Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Dinamikus IP, de nem oszt ki új címet :(


pepe4life

Kérdés

Sziasztok!

Lakossági csomagom van, ami elvileg dinamikus IP címmel jár. Sagecom F@ST 3686 V2 típusú a router amit nemrég küldtek ki és van benne opció a WAN IP frissítésre, de mégsem kapok új címet hiába nyomkodom. :(

ip.png

Van bármi ötletetek a megoldást illetően? :) Előre is köszi minden segítséget! ;)

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

9 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1
2 perce, anonymus írta:

Hát ott a lejárt dátuma ottan körül kikapcs majd be és lesz új ip címed. Dinamikus ip címed van de mindig ugyan azt kapod vissza mert *****i nagy a kölcsönzési idő stb stb. Kevesebb adminisztrációs teher hárul így a T-re.   

Persze megértem, hogy miért osztják vissza ugyanazt a címet, csak mivel több kolléga is így spórol a proxykon gondoltam egy próbát megér. :D Azért a lejárati idős áramtalanításnak is adok egy esélyt, hátha bejön. :) Köszi a tippet!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
4 perce, btz írta:

@pepe4life

Milyen utp-re gondolsz? DSL szolgáltatásra? 

Csak egy pillanatra az a vad elképzelésem támadt, hogy újrahúzatnám a kábelt ha lehetséges. Egy másik háztartásban nem koaxon van bevezetve, azt húsvét körül tudom tesztelgetni, de eléggé hulladék a sávszélesség. :/ Plusz az ottani router funkcióit kicsit limitáltabbnak éreztem.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
6 perce, btz írta:

@pepe4life

Szerintem az nem teljesen jogszerű, hogy áthúzod a szomszédból utp-n, így ennek a kitárgyalását inkább hagyjuk a fórumon ?

Úgy értettem, hogy a családi HQ-n 400 km-re :D De mivel ott borzasztó a hálózat (óváros) maga csak a dolog elvi működését tudnám tesztelni, munkára nem lenne alkalmas. Arra gondoltam hogy az itteni lakásban ha van rá lehetőség koax helyett valami másra váltani, de szerintem mire a T ezt elintézné leállamvizsgázok. :D Marad a vadászat egy jó proxy szolgáltatóra.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
1 perce, btz írta:

@pepe4life

Koax? Ott is dinamikus van, csak nagyon ritkán változik. Karbantartásokkor vagy ha sokáig áramtalanítod a nálad lévő cuccot. 

Hát akkor azt hiszem ez elég gyorsan kiderült :D Gondolom váltani nem lenne túl egyszerű. Marad a VPN/proxy havidíj. :D Köszi a villámgyors választ! @btz ;) Sajnos az overnight áramtalanítás nem túl életszerű, mivel többen is használjuk a hozzáférést. :( Elméletben egy UTP-re váltás orvosolná a dolgot?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...