Ugrás a tartalomhoz
  • 0

SAGEMCOM FAST3686 - lassú vezetékes net, Wifin rendben van....


AttilaG

Kérdés

Hello, 

2 hete kötötték a Telekom 300/20 Mbit netet, ami wifin 5GHz-n hozza a max 300/20-at legtöbb esetben, de vezetéken (CAT 5 UTP, több is van itthon) csak kb 90-120-at tud, bármelyik porton. Laptoppal, masik routerrel is kimértem. Nincs semmi egyéni konfig.

Mellékes info: Azért kellene vezetékes net, mert mesh routerekkel kapcsolnám össze (nagy a ház) és nem a modem wifi-jét használom (aminek egyéb limitációi is vannak, pl nem tud 30-40 iot eszközt kezelni, illetve home office:  sokszor 2 videokonf megy, ami közben gyakran kell helyet változtatni....) de ha mindent lekapcsolok, akkor is ugyanolyan lassú a net, nincs hozzá köze... Igen, már újraindítottam, factory reset volt 2x és nem raktam a mikróba se.. 

Valami ötlet?

Köszi előre is!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

6 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

frissítés: bejelentettem a hibát, 2 napon belül kijött egy telekomos, kimért mindent, valóban a vezetéken csak 100 Mbit van, wifin meg 300. Berakott egy új F@st 3890V3 routert és egy új csatlakozót. A helyzet nem változott, úgyhogy a diagnózis egyelőre: központi beállítás probléma, azzal elment. Itt tartunk. A router felülete egyébként kiírja, hogy ethernet sebesség 100Mbit, ott is, ahol nincs bedugva semmi.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Na, ez majdnem kimaradt B| közben egy kávé és a kiegészítésed után leesett, a cat5-ös kábel lesz a ludas (ha pontos volt a típusjelzés). az csak 100 megát tud, így legalább cat5e kellene

egyébként nálam is hasonló a helyzet, nálam a stb-okat és az egyik mesh-t kivéve minden wifin lóg, annyi a különbség, hogy velem madarat lehetne fogatni, ha a mesh-en a tiédhez hasonló értékeket mérnék (300-as netem van nekem is) :D

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: teherwagon
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...