Ugrás a tartalomhoz
  • 1

Telefon és riasztó


Törölt_tag6790

Kérdés

Egy féléve úgy jártam, hogy nem volt telefonvonalam kb. 1,5 hónapig. A szerelőknek végül én mondtam meg mit kellene csinálni, utána jó volt vagy 2 napig, aztán újra elromlott. Az újabb bejelentés után kiderült, hogy a városban lévő telefonközpontban volt valami hiba. Azóta jó a telefonom, ma hajnalig. Honnan veszem észre, hogy nincs vonalam?Onnan, hogy erre van kapcsolva a lakásriasztóm, és ha nincs vonal, akkor a riasztó szabotázsvédelme bekapcsol és riaszt. A riasztóm még sosem csinált vakriasztást. Van-e olyan szolgáltató vagy megoldás, ami kiküszöbölné azt, hogy vonalkimaradás esetén  ne riasszon a riasztó, illetve mit kell csinálnom azért, hogy nem legyen vonalszakadás. Hová jelentsem? Egyébként egy óra múlva ismét visszajött a vonal. Csak közben, ha nem vagyok éppen itthon, akkor szól a riasztó állandóan. 

Sajnos a sorházunk végében lévő telekom doboz olyan állapotban van, hogy szornyű, de eddig még senki nem akarta megjavítani, kicserélni, kitisztítani stb, pedig már számtalanszor bejelentettük. De úgy látom, hogy legtöbbször a központban van a hiba. Mit javasolnak? Új szolgáltatót válasszak? Van biztonságosabb szolgáltató a telekommnál? 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

16 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 2

Gsm/gprs alapokon működő biztonsági rendszer, vannak olyan gsm/gprs egységek, amik a képesek a régi telefonvonalak szimulációjára, így a régi pstn riasztókkal is összehozhatók, vagy vannak olyan rendszerek is, amik már alapban ilyennel vannak felszerelve. Árat nem mondok, mert van szerintem ilyen alapra épülő riasztó redszerből a pár tízezrestől kezdve félmillióig.

Igazából én a magam részéről IP alapú "riasztórendszert" (már ha azt lehet annak nevezni az én megoldásomat) használok, azaz mozgásérzékelős kamerákat, amik ha elmegyünk otthonról, bárhonnan a világon aktiválni tudok és ha valami mozgás vagy magasabb zajszint van emailben küld fénykép vagy video csatolt értesítést, de van lehetőség alkalmazás értesítőre is, és egy távoli FTP szerverre is feltölti a videókat. Nem tettem alájuk szünetmentest, de ha kikapcsolják az áramot vagy megszakad a kapcsolat, akkor az alkalmazás riaszt, hogy valamiért elérhetetlenek az eszközök. Szerencsére mostanában a netem elég stabil, így egyre kevesebb a téves riasztás. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Amíg ugyanaz a riasztód van és csak telefon vonalat szeretnél, addig is létezhet megoldás. GSM terminálnak hívják. Felakasztod a falra, ugyanolyan vezetékes száma lesz és ugyanannyiba is kerül, csak mobil technológián keresztül megy. Általában ott vannak ilyen dobozok, ahol nincs kábel. A csere elvileg nem kerül semmibe, esetleg egy szünetmentes tápot lehet elé tenni és akkor áramszünet esetén is stabilan van mindig vonal. Térerő mindig van :) 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Értem, akkor a vonalra mondták, úgy értettem, hogy a riasztókra.

A GSM - PSTN szimulációs modul pedig egy eszköz amikre olyan eazközöket köthetünk, amik csak az analóg vezetékes technológiát ismerik, így viszont mégis mobilkommunikációs eljárással vezetéknélkül használhatjuk azokat, mintha egy vezetékes vonalunk lenne, így nem kell kicserélni miatta a komplett régi rendszerünket a kompatibilitás miatt, így akár olcsóbban ki lehet jönni a pénzből, ha fejlesztésre szorul a rendszerünk.

Tegyük fel van egy várostól messze lévő telephelyünk, de nincs telefonkábel 1000 méteres körzetben, de van néhány használaton kívüli vezetékes telefonkészülék és a riasztónk is csak ilyenre kapcsolható rá. Ekkor jön a gsm modul, erre kapcsoljuk rá a kis mini telefonközpontokat és a riasztót is, amik azt hiszik, hogy vezetékre lettek kötve, pedig nem, mert  mobilkommunikációval kapcsolódnak a hálózatra.

Mondjuk a mai modern riasztók beépítetten tartalmaznak vezetéknélküli kommuikációra alkalmas egységet, ami akár 4G/LTE képes is lehet, így már IP alapon kommunikálhat a "világgal", az ilyesmik már alkalmasak más IP eszközökkel (IP kamerák, Nyitásérzékelők, hő stb), érzékelőkkel realtime eggyüttműködni, de ezzel nagyjából el is érkeztünk a "Smart" biztonságirendszerek világába. Ahol a gépek egymással összhangban kommuikálnak, algoritmusuk segítségével képesek eldönteni, hogy mi a teendő. Az ajtóba épített érzékelő nyitást vagy rezgést érzékel, erről információt kap a kamera és már kezdi is a felvételt. Mozgást érzékel a kamera, és már küldi is az információt vagy a kivonuló biztonságiszolgálat rendszerébe vagy a tulajnak, vagy mindkét félnek.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Köszönöm a segítséget. Egy rövid előzmény: nem tudták a vonalasomat egyszer megcsinálni, azt ajánlották, hogy GSM alapúra térjek át, ki is akarták szállítani az eszközt, de amikor bent jártam a központjukban, kinevettek, hogy erre az ősrégi technikára akarok én áttérni? Így úgy gondoltam, hegy ez valami rossz, ezért nem kértem, és rögtön meg tudták javítani a vezetékest. Igaz az még mindig analóg.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

"GSM rendszerű vonalas matávos telefon"? olyanról én még nem is hallottam, de olyan nincs is, hisz a gsm az egy vezeték nélküli mobil kommunikációs rendszer. A risztó rendszer működik gsm/gprs/3G/4g alapokon, nem a telefon. Komplete riasztó rendazerek vannak ilyesmivel, nem akarom reklámozni de pl ez

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Azért írtam, hogy "vezetékes" a telefonom, mert nekem telekomos, volt matáv-os telefonom van. És mivel nem tudták megcsinálni elsőként a telefont, akkor ajánlották fel, hogy rádiófrekvenciás, gsm alapon műküdő  egységet szerelnek fel nekem (tehát egy dobozt a falra), amelyhez már nem kell konkrét vezeték (mert vezeték nélkül működik), de megmarad a matáv-os régi vonalam. Na erre mondták, hogy ez már a telecomnál ősrégi, nem modern vonal, és lebeszéltek róla maguk a matávosok. Az lenne az igazi, ha behúznának egy modern vezetéket és azzal telefonálhatnék, és egyéb szolgáltatást is igénybe tudnék venni.  Bár olyan nagy város, jól kiépített részében lakom, ahol ez természetes lenne, de had ne magyarázkodjak, hogy ki is van építve az utcában, sőt a lakásomba is bejön, de a matáv nem találja az utcai vezetékek végét, illetve csatlakozási pontját, és így ne tud szolgáltatást adni rajta. Marad a régi vezeték.

Köszönöm az erőfeszítését, hogy segít. Nem nagyon értek én ezekhez. Az utobbi mondatához is tolmács kellene, hogy mik ezek a modulok, és mihez jók?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...