zoli62

Tag
 • Tartalmak

  1497
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit zoli62 posztolt

 1. iptv

  Nincs mit. Én már rég rájöttem, hogy a szolgáltatók, vállalatok helyett nem kell túl sokat erőlködni azon, amit ők maguk nem akarnak(tudnak) megvalósítani, ebben az esetben azt IPTV saját routerek. Hogy mást ne mondjak, még az Androidos IPTV sem támogatott "idegen" interneten, vagy a hagyományos pedig nem támogatja a média kártyát. 😀
 2. iptv

  Értem, tehát valójában kábelezés kivitelezése a gond. A routerrel ki van építve a kapcsolat a másik szobával,de az ONT-tal pedig nem, mert gondolom fizikailag nem egy egy helyen vannak. Hány IPTV port van a Technicoloron? Kompromisszumok megoldáson nem gondolkodtál? https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/3386/milyen_alternativ_kabelezesi_lehetosegek_kozul_valaszthatok_iptv_szolgaltatas_letesitesekor_
 3. iptv

  Ezt találtam, https://prohardver.hu/tema/t-online_internet_t-home_tv_hdtv_barmi_gondod_van_gyere_es_megoldjuk/hsz_126212-126212.html ha jól értem, ha nem a routerre csatlakoztatod a boxot, akkor a tévézés biztosításához a Technicolorhoz kötöd gondolom. Ilyenkor minden rendben megy a nettel? Ebben az esetben milyen, általad igényelt funkciókat hiányolsz? A szolgáltató sajnos a saját routeren keresztül nem garantálja az IPTV maradéktalan működését.
 4. iptv

  Mi az oka neki, hogy az stb-t nem a Technicolorra csatlakoztatod, hanem a saját routeredre?
 5. iptv

  Az így jó. Én is jártam így már, hogy passthrough ellenére nem volt net.. A Technicoloron öbbször be/ki kapcsolni kellene a passthrough-t, és a pppoe-nél a jelszó legyen teljesen kitörölve, a routereden meg beírva a PPPOE jelszó. Nekem is csak többszöri próbálkozásra sikerült, amikor a vdsl-t teszteltem két éve. Valószínűleg ilyenkor beragad a korábbi modem PPPOE felcsatlakozás.
 6. Semmi.
 7. iptv

