T ezeket is be fogja vezetni, csak akkor egy kicsit át kell majd alakítani a csomagokat. De valaki említette itt a fórumon pár hónappal ezelőtt, még jóval az 1000 előtt, hogy bennfentes információk szerint biztosan jönni fog egy 500 mbites csomag.
 10. @Deino Ráadásul *****séget írnak. "Csak míg az XXL bárhol elérhető a Telekom szolgáltatási területein, addig a gigabites csomagot csak az optikai vezetékkel lefedett területeken lehet használni." Az XXL koaxon és optikán érhető el, DSL-en nem. Különben sem értem mit problémáznak ezen? Természetes fizikai korlátok miatt van ez, ráadásul a 120 sem egy rossz sebesség. Nemsokára bővül a hálózat, és sokkal több helyen is elérhető lesz. Különben is, megnézem hogy hányan használnák ki azt az 1000 mbitet teljes egészében. - Minden esetre ha megérkezik az optika, én csakazértis váltok az 1000-re.
 11. Én szerintem a sok fejlesztéssel amúgy is új csomagokat fog bevezetni a Telekom (pl 240, 500mbit) és koaxon a 240 még simán elmegy ami azért még egész időtálló sebesség, az más kérdés hogy feltöltési oldalon nem a legjobb. Egyébként nem lehet őt letiltani vagy ilyesmi? Nincs itt valami admin vagy moderátor?
 12. @Kiss Martin@btz (bocs btz a te neved belégett a képernyőbe nem tudom kitörölni) Ez szerintem konkrétan a Telekom tavalyi önerős fejlesztése lehetett amiből nem lett semmi, mert én itt lakok a kiskőrösi kistérségben és semmi sem történt, viszont megnyerte a térségünk a mostani EU-s pályázati pénzeket, ami által Akasztó, Kecel, Kiskőrös és Soltvadlert településeken fogja felváltani a jelenlegi VDSL-t optikával a Telekom. Nézz bele abba a dokumentumba hogy a te körzeted benne van-e.
 13. @Caligin Ahogy sejtettem, működik minden port forward. Ráadásul ez egy ASUS RT-N12 és beépített VPN -el és DDNS-el rendelkezik. Viszont ez így elég kényelmetlen, nem értem miért kell ilyen szinten módosítani egy HGW firmwarejét... Ezen a ZTE-n kívül nincs másik HGW ami kezeli a VDSL2 Bondingot, amin esetleg sikeresebb lenne a port nyitás? Vagy nem tudok rá kérni fw frissítést, hátha újabb verzióban már nem tiltják? Szabályos ez egyébként, hogy tiltják? A Speedport se akart soha, innen gondolom hogy esetleg mindegyiken tilthatják? Model H368N Hardware Version V1.0; Software Version V1.00.01T08 Boot Loader Version V1.00.04
 14. @Caligin Megpróbáltam őket, de semmi. A saját routeres dolgot majd holnap kipróbálom, mert most használatban van a ház másik felében, de van egy sejtésem hogy azzal működni fog. Én is arra tippelek hogy a firmware úgy lett módosítva... ez esetben lehet valamit tenni, vagy ezt kénytelen vagyok lenyelni? Nem igazán szeretném erre használni a saját routeremet, mert annak is megvan a maga helye, meg egyébként is direkt ezért van a hgw. Egyébként előtte Speedportom volt, amin szintén nem működött, be állítottam aztán kis sárga felkiáltójelet írt mindig a port forwardinghoz, viszont haveromnak meg működik a port nyitás, pedig ugyan olyan Speedportja van.
 15. @Caligin Igen pingelhető, közben új IP-t kaptam, de továbbra is csak a 21, 22 portot nyitja ki az ftp és ssh. Ez egyébként érdekes, mert parancssorból az előző IP-t nem lehetett pingelni kívülről sem.
