justgiveup

Router konfigurálás

Kérdés

Sziasztok!

Adott a házban egy Sagemcom modem (és router jelenleg egyben), amibe az antenna kábel van bekötve és a LAN-1-es portról megy a tévénél lévő set top boxba e jel. Szeretnél egy másik LAN portra kötni egy TP-Link router. Össze is dugom a LAN-2-t a TP-Link WAN portjával, de nem igazán történik semmi. A Sagemcom webes felületén a "LAN felderítés" felületen sem látszik, hogy lenne valami a LAN-2-es porton. Próbálkoztam a TP-Link webes felületén is beállítani a dolgokat, de nem vagyok sajnos biztos benne, hogy miket is kellene igazából. Például, hogy mik kellenének az Username és a Passwordhöz. Az e-mail cím kellene vagy a felhasználónév vagy valami teljesen más?
Előre is köszönöm a segítséget.

3.png

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Hát én úgy kezdeném, hogy a TP link router -be a DHCP -t ki kapcsolnám és a lan 1-2-3-4 port valamelyikére kapcsolnám rá a Sagemcomból érkező kábelt. TP link WAN portját ilyenkor nem lehet használni!

Utána a TP link router AP ként fog működni egy hálózat lesz csak. Természetesen a WIFI-t is be lehet kapcsolni a TP linken is, csak arra kell figyelni, hogy ne ugyan azon a csatornán legyen a Sagem Wifivel. 

Semmi felhasználó név jelszó nem kell a TP-linknek.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most