Farao

Tag
 • Tartalmak

  210
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Farao a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
 • Születésnap 1990-12-11
 1. @btz Igen lehet, de az az igazság hogy félek szólni hogy sz*rabb lesz mint volt Most örülök hogy a Gyorsító rész kifogástalanul működik hónapok óta Na meg úgyis 0,5 megabites feltöltési csomagban vagyok, ezt szépen kiszolgálja
 2. @btz Ja értem.. :-) Igen tudom, azért nem is erőltettem hogy tegyenek át. Van igen, asszem 2 oldalt ha vissza lapozol itt a fórumon láthatsz :-)
 3. Az elmúlt hónapokban nem nagyon jártam az T-home admin felületén, mostanában minden rendben volt a gyorsító opcióval és a DSL résszel is. Ma viszont volt egy kis megakadás youtube-on így gondoltam megkukkantom mi a helyzet, a DSL rész volt el szálva a gyorsító opcióba, de nem is ez a lényeges. Hanem hogy át raktak VDSL-re Szóval itt vannak az eredmények... (jobb nem lett.)
 4. Azért ne felejtsük el hogy nem csak a telekom van Magyarországon, nem mindenkitől tőle kéne várni a fejlesztést. Ott van a sok kisebb szolgáltató is, akik sok esetben el vannak szállva az árakkal. És még a hiba bejelentésre is csak annyi a válasz hogy "Nem tudjuk mi lehet a baj, várjon holnapig hátha magától megjavul."
 5. Jó nyilván... Hüyeségből mondtam, bízom benne addigra más szolgáltató is észre veszi városunkat..
 6. Akkor nyilván fel vesznek megint pár száz milliót amiből ténylegesen meg csinálnak valami gagyi koax hálózatot. Amire 100 megás csomagot simán ki lehet írni. Max csúcs időben nem jön max a fele Mindenesetre a kedves kormánypárti képviselőnek küldtem már egy levelet hátha ő jobban rájuk tud nézni.
 7. Értem, viszont attól tartok hogy az egészet kijátszák annyival hogy a meglévő hálózatukon be tesznek egy 40 megabites csomagot. És kitesznek a városba egy antennát amiről a maradék embernek rádiós internetet szolgáltatnak. Előbbit már megtette, utóbbi tervükről pedig egy önkormányzati sajtótájékoztatón hallottam. Ezzel szemben a pályázatban az szerepelt hogy a még le nem fedett részeket optikával kívánják lefedni.
 8. @anonymus Köszönöm ezeken túl vagyok. És ahogy írtam korábban úgy néz ki nekem sikerült rendbe rakni nagy sokára a dolgokat. A DSL részt pedig tavaly rendbe tette a szerelő, 8-9 megabitet ki sikerült hozni 2 km-re a központtól. Kb 1.5 órát dolgozott azon hogy megtalálja nekem a lehető legjobb szabad érpárt. Újabb dslam vagy bármi fejlesztést sajnos nem tervez a telekom. Esetleg fejlesztési kérelmet nem lehet rögzíteni? Ahogy a másik topicban is írtam városunkban a fejlesztést nyert cég sem hajlandó hálózatot bővíteni.
 9. @anonymus Ha gondolod én tudok küldeni egy MT ügyfél azonosítót, bár jelenleg úgy néz ki működik. Tegnap este csak az LTE ág nem ment, a bonding többi része viszont igen. Így valóban lehetséges amit írtál. Viszont korábban rendszeres volt hogy hosszú órákra/napokra az egész Bonding lecsatlakozik, függetlenül napszaktól, használattól így saját vagy területi terheltségtől függetlenül.
 10. Mint hogy már említettem a térségünkben nyert kábel tv szolgáltatónál pár hónap és lejár a határidő amikorra is a hálózat fejlesztést végre kéne hajtaniuk. Erre az uniótól közel 100 millió ft-ot kaptak. A szolgáltatót megkerestem ezzel kapcsolatban és ezt a választ kaptam.: Tájékoztatjuk, hogy jelenleg Mezőtúr térségében, így az Ön által megjelölt városrészen hálózatfejlesztést társaságunk nem tervez. A szolgáltatás fejlesztésével és bővítésével kapcsolatban történő változásokat weboldalunkon közzé tesszük. Szóval kérdésem a következő.: Mi a helyzet ilyenkor? Ki fogja kiépíteni a hálózatot ha a nyertes pályázat tevő nem hajlandó? Egyáltalán megteheti? Mi lesz a közel 100 millió ft-al amit az államtól/uniótól kap/kapott? Az én városrészemen már egyszer elkövették ezt, akkor is ennek a kábel szolgáltatónak az elődje felvette az uniós támogatást, de az utolsó pillanatban módosították a szerződést forrás hiányra hivatkozva, így a város részünk nem lett lefedve kábel tv-vel, így megfelelő minőségű internet hálózattal sem. Egyedüli internet szolgáltató aki itt jelen van, az a Telekom, közel 20 éves még Matávós DSL hálózattal. 2 km-re a központtól, így a sebességgel és a megbízhatósággal vannak problémák. De sajnos ők sem szeretnének fejleszteni.
 11. @konzolmester Az említett szolgáltatásnál benne van aprós betűs részben, hogy telefonálásra nem alkalmas eszközzel Tilos használni. Viszont telefon USB internet megosztás gond nélkül mehet. Én is gondolkozom rajta. Továbbá Helyzetjelentés.: A telekom lezárta a hibajegyem mondván.: Egy telekom által üzemeltetett berendezésben hibát találtak amit sikeresen elhárítottak... A napokban valóban meglepően többet üzemelt mint szokott, bár most 18:30 óta az LTE ág nem megy.. Többiről másik topikban....
 12. Én azért megértem Virus helyzetét. Kellemetlen olyan helyen lakni ahol elavult régi DSL hálózat van. Hálózat fejlesztési szándéknak nyoma sincs egyik szolgáltatónál sem, a 30mb-os program ellenére se. És a telekom gyorsító opció az egyetlen kis fénysugár, de az is többet nem működik mint igen. Az én hibajegyem még mindig nyitott (bár már mintha javult volna valamit a helyzet.), a telekomtól pedig annyit sikerült megtudnom hogy.: A hiba kivizsgálása során belső hibára derült fény amit sajnos még nem sikerült javítaniuk. (bármit is jelentsen ez.) Valamint jelenleg nem tervezik a hálózat fejlesztést városomban. A szolgáltató aki nyert pályázatot rá, csendben van, a legutolsó információm hogy az önkormányzattól engedélyt kértek és kaptak rádiós internet kiépítésére. Náluk a projekt tervezett befejezési dátuma Augusztus 24.
 13. Nem akartam telefonálgatni nekik. Facen írtam és kedden válaszoltak hogy megsűrgetik a szerelőket. Csütörtök óta úgy néz ki minden rendben. De a hibajegy még nem került lezárásra. A kötbér automatikusan jár vagy igényelni kell? Másnál mi a helyzet? :-)
 14. Igen még a szerelővel fojtatott beszélgetés is rögzített, legalábbis nekem ezt mondta Amúgy a nyitott hibajegyet hány napon belül kell elhárítani? Az enyém lassan egy hete nyitott..
 15. @konzolmester Én rajta vagyok az ügyön, a hiba jegyem azóta is nyitott