Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internet szakadozás


Lyyndaa

Kérdés

Sziasztok!Előre is elnézést, hosszú lesz a probléma, de ez már kb 8 éve húzódó dolog.  Szeretnék tanácsot kérni a következő problémára. A kezdetektől a t- home-nál van az internet+tv+telefon szolgáltatásunk. A szereld magad csomaggal kezdődött. A modemhez saját routert csatlakoztattunk. egy idő után folyamatossá vált az internet szakadozás. Szokásos hibaelhárítás történt (újraindítás, kábel kihúzás) majd szinte minden alkalommal hibabejelentést kellett tennünk és csak központilag tudták megoldani a problémát vagy kijött egy szerelő méregetett, beállított vmit és ismét néhány napig jó lett majd újrakezdődött . Volt már azóta többször router csere (így már 5 routerünk halmozódott fel) modem csere. Most legutóbb olyan modemet kaptunk ami egyben router is. Nagy fehér sok lámpával. Igen laikus vagyok nem szakértő. Ellenben szakértő szerelte be.... A hiba továbbra is fennáll. kb 2 naponta elmegy az internet általában a lámpák úgy világítanak ahogy kell néha viszont a DSL lámpa kialszik, időnként a laptopon a wifi kijelez egy sárga felkiáltó jelet de nem mindig. Megy az újraindítás, kábel kihúzás de nagyon gyakran kell még most is telefonálni hibabejelentés miatt. Létezik erre vmi megoldás? Kezd már nagyon idegesítő lenni.

Köszönöm előre is.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

10 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 4

Szia @Lyyndaa

Sajnos ezek a vonali adatok nem túl bíztatóak. Magas csillapítási értékeid vannak, ami azt jelenti, hogy a DSL központig nagyon  sok zavaró tényező van, ami az elérhető sávszélesség rovására megy. Sajnos interleave és CRC hibákat  nem mutatja az eszköz, amiből még több infó lenne leszűrhető. Van egy SNR Lock is a vonaladon, ami arra utal, hogy sokszor megszakadhatott a DSL szinkron, ezért a rendszer a stabilitás érdekében  tovább csökkentette a sávszélességet. A képen látható, hogy már több mint 3 napja  nem történt szinkron vesztés, ami jó, hír, mert valószínűleg ezen a sebességen már elég stabil a dolog, nem fog szakadni gyakran. 

Ha szakadozást tapasztalsz, akkor figyeld ennek a számlálónak az értékét. Ha ez nullázódik ("újraindul"), akkor biztos lehetsz benne, hogy szinkron  szakadásról van szó, ha nem, akkor más váltotta ki a szakadást, ebben az esetben nem DSL vonali a probléma. 

Milyen régiek és milyen hosszúságú a lakásban a kábelezés? Ha hosszú és régi, akkor mindenféleképpen javasolt a cseréje és a rövidítése. Ezzel talán valamit lehetne javítani a  vonalon, de igazi megoldást egy közelebbi DSL központ és a  VDSL2 technológia jelentene a jelenlegi ADSL2plus helyett. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@Lyyndaa &, @Farao

Sajnos lehet, önmagában a VDSL2 technológiára váltás (amennyiben a területen lehetőség van rá egyáltltalán) nem oldaná meg ezt a problémát, amennyiben ez nem jár együtt egy közelebbi VDSL2  képes központra kapcsolással. Ha a házon belüli vezetékezés a lehető legújabb, akkor a képen látható rossz eredmények mind a törzskábelen keletkeznek, vagy azért mert a szakasz hosszú, vagy valami beázás szigetelési probléma van vagy esetleg mindkét tényező egyszerre van jelen..( Mikor az én vonalam is szakadozott, éppen ezért hivattam ki a "földkábeles" csoportot, akik tevékenységét volt szerencsém végignézni. Megállapították, hogy "többszörösen szigetelt földes és léges szakaszon  vagyok rajta. Nálunk végül a lakás újrakábelezése oldotta meg a szakadozási gondot).

Ennek ellenére azt mondom, hogy érdemes kérni egy technológia váltást. A VDSL2 hosszabb szakaszon is jól teljesíthet, annak ellenére, hogy többlet sávszélességet nem fog nyújtani. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
1 órája, Lyyndaa írta:

A kábelek a sok szakadás miatt ki lettek cserélve. Ez a technológia váltást hogy tudom elintézni a t-homnál? Egyébként nagyon szépen köszönöm a segítséget. 

Egyszerűen csak felhívod és megpróbálod meggyőzni az ügyintézőt hogy át kéne állítani, mert nagyobb sebességet és stabilabb internetet szeretnél. Ha szerencséd van kapcsol egy illetékest, ha nincs próbáld meggyőzni róla hogy vegye fel hibára, és a kiérkező szerelőnél is lehet próbálkozni.

Nem biztos hogy összejön, amikor nálam volt baj, leráztak azzal hogy ADSL2plus-on stabilabb, így nem érné meg átállítani.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...