  Milyen szolgáltatói eszközös van? Bridge módban van?
 8. A kék led valóban akkor világít, ha HD csatornán van a box, de elvileg nem kéne, hogy világítson, akkor mindig valami hibát jelez. Ilyenkor én is ujraindítani szoktam az stb-t, már ha tudtam, mert volt, amikor áramtalanítani kellett, Ez sajnos ilyen, különösebbet nem tudsz ellene tenni. Akkor kellemetlen, ha éppen felvétel közben gyullad ki a kék led.
 9. Sajnos ezt a szolgáltatást 2021 augusztus elsejével megszüntette a Telekom. Én is használtam korábban, hasznos volt, valószínűleg nem érte meg, mert kevesen használták, folyószámla jelszóval lehetett belépni gondolom erre gondolsz. Szerintem papír alapon továbbra is elérhető díjmentesen. https://www.telekom.hu/uzleti/ugyintezes-/szamlazas-egyenleg/ehr Most ez van helyette. https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/662/hogyan_igenyelhetek_hivasreszletezot_reszletes_szamlat_
 10. Bizonyára már többen tesztelik. Itt meg lehet osztani a tapasztalatokat. https://www.hwsw.hu/hirek/62741/telekom-iptv-mediakind-mediafirst-teszt-tv-android.html
 11. A 30 óra elég kevés.
 12. A TP-Link TL-WR940N routerek tartalmazzák egy nagyon egyszerű tűzfalat, amely segít megvédeni otthoni hálózatát az internetről érkező nem kívánt hozzáférésből. Mivel ez a tűzfal blokkolja a bejövő kapcsolatokat, előfordulhat , hogy bizonyos játékokhoz és alkalmazásokhoz portot kell nyitnia rajta. Ezt a portnyitási folyamatot gyakran port továbbításnak nevezik , mivel egy portot továbbít az internetről az otthoni hálózatra. A port megnyitásának alapvető folyamata: Állítson be egy statikus IP-címet a számítógépen vagy az eszközön, amelyre portot kíván továbbítani. Jelentkezzen be a TP-Link TL-WR940N routerére. Navigáljon a port továbbítás szakaszhoz. Kattintson a Továbbítás linkre. Kattintson a Virtuális kiszolgálók elemre . Kattintson az Új hozzáadás gombra. Hozzon létre egy port továbbítási bejegyzést . Így csináltad?
 13. Az itt https://www.telekom.hu/static-tr/sw/file/kozlemeny-lakossagi-aszf-valtozasok-osszefoglaloja-20210201-es-20210301-es-20210318.pdf leírtak alapján az új platformon megszűnik a lokális rögzítés lehetősége, és nem lesz műsorrögzítési lehetőség még felhőbe sem, vagy ez utóbbi ficsör alap lesz?
 14. Azért az érdekes, ha a környező országok nyelvén már elérhető a TV GO app akár nagy képernyőre is, nálunk meg máég nem. Egyébként itt is szó volt erről a témáról.
 15. Az még sok idő.
 16. Ahogy az most a konkurrenciánál is látszik, a felhős alapú tárolással tudnak problémák lenni.
 17. Nyilván a legnagyobb hátránya, hogy okostévéhez külön Androidos stb kell. Az is érdekes, hogy hány felvételt kezelnek le egyidőben a boxok a felhőbe. https://www.telecomreview.com/index.php/articles/telecom-operators/1955-telus-selects-ericsson-to-power-its-next-generation-tv-service https://www.mediakind.com/news/magyar-telekom-marches-forward-with-mediakinds-cloud-based-streaming-tv/
 18. Rengeteg gond van a számlázással az új számlázási rendszer bevezetése óta.  A számlák rendszertelenül jönnek, nem lehet használni az online felületet, stb. stb. Egy ilyen nagy cégnek az átállásra jobban fel kellett volna készülni, amikor már több mint öt éve tudott volt, hogy új rendszert fognak bevezetni. természetesen az üzleti ügyfeleket még eleve nem is akarták migrálni az új rendszerbe.  A régivel is sok gond volt, de ennyi hiba nem volt. Egyáltalán az új fog úgy működni valamikor is , mint a régi?
 19. Hát nem nagy öröm, mert nagy nehezen kiderült, hogy feketelistán vagyok, de nem tartozás miatt. Az eset nem példanélküli.
 20. Szolgáltatás megrendelése minden értesítés nélkül törlésre kerül, miközben a megadott időpontban nem jelent meg a szerelő. Ez így mennyire felel meg a feltételeknek?
 21. Már megvolt a telefonos ügyfélszolgálattal a kapcsolatfelvétel, de első körben nem látszott semmi, csak nagy nehezen derítették ki. Mindenesetre az, hogy, mindez mindennemű értesítés nélkül történik, elég etikátlannak tűnik. . Ennyi.
 22. A téma szintén adott. Mennyiben preferencia az optika fejlesztése a hagyonmányos ADSL-el illetve kábellel szemben? Úgy látom, az utóbbi 5 évben nagyon lelassult az Optinet projekt. Sokan mondják, hogy a VDSL VDSL2 fejlesztése költséghatékonyabb lenne, és jobban megtérülne. Milyen tendenciák ebből a szempontból  várhatók ettől az évtől?
 23. Miért nem támogatott a Linux, most, hogy nem kell külön lejátszó app? Mikor lesz elérhető Linuxon a Telekomgo?
 24. Sajnos a szolgáltatói routerek eléggé le vannak butítva. A ddns hostot ha nem tudod a gépedről pingelni, akkor azt a Sagemcom routeren kell engedélyezni, már ha lehet.
 25. A garantált 300 Mbs sávszélesség eléréséhez legalább Intel I5 CPU, 8 GB RAM és HDD helyett SSD kellene.