cs_mtys

internet Router beállítás

Kérdés

Üdv! 

A következő lenne a helyzet. Az egyik szobában egy Huawei router van (ami tudtommal a modem is egyben, mivel nincs más készülék), a másik szobában pedig egy TP-link router. Az első problémám az volt, hogy úgy lettek beállítva, hogy két külön jel volt, tehát Wifi1 és Wifi2 , ez fennakadásokat okozott, és ezen szerettem volna változtatni, úgy, hogy csupán egy hálózat legyen es az egyik router mint egy signal booster működjön. Nos, kutakodtam és fórumoztam, aztán megpróbáltam (kevés ismeretem van ebben, de örülök, hogy ez a probléma előttem van, hisz így tudok ebben új ismereteket szerezni) és hát nem sikerült. Ezért ideiglenesen reseteltem a routereket. A Huawei teljesen jól működik, viszont a TP-link küldi a jelet viszont internet elérés nincs. Az lenne a kérdésem, hogy szükséges valami különleges beállítást, hogy működjön, és esetleg ha valakinek van megoldása, az első problémára és tudna adni egy ismertetőt a dolgokról nagyon hálás lennék!

Válaszaitokat előre is köszönöm!!!

Mátyás 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

@cs_mtys

Mi a Huawei LAN/WAN és a Tplink LAN/WAN IP címe? Mindkét eszköz WAN és LAN oldali beállításairól, status információiról tegyél fel képernyőmentést. 

A Huaweiből a vezeték a Tplink WAN vagy LAN portjába megy? 

Melyiken műkődik a dhcp szerver funkció, melyiken van kikapcsolva?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Köszönöm a válaszokat és elnézést a késői válaszért. Nos itt lenne a rajz. Tehát a Szoba 1-ben van internet elérés és a Huawei Router + Modem van, a másik szobában viszont nincs. Esetleg erről a ppor user & pass párosról többet tudhatnék? Miért szükséges az és hol tudom megadni?

internet.jpg

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@cs_mtys

Szia. Sajnos nem tudni, így fórumon keresztül megmondani, hogy mi a helyzet, a hálózatod miért nem működik. Ehhez több információra lenne szükség. Le kéne rajzolni, hogy pontossn hogy és miképpen vannak összekötve a dolgok, látni kéne, hogy mik a beállítások. Erre megoldás lehet, hogy felteszel ide képernyőmentéseket vagy ha valakiben megbízol annyira, hogy felengeded egy teamviewerrel a gépedre, akkor meg tudja nézni. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia

 

A Huawei-ben megadtad a ppoe user & pass párost ?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most