Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Kalimera

Tag
  • Tartalmak

    365
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

4305 profilmegtekintés

Kalimera eredményei

  1. @btz Nem tudom miért kerestek meg, csomagot nem váltottam, megfelelőek az aktuális (Hoppá plusz vezetékes telefon és 1000/1000-es internet) szolgáltatások. Változatlan feltételekkel kértem a hűségvállalást. Nem merült fel bennem, hogy már az első évben ráfizetek ... Azért írtam meg az esetet, hogy ezután hűség vállalásnál mindenki ellenőrizze, hogy pontosan milyen feltételeket kap. A hűség vállalás nem feltétlenül jelent előnyt. Az egy éves hűség vállalása 10 év alatt kb. 25 ezer forintomba kerül a figyelmetlenségem miatt. Amit igazán nem értek, hogyan ajánlhat a Telekom rosszabb feltételeket azért, ha valaki vállalja, hogy egy évig biztosan nem vált szolgáltatót?
  2. @btz Elképzelhető, hogy figyelmetlen voltam. Nem olyan nagy összegről van szó, magát az elvet nem értem. A hűség elvileg win-win alapú, nem csak az egyik félnek előnyös. Miért keresnek meg telefonon, hogy vállaljak újabb egy év hűséget, ha ezért ezután többet kell fizetnem?
  3. Telekom hűségprogram: Egy kedves hölgy keresett a hűségem lejárata előtt pár nappal. Mivel igen régóta ügyfél vagyok vállaltam az újabb egy évet változatlan feltételek mellett. Sajnos a visszamondási lehetőség után tudatosult bennem, hogy ez egy burkolt áremelés. Már az első évben a hűség kedvezmény figyelembevételével is minimális veszteséggel zárok. Minden további évben újabb 2400 forint ajándékot kap tőlem a Telekom az egy éves hűségemért. Nem olyan nagy összegről van szó … A Telekomnak megéri havi 200 forintért átverni a sok tíz éve hűséges ügyfelet? Ha nem vállalok hűséget, elvileg marad a jobb ár, vagy ez is megváltozott már?
  4. Kalimera

    Telekom TV első benyomások

    Milyen alapon nem lehet felvenni egy fizetős csatornáról, és a rögzített műsorban szabadon lépegetni? Hogyan mehet bele ilyen feltételekbe a Telekom?
  5. Kalimera

    Sagemcom 5670 port nyitás

    Az elején szintén kaptam Invalid IP Addess hibaüzeneteket, de nem emlékszem pontosan, hogy mivel léptem át. Talán a csillag ... Ilyen paraméterekkel működik: Az FTP csak technikai, hogy egyáltalán engedi-e felvenni. Arra az időre engedélyezem, amíg valóban használom, ami nagyon ritka. A másik probléma a 192.168.1.10 fix IP cím lehet, amibe az előző Sagemcomnál belefutottam, így itt ezzel már nem is próbálkoztam (ezért lett 100 illetve 200 a vége): Elfogadta a 192.168.1.10 fix IP címet, pedig nem esik a tartományba, de nem jól működött.
  6. Kalimera

    Két teljesen azonos gép vagy mégsem

    @btz Lehet változtatni a letöltendő tesztadat méretét a Speedtest CLI programnál? Nem látom a paraméterek között, de lehetséges, hogy csak nem értem. Mit érdemes használni, ahol nagyobb mennyiségű adat is beállítható? Nem vagyok sebességmérés mániás, csak érdekelnek a lehetőségeim a sok éves PC miatt, utána elengedném a témát. Vannak olyan oldalak, ahol nagyobb méretű fájlok gyorsan letölthetőek, és közben meg lehet nézni a tényleges sebességet? A maximum 300 Mbit-esnek mért gépen "jó helyről" 70 MByte/s fölött is jött az anyag tartósan. A harmadik perc végén a processzort felvettem 100%-ra a maximum 75%-ről. A függőleges szaggatott vonalak az egy perces osztások.
  7. Kalimera

