Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Internetsebesség


Dorner Rolf

Kérdés

Szép napot

Kiváncsi lennék rá, hogy a jelenlegi status úgy néz ki, ahogy kellene? Éveken át 2-3 MB volt az elérhető sebesség, az is ingadozva. Hibabejelentést tettünk, kimentek a szomszéd faluba levő ?végponthoz? s valamit cseréltek, így már nagyduzzogva jon néha 6-7Mb is, de az is úgy, hogy ha 2 eszkozről netezünk már necces, hogy mindegyiken sikerül... Szomszédoknál 15-30 Mb is megy sokszor, holott havonta ki-be kapcsolják a szolgáltatást nekik fizetési elmaradás miatt... Érdemes kutakodni a hiba miatt, vagy fogadjam el, hogy félreeső helyen lakunk s le van terhelve a rendszer, ezért nekünk csak ennyi jut? 2019-ben?

Üdvozlettel: Dorner Rolf

asas.png

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

De amúgy igen, kb közelebb van mint 2 km :D 
Számomra viszont ez akkor is nevetséges, hogy 2019-ben ilyen probléma fennálhat. 3 hete jöttek valamit közötgettek stb, 9megára felment a net, ami a mai nap ugyanúgy 2.5-3 mega ismét -.- Nem baj, az a lényeg, hogy a városokba már 6G-vel lehet lassan netezni, hogy ne 3mp alatt lépjenek be facebookra, hanem csak 2... Hurrá

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Panaszkodok megint (tudom, hogy nem lesz eredménye, de legalább kiírom magamból). Hasonló a helyzet nálunk is (Nyírtelek), nem tudnak vele mit kezdeni. Nem csak nálam, hanem a szomszédos utcákban sem. Állítólag az összes kötést átvizsgálták, nincs vonali hiba. A rendszer mindenkinek visszaveszi a sebességet. 3100/508 kbit/s a "mániája" az automatikának, mióta az új csomagok vannak. Azt hittem, hogy ezt már nem tudják überelni, de sikerült. Csúcsidőben annyira megnövekszik a zaj a vonalon, hogy már ezt sem bírja és leesik ~1800/508 kbit/s környékére. Már a sima böngészés is "élmény", még QoS beállítással sem lehet normálisan használni, ha több gép/telefon hasznája az internetet, elszalad a ping, online játék ledob, stb... Ilyenkor figyelem, hogy a Noise Margin mikor ugrik fel 26 környékére, utána újraindítom a HGW-t és visszaáll a 3100/508-as sebességre.

Sikerült elérniük a folyamatos "fejlesztésekkel", hogy a hosszabb vonalszakaszokon rosszabb lett a sebesség, mint 14 évvel ezelőtt. Hiába tud VDSL2-t a rendszer, csak ~1,5 km-ig használják. Mikor megemlítettem, hogy esetleg VDSL2 8b profilt (US0) meg kellene próbálni. Válasz: nem lehet. Vectoring ugyebár nincs és már nem is lesz itt. Vegyesen mennek a vonalak ADSL2+ és VDSL2 módban a településen.

Ami még érdekes, az új csomagoknál a feltöltési profilon is spórolás megy a hosszabb vonalakon. Míg a korábbi profiloknál a 640 kbit/s volt a kvázi "állandó" feltöltés ezen a vonalon, most már csak 508 kbit/s. Másnál is ezt látom. Ez szintén használhatatlan komolyabb dolgokra. Egyébként korábban stabilabb és gyorsabb volt VDSL2 módban, de mióta a csövön kifér max csomagok vannak, azóta egyre rosszabb a helyzet. De szerintük az lehetetlen, hogy ilyen vonalon VDSL2-vel jobb legyen a helyzet. (Annak ellenére, hogy a gyakorlatban jobb volt és nem csak pár nap erejéig).

Az Annex J mód sem ér semmit, mert a feltöltés nem tud profitálni belőle a korlátozás miatt. Amikor leveszik a lockot, akkor feltöltési irányban 2560-as szinkronnal stabil, nincs CRC és FEC hiba. De a vonalmenedzsment a feltöltést is visszaveszi állandóan, amikor a letöltést állítgatja.

Az utcát már ismerik a szerelők, gyakran kell kiszállniuk, mert mindenki panaszkodik. Évek óta ez a probléma. Házon belül nincs kötés probléma, nincs olyan hibásan működő berendezés, ami kihatna a vonalra.

Jelenleg ilyen:

Screenshot_20191123_1926.png

 

Ha ilyen lesz (Noise Margin), akkor újraindítom a HGW-t:

Screenshot_20190324_064529.png

 

És ez lesz belőle (egészen addig, amíg nem jön a csúcsidő és lecsökken 2Mbit alá):

Screenshot_20190414_074141.png

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Na a legfrissebb infók szerint nekiálltak bevezetni az optikai kábeles netet... Remélem azzal már sikerülni fog egy - a mai világba átlagosnak mondanám - 50-60 megás stabil netet létrehozni a háztartásokba. Mellékesen írom, hogy ausztriába az erdő kellős közepén is 20-25megával megy a mobilnetem :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
5 perce, Dorner Rolf írta:

Na a legfrissebb infók szerint nekiálltak bevezetni az optikai kábeles netet... Remélem azzal már sikerülni fog egy - a mai világba átlagosnak mondanám - 50-60 megás stabil netet létrehozni a háztartásokba. Mellékesen írom, hogy ausztriába az erdő kellős közepén is 20-25megával megy a mobilnetem :D

Optikával 2000 megabite/sec is elérhető. Nekem pedig itt a Magyar bozótosban 60-70-el jön átlagban. ? 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...