tomi12619

Wifi jelerősség gond

Kérdés

1-2 hete nem tudok netezni az emeleten, korábban a lakás legtávolabbi pontján is hasított. Laptop, ipad, Samsung A3 eszközök mindegyikén hibát észleltem.

Hibajegy felvétel, szereleő kijön: jelszintet mért a kábelek több pontján. A lakásba bejövő koax csillapítása rossz, szerinte ez okozza a a problémát. nem értem.

LAN-on 500/22 simán megvan a speednet méréssel saját hálózatban. Valódi letöltésnél: cat6 kábel, i5 asztali gép SSD-re egy linux torrentet 57mb/s sebességgel pakol. ez alig marad el az elméleti 62,5 mb/s sebeségtől. sztem ez nagyon jó. speedtest appból ipaden 230mbit/s-ot mért a sagem közelében.

Pingelgettem mindenfélét, nincs lost package, a válaszidő átlag 6ms.

 

Tényleg lenne összefüggés a wifi jelerősség és a kábel csillapítása közt, ha amúgy nincs szakadás, a TV (HD) is király, a letöltések is rendben vannak lan oldalon?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

@tomi12619

Mivel használaton kívül van, ez a megfelelő állapot. Ez olyan hiba ami nem hiba. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@tomi12619

Mit szeretnél rajta megoldani? Ha nincs a wanba kötve semmi, akkor ez a megfelelő állapota. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Vettem egy dlink dir-879 routert. Ezt lan-lan kotottem ossze a hgw-vel, egy halozatban vannak most. Hgw-n wifi off. A wifi gond megszunt.

ez mar kicsit off, de ismeri vki ezt a routert? Mivel nncs a wanra kotve semmi, azt irja, h nncs net, hiba van. Ez csak szepeszet, de vknek van erre megoldasa?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hello @tomi12619, majd a tagtársak javítanak, ha tévedek, de a fentiek alapján nem a Té hálózata lesz a gond. a wifi forrást kellene mozgatni, antennákat kicsit átrendezni, és közben valami wifi jelerősség mérő appal a problémás pontokon nézni, hogy javul-e. ha nem, akkor mi adja a wifit, Tés cucc vagy saját? előbbi esetben én a helyedben eszközvizsgálatot, és ha kell, akkor cserét kérnék. utóbbi esetben vennék egy masszívabb routert (nálam is ez van egyébként, a ház anyaga, mérete miatt a szolgáltatói, lakásra méretezett routerek felejtősek, így én vettem egy normálisabb privátot, de az emeleten az is csak jelerősítőkkel fogható)

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most