Farao

Tag
 • Tartalmak

  228
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Farao a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  100+
  100+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 • Születésnap 1990-12-11
 1. Ha már oszlopokról van szó... Múltkor beszélgettem egy helyi kábel TV szerelővel, hogy mi a helyzet a beígért hálózat fejlesztéssel... (Nem telekom, de ez most lényegtelen...) Azt mondta hogy az E-on-tól nem kaptak oszlop használati engedélyt, mondván az oszlopok nem bírnák el. Csak abban az esetben kapják meg, ha át vállalják az oszlopok cseréjét, ami sok sok millió forint... Így pár hónapig jegeli a dolgot a szolgáltató. A vicc az egészben hogy kb az összes oszlopot a város ezen részén pár éve cserélte az E-on, természetesen új masszív beton oszlopokról van szó. A város többi részén ahol még 2008-ban kiépült a hálózat, szinte mindenhol a villanykarókon csücsül a koax és az optika.
 2. @Patrik92 Nem 5, hanem 10Gb korlát van, utána 5 megabittel gyorsít csak. A szabályzatban nem írnak pontos szamokat, csak hogy joguk van a forgalom korlátozására.
 3. Csak úgy mellékesen kérdem... Láttátok ezt a cikket? https://sg.hu/cikkek/it-tech/134031/ezentul-nem-30-hanem-100-megabites-internet-elerese-a-kormany-celja
 4. @btz Annyi történt hogy nem lett át írva mind két felhasználó/jelszó páros. Ill át lett de az egyik nem rögzült a kis agyába.
 5. Köszönöm tökéletes újra minden.
 6. Hali Péntek este sajnos nyomni kellett a hgw-n egy gyári vissza állítást, természetesen beírtam az adsl felhasználói nevem és jelszavam. De sajnos azóta se megy a dsl ág. DSL Network error 406 DSL Tunnel Request do not receive respond. Ha kiveszem a sim kártyát a dsl tökéletesen működik és a DSL Information résznél is azt írja minden rendben. Szerintetek várjak még hogy hátha megjavul, vagy jobban járom ha hívom őket?
 7. Szerintem követjük az uniós terveket, és az majd ha jól tudom 2025-ben lesz esedékes
 8. Hello egy kis helyzet jelentést szeretnék közölni veletek. Történt ugyanis hogy a helyi kábel szolgáltató pályázatot nyert amit az eredeti (mai napig weboldalukon található) augusztus végi határidő lejárta után se teljesített. Mivel velem nem tárgyalt a cég, így kénytelen voltam segítséget kérni egy képviselőtől. Így végül azt a tájékoztatást kaptuk hogy kapacitás hiányában ráadásul a villany karókra vonatkozó bürökratikus nehezedés miatt a szolgáltató nem bírja vállalni határidőre. Ezért halasztást kért, amit meg is kapott. Új határidő: 2020 július 31. igen ez még mindig az a 2016-ban elnyert pályázat...
 9. Nem tudom vígasztal-e de nekem is használhatatlan délután 3 óta kb.
 10. Na majd ki kell próbálni
 11. Open WRT-t nem feltétlen szerettem volna erőltetni de ezek szerint a jövőben lehet nem úszom meg Jobban belegondolva, valószínűleg vpn-nél szerver oldalon kéne ezt-azt módosítani, amit nem hinném hogy bárki is meglépné a kedvemért esetleg vps-t kéne bérelni és azon indítani egy sajátot, de az már kicsit macerás és költséges
 12. Értem. Ezek szerint az én kis TP-link AC1200-am is tudja? Nem szükséges extra beállítást csinálni? Megy magától? Egy IP-re, bonding szervernek egy VPN-t nem lehetne használni?
 13. Milyen routerrel lehet össze bondingolni 2 külön szolgáltatót?
 14. Ebbe a városba is van hasonló. Csak az elmúlt 12 év nem volt nekik elég hogy befejezzék a hálózat kiépítését. Sajnos ezen a mostani 100 millió uniós támogatás se segített Náluk 5 megás: 2500, 40 megás 8600 Ft. Legkisebb és legnagyobb csomag...
 15. Sajnos sokan így vagyunk. Még a 2018as hálózat fejlesztés is elmarad sok településen. (Mezőtúron biztos). Már komolyan mikrohullámú neten gondolkozom. Állítólag egész jó, és már ott is van 40-50 megás csomag. @b10up Hát nem tudom nekem az elmúlt pár hónapban többé kevésbé jó. Akkor volt a bajom amikor központi hiba volt és napokig kb senkinek nem ment.