Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Farao

Tag
  • Tartalmak

    237
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Farao a fórumon

  • Születésnap 12/11/1990

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Farao eredményei

PROFESSZOR

PROFESSZOR (11/13)

  • Internet guru
  • 50 posztom van
  • 100 posztom van

Összes kitűző

  1. Farao

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Helló ismét. Érdeklődni szeretnék, a következő hibával kapcsolatban. Szóval. Adott az elég DSL vonalam. Ha a Downstream line rate 9 megabitre van lekorlátozva teljes letöltési sebességnél szaggat az internet. De ha letöltés vezérlőbe manuálisan lekorlátozom 7 megabitre, tökéletes minden. A legutóbbi hiba óta központilag 7 megabitre voltam lekorlátozva. Viszont így is eldobja a DSL-t. Szóval a letöltés vezérlőt már 5 megabitre kellett korlátozni hogy stabil legyen. Volt pár nap amikor központilag 3 megabitre volt korlátozva a Downstream line rate. Akkor allandóan megszakadt. Hisz már nem volt jobban hová korlátozni. Szoval teljes internet sebesség kihasználtság mellett folyton megszakad. Lényegtelen hogy 3 vagy 9 megabit az SNR Lock. Miért van ez? Amúgy a max vonal sebességem 12 megabit lenne. Továbbá érdeklődni szeretnék hogy Mezőtúr Toldi Miklós utcában előreláthatólag mikor lesz fejlesztés? A város több pontján, főleg lakótelepek mellett már folynak a fejlesztések. Sajnos minden 2. Héten telefonálnom kell valami hiba miatt...
  2. Farao

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    @Telekom szakértő Köszönöm a segítséget, újra hibajegyet nyitottam és telefonon keresztül mindent meg tudtam beszélni a szervizes kollegával
  3. Farao

