Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Wifi jelerősség gond


tomi12619

Kérdés

1-2 hete nem tudok netezni az emeleten, korábban a lakás legtávolabbi pontján is hasított. Laptop, ipad, Samsung A3 eszközök mindegyikén hibát észleltem.

Hibajegy felvétel, szereleő kijön: jelszintet mért a kábelek több pontján. A lakásba bejövő koax csillapítása rossz, szerinte ez okozza a a problémát. nem értem.

LAN-on 500/22 simán megvan a speednet méréssel saját hálózatban. Valódi letöltésnél: cat6 kábel, i5 asztali gép SSD-re egy linux torrentet 57mb/s sebességgel pakol. ez alig marad el az elméleti 62,5 mb/s sebeségtől. sztem ez nagyon jó. speedtest appból ipaden 230mbit/s-ot mért a sagem közelében.

Pingelgettem mindenfélét, nincs lost package, a válaszidő átlag 6ms.

 

Tényleg lenne összefüggés a wifi jelerősség és a kábel csillapítása közt, ha amúgy nincs szakadás, a TV (HD) is király, a letöltések is rendben vannak lan oldalon?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

Hello @tomi12619, majd a tagtársak javítanak, ha tévedek, de a fentiek alapján nem a Té hálózata lesz a gond. a wifi forrást kellene mozgatni, antennákat kicsit átrendezni, és közben valami wifi jelerősség mérő appal a problémás pontokon nézni, hogy javul-e. ha nem, akkor mi adja a wifit, Tés cucc vagy saját? előbbi esetben én a helyedben eszközvizsgálatot, és ha kell, akkor cserét kérnék. utóbbi esetben vennék egy masszívabb routert (nálam is ez van egyébként, a ház anyaga, mérete miatt a szolgáltatói, lakásra méretezett routerek felejtősek, így én vettem egy normálisabb privátot, de az emeleten az is csak jelerősítőkkel fogható)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...