Vilajem

1000Mbit/s helyett 30Mbit/s

Kérdés

Sziasztok,

Mielőtt írtam volna ezt a kérdést végig mentem a már feltett kérdéseken és válaszokon, de sajnos nem találtam megoldást a problémámra.

A címben említett csomagra fizettem elő, egy teljesen újépítésű társasházi lakásba.
A lakás 40m2, a router (f@st 5655v2) a bejáratnál van, jelenlegi méréseknél az iphone, pc és a router között nincs fal, de kb 4 méter távolság.

-A pchez csatlakoztatott wifi kártya 2.4Ghz és 300Mpbs re alkalmas, de a router adminjában is látom hogy 39Mbps-t kap, amit a test igazol is (megpróbálom utp kábellel később, de van esetleg javaslatotok a jelenlegi wifi kártya megtartásával a net lassúságának javítására, vagy 5Ghz-t elbíró kártyát ajánlani?)
-Iphonenál jelzi az adminban, hogy 5Ghz-ra van csatlakozva, signal rate 433Mbps (nem rég csak 6 volt, nem változott a telefon pozíciója, ha közelebb mentem a routerhez, a mérési adatok nem változtak), de a test 30-40 Mbps-t mér.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Sziasztok,

Köszönöm a válaszokat
Egyértelműen az 5Ghz-t szeretném használni es a lehető legközelebb kerülni az előfizetésben szereplő internet csomag le/feltöltés gyorsaságához.

A pc ügyében nálam a labda, hogy mikor szerzek be egy utp kábelt, viszont a telefon esetében egy probléma áll fenn, ugyanis az iphone 8 plus támogatja az 5Ghz hálózatot, de mégis 30-40Mbps a letöltési sebesség. 

Mi lehet a megoldás? Vagy itt már inkább a telekom ügyfélszolgálatot keressem?

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Az Iphone AC-s Wifijén azért 34 Mbs-nél nagyobb sebességgel kéne mennie. Nálam szintén társasházban gigabites csatlakozásnál Iphone SE-n most 169 Mbs a letöltés.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zoli62

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia! 

Szerintem ne szivasd magad 2,4Ghz-el, nekem sem ment fel soha 50-60Mbps fölé. Sok minden befolyásolja, akár a mikrohullámú sütő is.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most