Farao

Tag
 • Tartalmak

  234
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Farao a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  100+
  100+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 • Születésnap 12/11/90
 1. @tgabe25 Köszönöm ettől nem lettem okosabb. Viszont a napokban beszélt erről az egészről a polgármester. Tájékoztatása szerint a másik cég valószínűleg nem fogja már kiépíteni a halozatot hisz ott vezetőket tartóztattal le, és a támogatást is vissza vonta tőlük az állam. A telekom fejlesztésére annyit mondott hogy ez egy több éves project lesz.
 2. @tgabe25 Ezzel a hírrel megleptél hisz se a telekom weboldalán nincs róla infó. És a helyi újság se érkezett hozzánk mostanában. Kábeleseket ugyan láttam néhol dolgozni, de mivel telekomos autó nem volt így meg se gondoltam hogy ők fejlesztenek. Igen légyszives kerdezz utána, és annak is hogy a fejlesztés a város egész területét érinteni fogja-e? Köszönöm szépen! ?
 3. Közbe kis helyzet jelentés, csak az érdekesség kedvéért; Aki nálunk és a környéken nyert pályázatot. És mondhatni sehol nem végzett semmit. Csak a támogatás 90%át vette fel, az idő közben új céget csinált és új néven szolgálja ki tovább az ügyfeleket... Így sajnos az én város részem ismét kimaradt a támogatásból ahogy 10 éve is... Vajon hány pályázatot nyer meg ugyanarra a területre ugyanaz a vállalkozó mire egyszer elkészül a hálózattal? És vajon hány céget csődöltet be hozzá?
 4. @teherwagon Köszi szépen igazad van de attól még bosszantó a helyzet. Tudom hogy más szolgáltatót nem illik említeni de ahogy te is írtad, így jobban érthetőbb a helyzet. Pár hónapja beszéltem a szerelőjükkel aki azt az infót adta, hogy a cég számított rá hogy a kábelt ki húzhatják majd a villanykarókra, de az Eon ezt nem engedélyezte, mondván nem bírják el az oszlopok. Vagy allitson a kábel szolgáltató erős új közös oszlopot, vagy állítson újat magának. Ez nyilván jelentős többlet költség a szolgáltatóra nézve. Viszont ahogy látható a képen is, jelentős összeget felhasználtak a támogatásból. És hogy meddig jutottak? Gyakorlatilag semeddig. A varosban 10 éve üzemelő hálózatukat fejlesztgették, hogy a koax hálózat ne roppanjon össze este 8kor amikor mindenki a neten lóg. A város azon része(i) ahol nincs kiépítve semmi, ott nem kezdtek bele az ég világon semmibe. Pedig nem kis területről beszélünk.
 5. Értem. Közben keresgéltem egy kicsit a palyazat.gov.hu oldalon és a lezárt szabálytalanságok résznél ilyet találtam...(csatolt kép.) Ha jól sejtem így a pályázatnak reszeltek, az én város részem pedig uniós fejlesztés ide vagy oda, ismét kimarad. A pályázó pedig elvette a lehetőséget hogy más normális vállalkozás itt hálózatot építsen.
 6. Hello Engem csak altalánosságban érdekelne hogy a SZIP program keretében épülő hálózatokat meddig kéne befelyezni? A mi városunkban (Mezőtúr) ugyanis nem a telekom nyert. A nyertes pályázó pedig nem csinál ezúttal se semmit. (2010-ben ezen cég anyavállalata nyert aki szintén nem építette ki a hálózatot.) A határidők meg csak tolódnak. Volt itt 2018, 2020, Szeptember 30, de ma már október 30.. Vajon meddig lehet ezt így halogatni? Legjobban annak örülnék ha a telekom fejlesztene, de erre még nem látok reális esélyt... Amíg egyik szolgáltató se lép, marad a jó kis ADSL.. ?
 7. Ha már oszlopokról van szó... Múltkor beszélgettem egy helyi kábel TV szerelővel, hogy mi a helyzet a beígért hálózat fejlesztéssel... (Nem telekom, de ez most lényegtelen...) Azt mondta hogy az E-on-tól nem kaptak oszlop használati engedélyt, mondván az oszlopok nem bírnák el. Csak abban az esetben kapják meg, ha át vállalják az oszlopok cseréjét, ami sok sok millió forint... Így pár hónapig jegeli a dolgot a szolgáltató. A vicc az egészben hogy kb az összes oszlopot a város ezen részén pár éve cserélte az E-on, természetesen új masszív beton oszlopokról van szó. A város többi részén ahol még 2008-ban kiépült a hálózat, szinte mindenhol a villanykarókon csücsül a koax és az optika.
 8. @Patrik92 Nem 5, hanem 10Gb korlát van, utána 5 megabittel gyorsít csak. A szabályzatban nem írnak pontos szamokat, csak hogy joguk van a forgalom korlátozására.
 9. Csak úgy mellékesen kérdem... Láttátok ezt a cikket? https://sg.hu/cikkek/it-tech/134031/ezentul-nem-30-hanem-100-megabites-internet-elerese-a-kormany-celja
 10. @btz Annyi történt hogy nem lett át írva mind két felhasználó/jelszó páros. Ill át lett de az egyik nem rögzült a kis agyába.
 11. Köszönöm tökéletes újra minden.
 12. Hali Péntek este sajnos nyomni kellett a hgw-n egy gyári vissza állítást, természetesen beírtam az adsl felhasználói nevem és jelszavam. De sajnos azóta se megy a dsl ág. DSL Network error 406 DSL Tunnel Request do not receive respond. Ha kiveszem a sim kártyát a dsl tökéletesen működik és a DSL Information résznél is azt írja minden rendben. Szerintetek várjak még hogy hátha megjavul, vagy jobban járom ha hívom őket?
 13. Szerintem követjük az uniós terveket, és az majd ha jól tudom 2025-ben lesz esedékes
 14. Hello egy kis helyzet jelentést szeretnék közölni veletek. Történt ugyanis hogy a helyi kábel szolgáltató pályázatot nyert amit az eredeti (mai napig weboldalukon található) augusztus végi határidő lejárta után se teljesített. Mivel velem nem tárgyalt a cég, így kénytelen voltam segítséget kérni egy képviselőtől. Így végül azt a tájékoztatást kaptuk hogy kapacitás hiányában ráadásul a villany karókra vonatkozó bürökratikus nehezedés miatt a szolgáltató nem bírja vállalni határidőre. Ezért halasztást kért, amit meg is kapott. Új határidő: 2020 július 31. igen ez még mindig az a 2016-ban elnyert pályázat...
 15. Nem tudom vígasztal-e de nekem is használhatatlan délután 3 óta kb.