Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Kalásznet/telekom


Pistapapa

Kérdés

Üdv!

Íme a rövid történet. kb 2 évvel ezelőtt váltottam 50/5-os kábelnet csomagról 125/nemtudom mire. A lányeg, hogy 3 hónap után visszavették a sebességemet 50/5-re egy Vid@net/Telekom szerződés miatt és azóta ez a maximum. Ki lett tolva a hűségidőm ettől az időponttól újra ment a 2 év. Na most jelenleg 3 telekom szolgáltatásom van, mobil, telefon, internet így van kedvezményem is. Most hogy a telefon és internet szolgáltatásom  a Kalásznethez kerül így már csak egy Telekom szerződésem marad ezért a mobil számlám növekedni fog, de semmit nem mondhatok le mert kötbért kell fizetnem. Nyilván a Kalásznetnél sem fogok tudni sebességet növelni, de a helyi kábelszolgáltatónál a címemen van 200 mbites net is, plusz most azt látom, ha ma kötnék szerződést a Telekommal a címemen akkor 150/5-ös csomagot kapnék. A kötbér dolgot bevallom őszintén nem vagyok képes felfogni, hogy hogyan követelhet rajtam majd a Telekom/Kalásznet lemondás esetén kötbért egy ilyen szolgáltató csere esetén, azt mondják minden ugyan annyiba fog kerülni de mivel elveszítem a kedvezményemet mégsem. Magyarázza ezt el nekem valaki lécci.

Köszönöm

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Pistapapa
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 2

Csak magánvélemény.

1) Ha visszavették a sebességed, akkor a szolgáltatást erre hivatkozással szerintem retorzió nélkül felmondhatod: nem változtathatnak szerződést minőségromlással.

2) Ha a szerződésváltozás miatt többet kell fizetned, akkor is felmondhatod hűségidős bünti nélkül, mivel hátrányosan és egyoldalúan változtattak szerződést. Ebbe beletartoznak a kedvezmények (megvonása) is.

Általában az ÁSZF ezt részletesen leírja, de ha nem, akkor az EHT (hírközlési törvény) illetve a szerződésekről szóló rendeletek (amiket az ÁSZF nem bírálhat felül).

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: 2018. 10. 10. at 12:30, teherwagon írta:

Hello @Pistapapa, ebben a topikban volt már ilyen, így korábban én is rákérdeztem a Ténél, és megerősítették, hogy megmarad a mobilkedvezmény is, csak kérni kell. azt mondták valahol, hogy rád nem ez vonatkozik?

Küldtek levelet és abban az van, hogy az megszűnik, de hogy majd tájékoztatnak, ha végbement az átállás. Most türelmesen várok. :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
11 órája, Pistapapa írta:

Küldtek levelet és abban az van, hogy az megszűnik, de hogy majd tájékoztatnak, ha végbement az átállás. Most türelmesen várok. :)

Érdemesebb rákérdezni, mint utólag vitatkozni, szerintem.

Ha telefonálsz, írd fel az időpontot és az ügyintéző nevét és hogy pontosan mit mondott (amúgy ez örökérvényű jótanács).

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...