Ugrás a tartalomhoz
  • 3

Csaló hívott


Törölt_tag6783

Kérdés

Szombat délután hívtak a Telekom nevében, hogy nemrég összeomlott a rendszerük és új ügyfél azonosítót küldenek nekem sms-ben. Nem igazán értettem a dolgot, hogy ezért miért hívnak személyesen. Ezután pedig le akart diktálni egy 16 jegyű kódot, hogy küldjem el egy telefonszámra. Mert ha ezt nem csinálom meg, hétfőtől nem fogok tudni telefonálni. Na én itt köszöntem el tőle. Pedig nagyon erősködött, hogy csak 3 perc az egész és ha most nem csinálom meg soká kerülök ismét sorra. Már nem csak nyereményes átverések vannak. Legyen mindenki óvatos.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 3

Hello, szerintem ez is a klasszikus töltsd fel más Dominóját átverés lesz csak pepitában. mondjuk a 16 karakter tényleg zavaró, de lehet, hogy végül csak 15 lett volna belőle:

pl. 301234567 10000 kód a 06303444500-ra, amivel saját számlád terhére 10000 Ft-tal töltötted volna a 06301234567-es számot. persze ha van hatszámjegyű összeggel töltés a Ténél (szerintem nincs), akkor a 16 karakter is stimmelt volna :D

@dameno, köszi, hogy megírtad!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Hello @btz, erre ők tudnának válaszolni :D nem tudom, hogy saját felhasználásra vagy továbbértékesítésre mennek (szerintem ettől függ a kockázat mértéke), de a Domino előre töltős jellegéből fakadó átruházhatósága (ezt nem néztem meg a Té ászf-ében, hivatalosan szerintem nem lehet, de a felhasználó rögzítés miatt mégis), meg a nyomozati, birósági hercehurca átfutása miatt nem hiszem, hogy attól tartanának, hogy a rendőrség rájuk töri az ajtót :( no meg a YouTube-on meghallgattam egy ilyen beszélgetést, enyhén szólva nem észkombájn az elkövető (sőt :D), így szerintem fel sem fogják, hogy mit csinálnak (meg az is lehet, hogy egy kis baksisért megbíznak egy szegény szerencsétlent, hogy a piszkos munkát elvégezze, mert a YouTube-os bácsi szellemi képességei alapján nehezen elképzelhető, hogy ő lenne az értelmi szerző)

mindenesetre mi annyit tehetünk, hogy az egészséges bizalmatlanság fegyverével élünk, és ha mégis megvan a baj, akkor megyünk a rendőrségre (a Té meg együttműködik velük). nálunk is próbálkoztak már egyébként (meg az unokás trükkel is), de az asszonyról lepattantak, és szerencsére a nagyi is felhívott előtte. megdícsértük az óvatossága miatt, megnyugtattuk, kiokítottuk. azóta minden esetben megkéri a próbálkozót, hogy küldje el neki levélben (persze a villanyóra és a gázóra leolvasó mindig furán néz erre, meg az unokázók is dobnának egy hátast, ha újra próbálkoznának, de inkább ők nézzenek furán, mint utána mi fogjuk a fejünket :D)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...