 16. @btz Ja igen, a VPN-t a hozzászólásban írtam el, a routerban van helyesen. SSH szerver a 22-es porton nyitva van, működik, azt írja. Viszont a legtöbb dolog nem tud kétszámjegyű porton kommunikálni, pl a samp szervert hiába állítottam 77-es vagy 23-as portra, továbbra sem lehet látni kívülről. A VPN-t szintén. @Caligin Tűzfalat nem találtam, csak ezt, de nem látni semmit.
 17. @Caligin Sajnos nem engedi, csak egy tartományban lévő IP-kkel. A külső IP-met is próbáltam. @btz Tűzfal kikapcsolva, illetve több port tesztelő oldalt is kipróbáltam, és amint írtam a gyakorlatban sem működik, tehát az adott szervert nem lehet elérni kívülről. VPN szerverrel próbáltam a 1423 -as porton, de nem működik. GTA SA-MP szerverrel próbáltam a 7777 porton, szintén nem működik. FTP szerverrel viszont meglepetésemre működik a 21-es porton. Pedig a többi szerver is ugyan úgy megy jelenleg, és ugyan úgy forwardingolva van, ezt nem értem.
 18. @btz Igen biztos, én adtam meg neki a 192.168.1.100-254 es dhcp tartományt hogy könnyebben megjegyezzem az eszközök ip-jét. A 100-ast mac cím alapján rendeltem a géphez, és tuti hogy az az ip-je.
 19. @btz Igen van a Windows beépítettje, de azon át vannak engedve a portok.
 20. Ezen a porton nem, de olyan port se működik ami egyébként használva lenne. Megjegyzem: az UPnP be van kapcsolva, és ami azt igényli az működik, és annak a portját nyitva látja a port checker is.
 21. Sziasztok! ZTE H368N típusú routerem van. A problémám az, hogy hiába nyitok rajta portot, azt a valóságban nem nyitja ki. Online port checkerrel is ránéztem és nincs nyitva, de a gyakorlatban sem működik. Próbáltam már mindenféle módon, valahol láttam hogy a DMZ Host-ot bekapcsolták, kipróbáltam, úgy sem volt jó. A gépnek fix belső ip-cím van adva MAC cím alapján. Router, gép restart volt, nem jó. A WAN Host-hoz nem írtam semmit, de próbáltam már a DNS kiszolgálót is írni, de nem jó. Mit tanácsoltok? Valamit rosszul csinálnék? Elviekben minden jól van beállítva. Próba szemléltetésként egy random port:
 22. Közben helyzetjelentés: Bekötötték a második érpárt is, és megy az 50 A szerelő szerint szerencsém van hogy pont a határon vagyok, mert a következő utcában már a 20 se megy, mert már rossz állapotúak a vezetékek. Azt hallottam hogy egy településsel arrébb (Soltvadkert) már éppen végeznek az optikázással (Soltvadkert is, és az én településem Akasztó is nyert a SZIP pályázaton) úgyhogy remélem hamarosan erre felé is kezd majd jönni az optika. Gondolom a feltöltésből nem lehet többet kisuvasztani hogy elérje a 15-öt. De így is tökéletes, sokkal jobb mint az 1 LINE ID LINE 0 LINE 1 Link Status Connected Connected Modulation Type VDSL2 VDSL2 Actual Rate (Up/Down) 4547/27519 kbps 5333/27519 kbps Attainable Rate (Up/Down) 4550/32745 kbps 5341/33088 kbps Noise Margin (Up/Down) 6/6.3 dB 6/6 dB Line Attenuation (Up/Down) 53.6/25.3 dB 53.9/24.4 dB Output Power (Up/Down) 6.4/14.1 dBm 6.3/14.2 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleaved/Interleaved Interleave Depth (Up/Down) 39/437 45/883 Interleave Delay (Up/Down) 8/8 ms 8/8 ms INP (Up/Down) 1/2.5 symbols 1/3 symbols Profile 17a 17a LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors (Up/Down) 0/4 0/0