hochern20

Tag
 • Tartalmak

  38
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

hochern20 a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag

Profil megtekintések

1492 profilmegtekintés
 1. Sziasztok! Abban a városban, ahol most lakok nem sok helyen van Telekomos internet. Az utcámban van másik szolgáltató, de össze-vissza ígérgetnek mindent, aztán semmi nem történik. Lehetséges-e a következő gondolat: A városban a víztorony helyére lehet kérni 2 gbps internetet, és arra gondoltam, hogy veszek két Ubiquiti antennát és az egyiket a víztoronyra, (kibérlem a helyét) a másikat a ház tetejére raknám fel. A két pont között 2 km távolság van légvonalban és nincsen semmilyen egyéb akadály (pl.: Magas épületek). A netet a víztoronyhoz el tudom intézni. A két pont között nem Wi-Fi kell, hanem a normál internet (PPP úgy tudom) (nem tudtam máshogy megfogalmazni). Hogy kellene megoldani az ONT és az Antenna közötti kapcsolatot?
 2. Rendben, köszönöm.
 3. Sziasztok! Nemrég jött meg at új sagemcom ONT és elkezdtem a egy kicsit "configolni". Először a 192.168.1.1 belépési jelszavát módosítottam aztán fix belső IP-t állítottam a Rack szerverre és port forwaldoltam. Utána kipróbáltam az új 192.168.1.1-es jelszót és nem működött. Előtte nem írtam el, és ott se a belépésnél. Ilyenkor reflexből mentem resetelni azért mert a régi Huaweinél megmaradtak a PPPoE-es adatok. Na ez itt nem így volt. Persze én meg nem is tudtam. Hívtam a 1414-wt és megmondták. Beírtam, de nem történt semmi. Alatta vannak ilyen IP meg DNS beállítások és azok is kitörlődtek, de abba meg nem tudok írni. Ilyenkor mi a teendő?
 4. Rendben, köszönöm.
 5. Lenne még egy kérdésem. 1 gbites dual portos kártyával működik? Mert akkor nem kellene egy nagyon drága dual 10 gigás kártyát venni.
 6. Á, már mindent értek! Köszönöm a segítséget!
 7. Nekem Huawei HG8245H-m van. Vagy másikat fognak adni?
 8. Esetleg vennem kell egy Intel X540-T2 kártyát csak az sajnos drágább mint az Asus.
 9. @btz @anonymus Köszönöm a válaszokat. Az asztali gépbe működik az "rj45 elosztós" megoldás?
 10. Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e, hogy a tv adást egy switchen vezessem át? Jelenleg váltani fogok 1 gbps-ről 2 gbps-re és az a probléma merült fel, hogy nincs elég port az ONT-ben. Úgy tudom, hogy a 2 gbps sebességet úgy érik el, hogy kettő 1 gigás portra kötnek egy eszközt. Mivel bonyolult lenne leírnom, a hálózatom kinézetét, ezért csináltam egy "rajzot".
 11. Üdv! Lenne egy olyan problémám, hogy a Huawei HG8245H router egy idő után megszakítja a kapcsolatot. Ez alatt azt értem, hogy hirtelen korlátozott lesz a net, és csak az segít ha újraindítom a gépem. Én ezt nagyon unom, mert nagyon idegesítő hogy valami közben újra kell indítgatni a gépet. Gondolom akkor valami dhcp-s probléma lehet. Plusz még a huawei-re rá van kötve 2 router (tp-link) és ilyen láncban vannak. Ezt egy ábrával mutatom. Az utolsó routert szoktam még gyakran használni. Ott is néha elmegy a net. Ott nem dhcp probléma van mert a google azt írja, hogy dns_probe_finished_bad_config vagy valami ilyesmi. Az segített, hogy a gépen beállítottam egy 8.8.8.8-as és egy 8.8.8.4-es dns címet. De néha az is megadja magát, és utána már csak a windows diagnosztika segít. De ezt is unalmas folyton csinálni mert oda nekem egy stabil kapcsolat kellene. Mellesleg nem a gépekkel van gond ugyanis ez csak azóta van mióta a fő router a huawei lett.
 12. A PPPoE-s dolgot megoldottam úgy, hogy kihagytam a dlink routert és az én gépembe közvetlen csatlakozik a modem. Szóval a huaweiben hogy lehet port forwardolni és statikus (külső) ip-t beállítani.
 13. A jelszót be tudtam másolni csak nem akarom elmondani mert megint büntetőpont jár érte. Akkor meg megint átkutatok minden papírt meg sms-t bár megnéztem az összes sms-t de egyikben se volt olyan.
 14. Igazából nem is kaptunk a telekomtól ilyen jelszót meg felhasználónevet, hanem amikor írtad hogy pppoe kapcsolat kell akkor megnéztem a modemben hogy van e olyan és amikor kiírta hogy pppoe kapcsolat (a modem) akkor én azokat bemásoltam a dlinkbe
 15. Ugye a jelszónak ilyen hosszúnak kell lennie?