Farao

Tag
 • Tartalmak

  206
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Farao a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  30+
  30+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

 • Születésnap 1990-12-11
 1. Jó nyilván... Hüyeségből mondtam, bízom benne addigra más szolgáltató is észre veszi városunkat..
 2. Akkor nyilván fel vesznek megint pár száz milliót amiből ténylegesen meg csinálnak valami gagyi koax hálózatot. Amire 100 megás csomagot simán ki lehet írni. Max csúcs időben nem jön max a fele Mindenesetre a kedves kormánypárti képviselőnek küldtem már egy levelet hátha ő jobban rájuk tud nézni.
 3. Értem, viszont attól tartok hogy az egészet kijátszák annyival hogy a meglévő hálózatukon be tesznek egy 40 megabites csomagot. És kitesznek a városba egy antennát amiről a maradék embernek rádiós internetet szolgáltatnak. Előbbit már megtette, utóbbi tervükről pedig egy önkormányzati sajtótájékoztatón hallottam. Ezzel szemben a pályázatban az szerepelt hogy a még le nem fedett részeket optikával kívánják lefedni.
 4. @anonymus Köszönöm ezeken túl vagyok. És ahogy írtam korábban úgy néz ki nekem sikerült rendbe rakni nagy sokára a dolgokat. A DSL részt pedig tavaly rendbe tette a szerelő, 8-9 megabitet ki sikerült hozni 2 km-re a központtól. Kb 1.5 órát dolgozott azon hogy megtalálja nekem a lehető legjobb szabad érpárt. Újabb dslam vagy bármi fejlesztést sajnos nem tervez a telekom. Esetleg fejlesztési kérelmet nem lehet rögzíteni? Ahogy a másik topicban is írtam városunkban a fejlesztést nyert cég sem hajlandó hálózatot bővíteni.
 5. @anonymus Ha gondolod én tudok küldeni egy MT ügyfél azonosítót, bár jelenleg úgy néz ki működik. Tegnap este csak az LTE ág nem ment, a bonding többi része viszont igen. Így valóban lehetséges amit írtál. Viszont korábban rendszeres volt hogy hosszú órákra/napokra az egész Bonding lecsatlakozik, függetlenül napszaktól, használattól így saját vagy területi terheltségtől függetlenül.
 6. Mint hogy már említettem a térségünkben nyert kábel tv szolgáltatónál pár hónap és lejár a határidő amikorra is a hálózat fejlesztést végre kéne hajtaniuk. Erre az uniótól közel 100 millió ft-ot kaptak. A szolgáltatót megkerestem ezzel kapcsolatban és ezt a választ kaptam.: Tájékoztatjuk, hogy jelenleg Mezőtúr térségében, így az Ön által megjelölt városrészen hálózatfejlesztést társaságunk nem tervez. A szolgáltatás fejlesztésével és bővítésével kapcsolatban történő változásokat weboldalunkon közzé tesszük. Szóval kérdésem a következő.: Mi a helyzet ilyenkor? Ki fogja kiépíteni a hálózatot ha a nyertes pályázat tevő nem hajlandó? Egyáltalán megteheti? Mi lesz a közel 100 millió ft-al amit az államtól/uniótól kap/kapott? Az én városrészemen már egyszer elkövették ezt, akkor is ennek a kábel szolgáltatónak az elődje felvette az uniós támogatást, de az utolsó pillanatban módosították a szerződést forrás hiányra hivatkozva, így a város részünk nem lett lefedve kábel tv-vel, így megfelelő minőségű internet hálózattal sem. Egyedüli internet szolgáltató aki itt jelen van, az a Telekom, közel 20 éves még Matávós DSL hálózattal. 2 km-re a központtól, így a sebességgel és a megbízhatósággal vannak problémák. De sajnos ők sem szeretnének fejleszteni.
 7. @konzolmester Az említett szolgáltatásnál benne van aprós betűs részben, hogy telefonálásra nem alkalmas eszközzel Tilos használni. Viszont telefon USB internet megosztás gond nélkül mehet. Én is gondolkozom rajta. Továbbá Helyzetjelentés.: A telekom lezárta a hibajegyem mondván.: Egy telekom által üzemeltetett berendezésben hibát találtak amit sikeresen elhárítottak... A napokban valóban meglepően többet üzemelt mint szokott, bár most 18:30 óta az LTE ág nem megy.. Többiről másik topikban....
 8. Én azért megértem Virus helyzetét. Kellemetlen olyan helyen lakni ahol elavult régi DSL hálózat van. Hálózat fejlesztési szándéknak nyoma sincs egyik szolgáltatónál sem, a 30mb-os program ellenére se. És a telekom gyorsító opció az egyetlen kis fénysugár, de az is többet nem működik mint igen. Az én hibajegyem még mindig nyitott (bár már mintha javult volna valamit a helyzet.), a telekomtól pedig annyit sikerült megtudnom hogy.: A hiba kivizsgálása során belső hibára derült fény amit sajnos még nem sikerült javítaniuk. (bármit is jelentsen ez.) Valamint jelenleg nem tervezik a hálózat fejlesztést városomban. A szolgáltató aki nyert pályázatot rá, csendben van, a legutolsó információm hogy az önkormányzattól engedélyt kértek és kaptak rádiós internet kiépítésére. Náluk a projekt tervezett befejezési dátuma Augusztus 24.
 9. Nem akartam telefonálgatni nekik. Facen írtam és kedden válaszoltak hogy megsűrgetik a szerelőket. Csütörtök óta úgy néz ki minden rendben. De a hibajegy még nem került lezárásra. A kötbér automatikusan jár vagy igényelni kell? Másnál mi a helyzet? :-)
 10. Igen még a szerelővel fojtatott beszélgetés is rögzített, legalábbis nekem ezt mondta Amúgy a nyitott hibajegyet hány napon belül kell elhárítani? Az enyém lassan egy hete nyitott..
 11. @konzolmester Én rajta vagyok az ügyön, a hiba jegyem azóta is nyitott
 12. Helyzet jelentés.: Választ ugyan nem kaptam, de a hibajegyet felvették, kijött ismét egy szerelő megállapította hogy minden rendben van jelenleg (most este 20:50-ig jó is volt), de rendes volt, mégegyszer visszahívott elmondtam neki hogy mi a problémám. és azt mondta továbbítja a panaszom a kolegák felé. A hibajegyem azóta is nyitott. Reméljük a legjobbakat.
 13. A Gyorsító opció topikba való a kérdés, légyszi legközelebb ott tedd fel. https://kozosseg.telekom.hu/topic/9528-gyorsító-opció/ Amúgy többen is ezzel a problémával küzdünk, két dolgot tehetsz.: Bejelented hibára, vagy vársz amíg magától megjavul.
 14. @zs1991 igen pont ezért gondoltam hogy írásba közlöm veluk a bajt. Hátha így több figyelmet kapunk.
 15. Közbe a gyorsító opció ismét nem működik nálam napok óta, ezúttal meg próbáltam a Telekom honlapján az "Irj nekünk" résznél jelezni, hátha így többre megyek velük. A fejleményekről írok