Esox

RDP VPN-en keresztül - sebesség probléma

Kérdés

Sziasztok,

A problémám a következő:

Céges hálóra csatlakozom MotionPro VPN-el, amin keresztül egy remote desktop kapcsolatot létesítek a céges géphez. Ez már évek óta jól beváltan működik, de pár napja nagyon lassúvá vált a remote gép elérése. Gyakorlatilag már gépelni sem lehet, task váltás másodperceket vesz igénybe....

Tettem egy próbát és felépítettem ugyanezt a kapcsolatot, csak ***** 4G mobilnet telefonos megosztásra csatlakozva. A remote gép fényévekkel gyorsabb volt, azon dolgoztam egész nap.

Próbáltam VmWare horizon klienssel is és más vpn kliensekkel is. Az eredmény midnen esetben az volt, hogy LANra csatlakozva nagyon lassú volt, 4G-n keresztül sokkal gyorsabb.

LAN1 próba: Router 1: PC csatlakoztatva TP-LINK AC1200 v2 routerbe, ami csatlakoztatva a SagemCom F@ST 3890 V3 Magyar Telekom routerébe.
LAN2 próba PC csatlakoztatva a SagemCom F@ST 3890 V3 Magyar Telekom routerébe, AC1200 v2 kihagyva
4G próba: Galaxy S10E 5Ghz mobile hotspot  - PC wifin csatlakoztatva.

Hardware:
- CPU i5 8600, 16Gb Ram, TUF H370 PRO WIFI alaplap
Telekom NET1000 net.

tracert minden esetben ugyanazt hozta, de az rdp mégis tök lassú volt ha nem 4Gvel csatlakoztam. Ami fura, hogy hónapok óta, sőt évek óta dolgozom már itthonról és soha semmilyen rdp sebesség problámám nem volt. Pár napja viszont tapasztalható. Új sw nem lett telepítve, routerek nem lettek frissítve.

Mi lehet a baj?

Üdv, Esox

 


 

 

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

Én a helyedben kipróbálnám a VNC-t, TeamViewert vagy a LogMeIn-t is az RDP helyett.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Akkor a jó hír az, hogy nálad minden stimmel, biztosan a vpn okozza. ugyanez a rossz hír is, mert ez akár a jelen helyzet megváltozásáig tartósan így maradhat. az IT-s kollégádnak vagy csapatodnak mindenféleképpen jelezd, érdemes megnézni ugyanis, hogy mi van a többieknél, és az alapján lépni (akár egy vpn szolgáltató cserével)

tudom, csekély vigasz, de nálam most egészen használható a cucc, ping, fel- és letöltés egyaránt megközelíti a normál vpn paramétereket (ezzel már kiegyeznék, csak tegnapi, nagyon durván vacak állapot ne jöjjön vissza B|)

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Köszi @teherwagon. Próbáltma már mindent, direktben másik routert is és akkor másik kábel volt, de egyébként minden gyári cat6-os, semmi barkács megoldás nincs :) gigabites neten nem akarok egy vacak kábellel "megcsúszni".

Feleségem gépét néztem reggel, ő GlobalProtecttel csatlakozik a céges hálóhoz(sajnos ez nálunk nem supportált) és azzal tökéletes a sebesség, kb mint ha LAN-on lenne, na jó nem anynira gyors, de nyoma nincs az rdp féle lagolásnak.

Köszi a tanácsokat azért. Írok majd ha változik a történet.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hello @Esox, sajna valószínűleg ez van, a vpn működés sajátossága és a járványhelyzet okozta feature lesz. ilyesmit tapasztalunk ugyanis az én cégemnél is. neves szolgáltató nem olcsó vpn rendszerét, spéci díjcsomagokat és hardvereket használunk évek óta, eddig minden rendben volt, pár napja viszont, mióta sokan otthonról dolgoznak, belassult rendesen. az ugye alap, hogy a vpn nélküli sebesség töredéke érhető el vpn-en, most viszont ez a zavaró mezőbe süllyedt (nálam mobillal etetve még rosszabb a helyzet, pedig spéci ott is a díjcsomag és a teló, és vpn nélkül minden hasít, mint az állat)

egy próbát talán megér, hogy az otthoni csomagod is megnézed wifiről vagy másik kábellel, nehogy a kábellel legyen valami (az ugye pikkpakk cserélhető vagy kihagyható), meg ha tudod, a helyedben kipróbálnám, mit produkál egy spéci, fizetős vpn

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: teherwagon

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most