    Két teljesen azonos gép vagy mégsem

    A megoldás: Elkövettem a legnagyobb hibát, amit egy informatikus tehet. Hittem a Speedtest CLI programnak, mert olyan jó számokat (950 Mbit/s) hozott az egyik régi gépre, és nem hittem el a lényegesen rosszabb (300 Mbit/s) értéket a másik gépnél. A Speedtest CLI időnként „hazudik”, bizonyos körülmények között nagyon nem mér pontosan. A tényleges letöltéseknél és más sebességmérőknél a kettő gép közel azonosan (450-550 Mbit/s) viselkedik. A 10 év nagy idő, hiába csak az alaplap és a processzor régi. A „jobb” gép sem képes 950 Mbit-re és „rosszabb” is többet tud 300 Mbit-nél. Szóval a sebességmérések eredményeit csak némi fenntartásokkal fogadjátok el ...
  8. Kalimera

    Két teljesen azonos gép vagy mégsem

    Kipróbáltam nagyobb anyag másolását laptopra a két PC-ről hálózaton keresztül. Mindkét gépről 115 MByte/s sebesség körül másolt. Kizárnám a hálókártya hibát. Mitől lehet az internet sebesség mégis a harmada?
  9. Adott kettő elvileg teljesen azonos asztali Windows 10-es számítógép. Azonos hardver szoftver és beállítások. (A hálókártyák kb. 100 paraméterét is megnéztem, teljesen azonosak.) Még az energiatakarékosság paraméterei is megegyeznek. Az egyik gépen tartósan 950 Mbit/s körüli a sebesség, míg a másikon alig megy 300 fölé. (A harmadik gépen ami egy laptop szintén 950 Mbit/s körüli tartósan a sebesség.) Volt már: - port csere - kábel csere - közvetlen bekötés a digitális elosztóba - kontakt tisztítás Változás nem történt. Valami ötlet, hogy mit kellene még megnéznem? Azért is írtam be a rejtvényt, mert egy géppel nehéz eldönteni hol lehet a hiba, de ebben az esetben szinte biztos, hogy a lassú gépben van valami, csak elfogytak az ötleteim. Mi okozhatja a stabil sebesség harmadolást? (A hálókártyákat még nem cseréltem meg, hogy azzal esetleg átmegy-e a hiba a másik gépre.)
  10. Kalimera

    Wifi nyomtató csatlakoztatása

    @Nicola Egy HP LaserJet Pro M12w nekem is nehezen ment. A leírás alapján nem működött. Kb. két éve telepítettem. Arra emlékszem, hogy meg kellett keresnem az IP címét, és annak a segítségével már simán ment. Csak ezt elfeljetették a leírásban megemlíteni.
  11. Kalimera

    Gyors internet régi gépeken

    (Az 1024-es szorzóval nem akartam tovább bonyolítani a kérdést.)
  12. Kalimera

    Gyors internet régi gépeken

    @McBelaba Keverednek a mértékegységek. MByte vagy Mbit? 500 MByte/s = 40000 Mbit/s = 4 Gbit/s (480 Mbit/s a PCI kártyákkal is megvolt.)
  13. Kalimera

    Gyors internet régi gépeken

    @McBelaba Az 50-60 MByte/sec is "gigás", a 100-as maximum 12,5 Mbyte/sec lenne.
  14. A régi gépek főbb paraméterei: Asus M4A785D-M PRO (2009) AMD Athlon II X2 240 (2009) 8GB DDR2 memória (2017) Egy másik fórumon javasoltak szerint a hálózati kártyáimat PCI-ról PCIe-re cseréltem. Most nincs 1000/1000 internetem, de a hálózatos másolás SSD-ről SSD-re 100-120 MByte/sec sebességgel megy tartósan, a korábbi 50-60 MByte/sec helyett. Régi hálózati kártya: D-Link DGE 528T PCI Új hálózati kártya: Digitus DN-10130 PCIe (kb. 4000 forint, más típus akár fele áron is beszerezhető) Régi gépeken nem túl nagy befektetéssel jobban használható a gyorsabb internet, a gépek közötti másolás is jóval gyorsabb és a hálózatos médialejátszásnak is nagyobb a tartaléka.
  15. Kalimera

    Set-top-box + Router

    @Sanyi85 Mi indokolja azt, hogy nem bízol a szolgáltató eszközében? Van valamilyen különleges feladat, ami azzal nem megoldható? Ha minden megfelelően működik, felesleges piszkálni. A közbeiktatott eszköznek IGMP (Internet Group Management Protocol) képesnek kell lennie az IPTV miatt. A korábban használt eszközeidet nem kell kidobni. Használhatod hozzáférési pontként vagy Switchként.
×
×
  • Új...