dameno

Csaló hívott

Kérdés

Szombat délután hívtak a Telekom nevében, hogy nemrég összeomlott a rendszerük és új ügyfél azonosítót küldenek nekem sms-ben. Nem igazán értettem a dolgot, hogy ezért miért hívnak személyesen. Ezután pedig le akart diktálni egy 16 jegyű kódot, hogy küldjem el egy telefonszámra. Mert ha ezt nem csinálom meg, hétfőtől nem fogok tudni telefonálni. Na én itt köszöntem el tőle. Pedig nagyon erősködött, hogy csak 3 perc az egész és ha most nem csinálom meg soká kerülök ismét sorra. Már nem csak nyereményes átverések vannak. Legyen mindenki óvatos.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

Hello @btz, erre ők tudnának válaszolni :D nem tudom, hogy saját felhasználásra vagy továbbértékesítésre mennek (szerintem ettől függ a kockázat mértéke), de a Domino előre töltős jellegéből fakadó átruházhatósága (ezt nem néztem meg a Té ászf-ében, hivatalosan szerintem nem lehet, de a felhasználó rögzítés miatt mégis), meg a nyomozati, birósági hercehurca átfutása miatt nem hiszem, hogy attól tartanának, hogy a rendőrség rájuk töri az ajtót :( no meg a YouTube-on meghallgattam egy ilyen beszélgetést, enyhén szólva nem észkombájn az elkövető (sőt :D), így szerintem fel sem fogják, hogy mit csinálnak (meg az is lehet, hogy egy kis baksisért megbíznak egy szegény szerencsétlent, hogy a piszkos munkát elvégezze, mert a YouTube-os bácsi szellemi képességei alapján nehezen elképzelhető, hogy ő lenne az értelmi szerző)

mindenesetre mi annyit tehetünk, hogy az egészséges bizalmatlanság fegyverével élünk, és ha mégis megvan a baj, akkor megyünk a rendőrségre (a Té meg együttműködik velük). nálunk is próbálkoztak már egyébként (meg az unokás trükkel is), de az asszonyról lepattantak, és szerencsére a nagyi is felhívott előtte. megdícsértük az óvatossága miatt, megnyugtattuk, kiokítottuk. azóta minden esetben megkéri a próbálkozót, hogy küldje el neki levélben (persze a villanyóra és a gázóra leolvasó mindig furán néz erre, meg az unokázók is dobnának egy hátast, ha újra próbálkoznának, de inkább ők nézzenek furán, mint utána mi fogjuk a fejünket :D)

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@teherwagon

Ilyen esetben nem félnek, hogy az illető akit lehúzott, leadja a rendőrségek a lehúzó mobilszámot, ezáltal elfoghatják? Nincs ezekben semmi félelem ilyesmitől vagy már úgy vannak vele, hogy egy esetleges lecaukás olyan mintha hazajárna?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hello, szerintem ez is a klasszikus töltsd fel más Dominóját átverés lesz csak pepitában. mondjuk a 16 karakter tényleg zavaró, de lehet, hogy végül csak 15 lett volna belőle:

pl. 301234567 10000 kód a 06303444500-ra, amivel saját számlád terhére 10000 Ft-tal töltötted volna a 06301234567-es számot. persze ha van hatszámjegyű összeggel töltés a Ténél (szerintem nincs), akkor a 16 karakter is stimmelt volna :D

@dameno, köszi, hogy megírtad!

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Ki kellett volna szedni belőle, hogy mi az a 16 jegyű szám és milyen számra kellett volna elküldeni.

Amúgy gondolom kilencvenesre, bár ezt a 16 jegyű számot nem értem, bankszámlaszámnak tűnik.

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most