Ugrás a tartalomhoz
  • 1

Hamis számla


F Tamás

Kérdés

Tudom hogy kamu! Csak annyit szeretnék tudni. Hogy ha rámentem a linkre de az nem vezetett sehova. Kell-e aggódnom? Mivel olvastam hogy valakinek az otp fizetési oldalát hozta fel. Nekem nem létező oldalként jelent meg.  Ügyfélszolgálatos azt mondta hogy hadjuk a jövőben figyelmen kívül. De mivel előfizetéses, de nem tmobilos számról nyitottam meg. Ezért érdekelne hogy a link mennyire veszélyes. 

Elhiszem hogy ***** kérdés. De annyi mindent lehet már olvasni. Nem akarnánk többszörös számlát fizetni ?

Köszönöm előre is a választ! 

TISZTELT ÜGYFELÜNK

A számlát nem fizették még :

Folyószámla : 363800069.
Számla sorszám : 5120170015337201
Fizetési határido : 24/04/2018
Státusz :

Befizetésre vár

Számlázott összeg :

1.315 Ft

Remeljuk, hogy a szamla kifizeteset a megadott hataridon belul. Vagy az elA'fizetes velunk automatikusan kikapcsol

Most mar fizetni a szamlakat egyszeru es sima utat a bankkartya vagy a bankszamla es biztonsagosan

Kerjuk, kovesse az alabbi linket a folyamat befejezesehez

https://www.telekom.hu/telekomfiok/belepes?6...../Token=252MSBTKL55....ID

Š2018 Magyar Telekom Nyrt.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

15 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 3

Ez, amit írsz, talán részben még el is képzelhető, viszont, ha volt rá precedens, hogy börtönből is képesek voltak ilyen bűncslekményt elkövetni, az igen nagy szégyen egy egy ország büntetésvégrehajtására illetve szabályozásaira nézve. Ha ez így megy, akkor óriási gondok vannak. Bosszantó az efféle tehetlenség. Persze, ha tud, résen van a felhasználó, de az ügyfelek közt is van olyan réteg, akiknek nem elég a szolgáltató figyelmeztetése. Sokan felületesen látnak rá ezekre a dolgokra. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3
Ekkor: 2018. 05. 20. at 11:40, btz írta:

@ppattila

Sajnos a szolgáltató csak a figyelem felhívás eszközével tud élni, a bűnüldözés a bűnüldöző szervek feladata. 

Hello, igen, és a bűnüldöző szerveknek sincs könnyű dolguk. kicsi összegek, amiket az átvertek feljelentése alapján is nehéz összekapcsolni (ha megy egyáltalán feljelentés).  no meg a Google fordítós szöveg alapján a külföldi (ázsiai, afrikai, ki tudja milyen nációhoz tartozó) elkövetőket sem egyszerű fülön csípni. aztán ha valamelyik külföldi hatóság véletlenül mégis elkap egyet-egyet, a könnyű pénz miatt megjelenik helyette öt :(

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Üdv! 

Én a helyedven letiltanám a kártyát aminek gyakorlatilag minden adatát kiadtál, így bármikor megterhelhetik de a bank figyelmeztetni fog, mert nekik is rögtön gyanús lesz ha mondjuk panamában emelnek le. Amúgy meg szokta téríteni a bank ilyen helyzetben bár nem tudom hogy ez kötelező e vagy csak jófejségből teszik. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

@kissbetty

A Telekom több kommunikációs csatornáján próbálja felhívni a veszélyekre a figyelmet és itt a fórumon is rengeteg hozzászólás olvasható a témában. Természetesen így sem jut el mindenkihez időben, ami sajnálatos, de minden meg van téve a lehetőségekhez mérten. 

Természetesen bármilyen információ jut a Telekom tudomására az internetes bűnözőkkel kapcsolatban, azt továbbítja a rendörségnek, akik további lépéseket tehetnek ezen bűnözői csoportok felkutatása érdekében.

Tudni érdemes azonban, hogy a Telekom és más cégek nevével több internetes bűnözői csoport él vissza nap mint nap. Ha egyiket kézre kerítik, helyébe lép a másik, így az ilyen jellegű csalások időről időre felütik a fejüket, bármit is teszünk. Ezért célszerű odafigyelni és a veszélyekről más felhasználókat is tájékoztatni. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Sziasztok!

Sajnos én is megkaptam az e-mailt és mivel abban a szerencsétlen helyzetbe kerültem, hogy pont lejárt a hűségidőm egy hónapja és kb. pont ennyi volt a különbség a hűségidő és hűségidő nélküli összeg esetében, nekem egyértelmű volt, hogy a különbséget kell kiszámláznom... és átirányított az otp felületre, ahol megadtam az adatokat, de összeget persze nem volt le, de már csak utána jöttem rá, hogy valami nem stimmel...

Így gondolom van félnivalóm.... sms-t kapok, amennyiben levonás kerül a bankszámlámról, de azt az összeget gondolom már cseszhetem akkor...

Szerintetek???

De egyébként tegnap voltam a Telekomnál hűségidő meghosszabbítás és szerződésmódosítás miatt, ahol mondtam, hogy kiküldték nekem a különbözetet, és akkor ezt rendezem, és mondtam is az 1300 Ft körüli összeget, de fel sem tűnt nekik sem, pedig gondolom már hallaniuk kellett erről...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv! Én is kaptam hasonló levelet e-mailben. Azt szretném tudni, hogy ezeknek a szemétkedéseknek a gazdáját miért nem lehet felkutatni és úgy rácsmögé verni, hogy csakúgy csörögjön? Hackereket megtudnak találni, ezeket a személádákat miért nem kutatják fel? Egy dolog kikerülni ezeket, vagy bejelentés utján az NMHH egy egy konkrét linkjüket blokkoltatja a tárhelyszolgáltatóval, de jobb lenne az ilyen mocskokat felkutatni és elszeparálni a társadalomtól.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: ppattila
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Tegnap én is kaptam egy levelet e-mailben a Telekom nevében és 1.315 Ft elmaradást követeltek rajtam két napon belüli határidővel.       Gyanús lett, hogy a linkre kattintva egyből a bankkártyám adatait kérték.

Felhívtam az ügyfélszolgálatot ahol megnyugtattak, hogy csalóról van szó és ne izguljak ez miatt. Egyetértek az előttem szólóval abban, hogy 

miért nem lehet ezeket a csalókat megtalálni? Ha tudják, hogy ez egy csalás akkor miért nem avatkoznak közbe? Mármint a Telekom?

Hiszen az ő nevüket használják fel a csaláshoz!!!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Üdv!

Igen, én is erre a megoldásra jutottam sajnos. A mai nap folyamán letiltottam a kártyám, nem akarom mindennapjaimat idegeskedéssel tölteni, mikor használják fel... Így jártam sajnos, most mehetek új szerződést kötni, új kártya, stb... De tényleg nem ártana a Telekom ügyfeleinek egy általános tájékoztatás vagy lépniük ez ügyben!!!!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...