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Üdv. A problémám a következő, pár napja több órás megszakadások voltak, így hát telefonáltam Vanda tette a kis dolgát, küldte a szerelőt. Aki másnap megjelent akkor épp működött a rendszer, szóval biztos ami biztos át rakott VDSL-ről ADSL-re hisz nagyon messze vagyok a központtól. Hátha ez okozza a problémát. (Hónapok óta VDSL-van, így nem értettem az összefüggést, de gondoltam nem árthat. Akkor is néztem a HGW-be hogy a Downstream line rate 3101 kbit/s -re csökkent. De speedtesten hozta a 15-25 megát hisz mellette internet gyorsító is van. Ma reggel megint hiba volt, megint telefonáltam. Hívott a szerelő, megoldotta. Úgy tűnt minden rendben van. Így nyugtáztam a dolgot. Lezárta a hibát. Viszont most hogy így este nem működik mindig a net gyorsító 3 megánál többet nem tudok kicsikarni belőle. Nyílván az SNR lock miatt... Csak az az egy megoldás van, hogy beszel a Vandácskával, harmadjára is megnyitom a hibát... vagy ha szólok a szerelőnek ő is tudja ezt módosítani? Tisztában vagyok vele hogy messze vagyok a központtól, nem lehet csodát csinálni. Szakadozik az internet is, megszoktam. De ez azért már tényleg elviselhetetlen. Eddig legalább gyorsító nélkül 8-9 mega tudott jönni.
  4. @tgabe25 Köszönöm ettől nem lettem okosabb. Viszont a napokban beszélt erről az egészről a polgármester. Tájékoztatása szerint a másik cég valószínűleg nem fogja már kiépíteni a halozatot hisz ott vezetőket tartóztattal le, és a támogatást is vissza vonta tőlük az állam. A telekom fejlesztésére annyit mondott hogy ez egy több éves project lesz.
  5. @tgabe25 Ezzel a hírrel megleptél hisz se a telekom weboldalán nincs róla infó. És a helyi újság se érkezett hozzánk mostanában. Kábeleseket ugyan láttam néhol dolgozni, de mivel telekomos autó nem volt így meg se gondoltam hogy ők fejlesztenek. Igen légyszives kerdezz utána, és annak is hogy a fejlesztés a város egész területét érinteni fogja-e? Köszönöm szépen! ?
  6. Közbe kis helyzet jelentés, csak az érdekesség kedvéért; Aki nálunk és a környéken nyert pályázatot. És mondhatni sehol nem végzett semmit. Csak a támogatás 90%át vette fel, az idő közben új céget csinált és új néven szolgálja ki tovább az ügyfeleket... Így sajnos az én város részem ismét kimaradt a támogatásból ahogy 10 éve is... Vajon hány pályázatot nyer meg ugyanarra a területre ugyanaz a vállalkozó mire egyszer elkészül a hálózattal? És vajon hány céget csődöltet be hozzá?
  7. @teherwagon Köszi szépen igazad van de attól még bosszantó a helyzet. Tudom hogy más szolgáltatót nem illik említeni de ahogy te is írtad, így jobban érthetőbb a helyzet. Pár hónapja beszéltem a szerelőjükkel aki azt az infót adta, hogy a cég számított rá hogy a kábelt ki húzhatják majd a villanykarókra, de az Eon ezt nem engedélyezte, mondván nem bírják el az oszlopok. Vagy allitson a kábel szolgáltató erős új közös oszlopot, vagy állítson újat magának. Ez nyilván jelentős többlet költség a szolgáltatóra nézve. Viszont ahogy látható a képen is, jelentős összeget felhasználtak a támogatásból. És hogy meddig jutottak? Gyakorlatilag semeddig. A varosban 10 éve üzemelő hálózatukat fejlesztgették, hogy a koax hálózat ne roppanjon össze este 8kor amikor mindenki a neten lóg. A város azon része(i) ahol nincs kiépítve semmi, ott nem kezdtek bele az ég világon semmibe. Pedig nem kis területről beszélünk.
  8. Értem. Közben keresgéltem egy kicsit a palyazat.gov.hu oldalon és a lezárt szabálytalanságok résznél ilyet találtam...(csatolt kép.) Ha jól sejtem így a pályázatnak reszeltek, az én város részem pedig uniós fejlesztés ide vagy oda, ismét kimarad. A pályázó pedig elvette a lehetőséget hogy más normális vállalkozás itt hálózatot építsen.
  9. Hello Engem csak altalánosságban érdekelne hogy a SZIP program keretében épülő hálózatokat meddig kéne befelyezni? A mi városunkban (Mezőtúr) ugyanis nem a telekom nyert. A nyertes pályázó pedig nem csinál ezúttal se semmit. (2010-ben ezen cég anyavállalata nyert aki szintén nem építette ki a hálózatot.) A határidők meg csak tolódnak. Volt itt 2018, 2020, Szeptember 30, de ma már október 30.. Vajon meddig lehet ezt így halogatni? Legjobban annak örülnék ha a telekom fejlesztene, de erre még nem látok reális esélyt... Amíg egyik szolgáltató se lép, marad a jó kis ADSL.. ?
  10. Ha már oszlopokról van szó... Múltkor beszélgettem egy helyi kábel TV szerelővel, hogy mi a helyzet a beígért hálózat fejlesztéssel... (Nem telekom, de ez most lényegtelen...) Azt mondta hogy az E-on-tól nem kaptak oszlop használati engedélyt, mondván az oszlopok nem bírnák el. Csak abban az esetben kapják meg, ha át vállalják az oszlopok cseréjét, ami sok sok millió forint... Így pár hónapig jegeli a dolgot a szolgáltató. A vicc az egészben hogy kb az összes oszlopot a város ezen részén pár éve cserélte az E-on, természetesen új masszív beton oszlopokról van szó. A város többi részén ahol még 2008-ban kiépült a hálózat, szinte mindenhol a villanykarókon csücsül a koax és az optika.
  11. Farao

    Gyorsító opció

    @Patrik92 Nem 5, hanem 10Gb korlát van, utána 5 megabittel gyorsít csak. A szabályzatban nem írnak pontos szamokat, csak hogy joguk van a forgalom korlátozására.
  12. Csak úgy mellékesen kérdem... Láttátok ezt a cikket? https://sg.hu/cikkek/it-tech/134031/ezentul-nem-30-hanem-100-megabites-internet-elerese-a-kormany-celja
  13. Farao

    Gyorsító opció

    @btz Annyi történt hogy nem lett át írva mind két felhasználó/jelszó páros. Ill át lett de az egyik nem rögzült a kis agyába.
  14. Farao

    Gyorsító opció

    Köszönöm tökéletes újra minden.
  15. Farao

    Gyorsító opció

    Hali Péntek este sajnos nyomni kellett a hgw-n egy gyári vissza állítást, természetesen beírtam az adsl felhasználói nevem és jelszavam. De sajnos azóta se megy a dsl ág. DSL Network error 406 DSL Tunnel Request do not receive respond. Ha kiveszem a sim kártyát a dsl tökéletesen működik és a DSL Information résznél is azt írja minden rendben. Szerintetek várjak még hogy hátha megjavul, vagy jobban járom ha hívom őket?
×
×
  • Új...