Ugrás a tartalomhoz

(Jól) megválaszolt kérdések


dptrsk

Ajánlott posztok

Nem tudom az mennyire lenne megvalósítható, hogy mikor valaki beírja a téma tárgyát, címkéket, utána a rendszer a mellette levő szabad helyen felajánl 3-5 már megválaszolt kérdést(téma és/vagy címke egyezés alapján), hátha már valaki feltette és meg lett válaszolva.

Ezzel együtt lehetne egy kiválasztott csoport (pl. x+ leghasznosabb válasszal rendelkező tagok), akik meg tudnak jelölni kérdéseket, amik jól megválaszoltak, de a kérdező valamiért nem jelölt meg leghasznosabb választ, címkéket tudnak felvinni/törölni adott kérdésnél.

Ha a fenti javaslat így nem megvalósítható, egyenlő jogok vagy más miatt, akkor lehetne csinálni egy hasznos kérdések részleget és oda egy kijelölt csoport tudna felvinni kérdéseket-válaszokat, amikben mindenki tud keresni, esetleg innen adja a rendszer a javaslatokat a címkék alapján. Ez több lehetőséget tartogat, pontosan, lényegretörően megfogalmazott kérdések, esetleg a szöveg mellett  videós instrukciók.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

"Nem tudom az mennyire lenne megvalósítható, hogy mikor valaki beírja a téma tárgyát, címkéket, utána a rendszer a mellette levő szabad helyen felajánl 3-5 már megválaszolt kérdést(téma és/vagy címke egyezés alapján), hátha már valaki feltette és meg lett válaszolva."

Algoritmus kérdése. Csak az a kérdés, hogy van e ilyen előre megírt algoritmus a fórum motorhoz plugin, mod (vagy kiegészítő) formájában vagy kézileg kell beleprogramozni. Találkoztam már ilyennel más fórumon. 

"Ezzel együtt lehetne egy kiválasztott csoport (pl. x+ leghasznosabb válasszal rendelkező tagok), akik meg tudnak jelölni kérdéseket, amik jól megválaszoltak, de a kérdező valamiért nem jelölt meg leghasznosabb választ, címkéket tudnak felvinni/törölni adott kérdésnél."

Kezelek én is fórumot (Phpbb scriptel) és abban bármelyik csoporthoz hozzárendelhető bármilyen szerepkör. Pl a Tag csoporthoz hozzárendelem mondjuk a témaindítás szerepkörét. A felhasználókat bizonyos feltételek (pl fórumon eltöltött idő, komment szám, komment értékelés) alapján továbbléptethetem a következő csoportba, így elérhetem, hogy az újoncok például nem hozhatnak létre új topicot, de kommentelhetnek, ezt pedig akár fórumrészlegek alapján is szétválogathatom. Tehát szinte bármilyen fórum, rang alapú szerepkört, jogosultságot összetudok rakni. Valószínűsítem, hogy Invision Power alatt is lehetőség lenne ilyesmire külön a fórummotor modolása nélkül. A kérdés már csak az hogy ezt az utat érdemes követni, vagy a kérdésfeltevőket ösztönözni a legjobb válasz bejelölésére.

'lehetne csinálni egy hasznos kérdések"

Gondolom itt valami GYIK oldalra gondolsz. Szerintem is jó lenne egy ilyen oldal, akár a fenti elképzelések mellett is, nem csak helyett.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

@btz Az a nagyobb kérdés hogy mekkora "számlát" nyújtanak be a fejlesztők egy ilyen menetért  helyette mit lehetett volna.

Én inkább azt mondom hogy bizonyos helyeken zárjuk be a topic nyitást pl internet fő topic stb stb és több jól megszerkesztett nagy topic. Ha ez  megvan utána kereshetővé kéne tenni az egészet a cimkés ötlettel. Mert jelenleg semmit nem köp ki a kereső igazából csak díszítés. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

@anonymus

Ha az adott funkció benne van a "gyári" fórummotorban, akkor csak pár kattintás az admin dashboardon, ha nincs, akkor fejlesztős a dooog, ott már tényleg lehet azon gondolkodni, hogy kell e vagy lehet e helyette más.

A "related" kérdések funkció, nem tudom, hogy benne e van a motorban gyárilag, de a kérdésre adott válaszok megjelölésének jogosultsága X tagnak vagy csoportnak való megadása nagy valószínűséggel igen, így a funkció behozatala nem igényelne fejlesztői beavatkozást.

A keresőt is életre lehetne kelteni, nem lehet túl nagy baja, szerintem csak egy keresőindexet kéne generálni. Így néz ki a Phpbb esetén:

IMG_20170825_091616_032.jpg

IMG_20170825_091846_000.jpg

IMG_20170825_091803_315.jpg

IMG_20170825_091701_781.jpg

Ha törlöm az infexet, akkor 0 találatot ad ki a kereső pont mint itt. De kétfajta is van, a Fulltextnative és a Fulltext mysql, így ha az egyik aktív de a másik van generálva, akkor szintén 0 találatot ad.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válasz erre a témára...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...