Farao

Tag
 • Tartalmak

  180
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Farao a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  10+
  10+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

 • Születésnap 1990-12-11
 1. @btz Hát különböző netes cikkek dicsértek 1-2 modellt (már nem tudom melyiket.), egy hozzá teljes mértékben nem értő kolegám is mondta hogy ilyet vett, be lett állítva és tök jól működik. Nekem testközelből pedig csak egy jelerősítőt sikerült kipróbálnom, amit nagyon egyszerű volt beállítani, hisz nem is kínált fel bonyolult beállítási lehetőségeket. Az azóta is üzemel minden probléma nélkül. De ezek szerint a nagyon olcsó routereket ebből (is) jobb kerülni Viszont a gigabites portokkal és az AC-s szabvánnyal azt hiszem ezek alapból ki vannak lőve.
 2. A márkákat még kiegészíteném a Tendával, mostanában sok jót hallani róla. Az általad használt kis TP-link valóban nem túl erős. Én tavaly Egy TP-Link AC1200-as routert vásároltam, Tökéletesen meg vagyok vele elégedve, van amiben többet is tud mint szükségem lenne rá, de wifi jelerősség terén tőle sem kell csodát várni, és sajnos nem cserélhető antennás. Sebesség terén nem tudok tényleges adatokat írni hisz ahoz lassú netem van :'D @btz által leírt szempontok szerint vásároltam.
 3. Igen ahol a telekom fejleszt ott lesz növekedés a telekomos ügyfeleknek. De nem mindenhol a telekom fejleszt. Nem fogják mindenhol felszámolni a dslt. És nem minden ügyfél telekomos. Arról nem is beszélve hogy az emberek nagy része nem tudja hogy lesz fejlesztés mit jelent ez stb. Amíg a boltba nem kérdez rá az eladó hűség idő hosszabbításakor hogy akar-e gyorsabbat addig nem. Márpedig ha a konkurens cég fejleszt, nem fogja felajánlani a telekom hogy "miért nem mész el a másik szolgáltatóhoz hisz ő új hálózaton sokkal jobb netet ad." inkább szépen csendben megköti újra ugyanazt a pár megás dslt. Továbbá sok esetben a fejlesztés után a csomag kínálatba a meglévő 5-10 megás csomagok mellé be kerül egy 50-100 megás csomag amit nem fog választani csak egy szűk réteg.
 4. Szerintem lesz válaszuk az ilyen megkeresésekre, mégpedig a "rádiós" internet. A legtöbb ilyen szolgáltatónál már most elérhető a 30/40 megás csomag. Elég kevés település van ahol nincs ilyen szolgátató. Itt Mezőtúron a támogatást nyert cég rádiós internetet is ki fog építeni hisz elmondása szerint "nem lehet" mindenhová kábelt kihúzni.
 5. @Caligin Köszi szépen, akkor a VDSL mindenképp javasolt akármekkora is lényegében a táv. @anonymus Igen van gyorsítóm most is, ahogy @Virus-nak is. Csak nem értettem hogy neki ilyen vonalra hogy lehet 50 mega. De ezek szerint, az én vonalamból (csatoltam a képet) is ki lehetne hozni többet VDSL-el, amit sajnot nem igazán szeretnek aktiválni. @Deino Az átlag sebesség jelentősen nem fog változni szerintem, hisz sok embert hűség idő köt, nem tudnak csomagot/szolgáltatót váltani. Azt pedig nem kell elfelejteni hogy nem 30 megás lesz a legkisebb csomag, csupán azt vállalták a szolgáltatók hogy lesz olyan csomagjuk is ami tud ennyit. A helyi szolgáltató január elsejével ezért módosította is a csomag kínálatot és bevezette a legnagyobb 40 megabites csomagot, potom 8610 Ft-ért. Ezzel ő már most teljesítette a vállaltakat, már csak a szolgáltatását kell kiterjeszteni hogy minden utcában elérhető legyen.
 6. @btz Jo mindegy majd ha legközelebb baj lesz megint megkérdem a szerelőt.
 7. @ApaFia De az van most is, nekem is és @Virus-nak is. @btz Ezt értem de ekkora sebesség beli különbség lenne kb. 2 km esetén? Én úgy hallottam hogy ilyen távon nem ajánlatos. Nem is rakott át a szerelő amikor említettem neki a dolgot.
 8. @btz Nekem is hasonló vonalam van sőt, nekem még a downstream rate is jobb, de még is örülök hogy a 9 mega megvan, vdsl nem játszik a táv miatt, bondingba meg csak a duplája jönne ami 20 mega. Vagy valamit rosszul tudok?
 9. @Virus Szerintem ezzel a vonallal jó ha a 10 megát viszi DSL-en :-/ Szerintem felejtős az 50 mega... Nem igazán értek hozzá de nekem nagyon úgy tűnik hogy hasonlóan gyatra mint az enyém.
 10. Üdv. Felhasználási feltételek szerint a torrentezést lassítják. "Peer-to-peer jellegű fájl megosztás és letöltés (különösen Bittorrent) illetve egyéb folyamatos, hálózati túlterhelést jelentő forgalomtípusok használata esetén a letöltési/feltöltési sebesség 2/0,2 Mbit/s. Virtuális magánhálózat (VPN) használata vagy egyéb titkosított csatornákon keresztül történő forgalmazás (pl. SSH) esetén 10/5 Mbit/s"
 11. @Lacikaaa A reklámos online néző oldalakat inkább hagyjuk.. Vírus tenyészet az egész, és az anyag minősége is elég gyenge. Tudom vannak hivatalos oldalak, ahol pár ezer Ft-ért sok minden fent egész jó minőségben. Viszont itt a kínálat elég hiányos... De ez másik témához tartozik
 12. Engem ilyennel még nem mertek megkeresni Közben megjavult. Arra gyanakszom hogy ha megy a torrent, akkor nem hajlandó helyre állni. (45 kb/sec-es feltöltési limitet használok, letöltés nem megy.)
 13. Helyzet jelentés: A gyorsítás nem állt helyre. Log szerint ugyan volt egy újra indítás hajnal 4 körül de azota se volt semmi változás. Biztos ami biztos én is újra indítottam most reggel, de azóta se állt helyre. A hiba ugyanaz... Ha így folytatja kénytelen leszek bejelenteni.
 14. @b10up Akkor lassan észhez kéne hogy térjen... 16:40-kor indítottam újra. Azóta LTE hibával van tele a log..
 15. És kb. hány óra mire megjavul? Nem lehetne esetleg valamivel gyorsítani a folyamatot?