kismokesz Posztolva ekkor: 2020. szeptember 20. Megosztás Posztolva ekkor: 2020. szeptember 20. Tiszteletem Mindenkinek! Adot egy Sagemcom Fast 5655v2-es optikai modem gigabit net-el mármost olyan bajom lenne hogy a modem csak ipv4-et tud és az ipv6-ot nemtudja. És a sebesség-el is vannak nem kicsi gondok remélem valaki tudna segiteni mert kicsit boszantó a problémal. Szerelők már voltak kincs 2-3 alkalommal nemtudtak vele semmit se csinálni. A gigabit net eléréséhez kellene az ipv6? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 btz Posztolva: 2020. szeptember 20. Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 20. Üdv @kismokesz A kép alapján nagyon úgy tűnik, hogy a gépeddel van valami. HDD-t használaz vagy SSD-t? Ahogy látom Wifin kapcsolódsz a hálózatra. A garantált sávszélességet csak vezetékes kapcsolaton keresztül van módja nyújtani a szolgáltatónak. Vezetékmentes hálózat esetén nem vállal garanciát a megfelelő sebességre. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 kismokesz Posztolva: 2020. szeptember 20. Szerző Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 20. (szerkesztve) HDD-s a gép amivel az első 2 kép lett csinálva. Itt van még 2 kép ez egy Lenovo y530 Legion gamer-el lett csinálva. Szerkesztve ekkor: 2020. szeptember 20. Szerkesztő: kismokesz Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 btz Posztolva: 2020. szeptember 20. Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 20. 4 perce, kismokesz írta: HDD-s a gép amivel az első 2 kép lett csinálva. Itt van még 2 kép ez egy Lenovo y530 Legion gamer-el lett csinálva. Itt látható, hogy valamennyire jobb, de még mindig wirelessel csatlakozol. Ha gigabit ethernetes a laptop hálózati adaptere, akkor érdemes egy CAT6-os vezetékkel rákötni a digitális elosztóra és úgy mérni. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 kismokesz Posztolva: 2020. szeptember 20. Szerző Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 20. Mondjuk jobban szeretném a wifi-n csinálni mindent. De ha csatlakoztatok a mondemhez egy gigabites wifi routert arra csatlakozva akkor is ezek a jelenségek vannak. És ebből következtettem hogy egy modem csere nem javitana-e esetleg rajta valamit. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 btz Posztolva: 2020. szeptember 20. Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 20. 2 perce, kismokesz írta: Mondjuk jobban szeretném a wifi-n csinálni mindent. De ha csatlakoztatok a mondemhez egy gigabites wifi routert arra csatlakozva akkor is ezek a jelenségek vannak. És ebből következtettem hogy egy modem csere nem javitana-e esetleg rajta valamit. Értem én, hogy jobban szeretnéd a dolgaidat wirelessel használni, de egy teszt erejéig kösd össze a laptopot a digitális elosztóval vezetékkel, ne másodlagos wifi eszközzel. Sajnos a wifi lehetőségeid valószínűleg ennyiben merülnek ki. Érdemes lenne átálni Wifi6 technológiára, de jelenleg az még nagyon drága. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 kismokesz Posztolva: 2020. szeptember 20. Szerző Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 20. Esetleg a T-nél nincs valami új fajta modem ami orvosolná a problémát vajon? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 btz Posztolva: 2020. szeptember 20. Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 20. 2 perce, kismokesz írta: Esetleg a T-nél nincs valami új fajta modem ami orvosolná a problémát vajon? Nem tudok róla, de ha lenne is, azt a laptopodban lévő vevőegységnek is támogatni kellene, így mindegy is. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 kismokesz Posztolva: 2020. szeptember 20. Szerző Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 20. Csináltam kábeles mérést is de az se valami biztató. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 zoli62 Posztolva: 2020. szeptember 20. Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 20. Ennél a mérésnél a laptopodat közvetlenül kötötted össze a Sagemcom ONT-vel, vagy gigabites routeren keresztül? Utóbbi esetben milyen típusú a router? Mik a laptopod pontos paraméterei? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 kismokesz Posztolva: 2020. szeptember 20. Szerző Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 20. Közvetlenül kötöttem ösze a Sagemcom OMT-vel. Itt vannak az adatok: Proci: QuadCore Intel Celeron N2930, 2166 MHz (26 x 83) VGA: Intel(R) HD Graphics (2104504 KB) NVIDIA GeForce 810M RAM: 4 GB DDR3-1600 DDR3 HDD: 500gb Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 zoli62 Posztolva: 2020. szeptember 20. Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 20. (szerkesztve) A garantált 300 Mbs sávszélesség eléréséhez legalább Intel I5 CPU, 8 GB RAM és HDD helyett SSD kellene. Szerkesztve ekkor: 2020. szeptember 20. Szerkesztő: zoli62 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 kismokesz Posztolva: 2020. szeptember 20. Szerző Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 20. Más PC-s programnál vagy játéknál is tapasztaltam már hogy a gépigény nem mindig az ami ki van irba sokszor kevesebb dologgal is megy az adott dolog. Ez más lenne mégis? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2020. szeptember 26. Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 26. Ekkor: 2020. 09. 20. at 18:31, kismokesz írta: Csináltam kábeles mérést is de az se valami biztató. Sajnos tényleg nem bíztató. Ahogy az sem, hogy a letöltés alacsonyabb, mint a feltöltés. A ping is elég magas. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 kismokesz Posztolva: 2020. szeptember 27. Szerző Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 27. 14 órája, btz írta: Sajnos tényleg nem bíztató. Ahogy az sem, hogy a letöltés alacsonyabb, mint a feltöltés. A ping is elég magas. esetleg egy modem csere javitana valamit? vagy az ipv6 esetleg? illetve a képen látható értékek normálisak? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2020. szeptember 29. Megosztás Posztolva: 2020. szeptember 29. Ekkor: 2020. 09. 27. at 13:55, kismokesz írta: esetleg egy modem csere javitana valamit? vagy az ipv6 esetleg? illetve a képen látható értékek normálisak? TX Optical Power: 0.5 és 5 dBm között RX Optical Power: -27 és -8 dBm között Working Voltage: 3100 és 3500 mV között Bias Current: 0 és 90 mA között Working Temperature: -10 és +85 °C között Tehát az értékek normálisak. Kérj cserét, talán segít, de valószínűbbnek tartom, hogy nem. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 batika Posztolva: 2020. október 4. Megosztás Posztolva: 2020. október 4. (szerkesztve) Ekkor: 2020. 09. 20. at 19:36, zoli62 írta: A garantált 300 Mbs sávszélesség eléréséhez legalább Intel I5 CPU, 8 GB RAM és HDD helyett SSD kellene. Ekkor: 2020. 09. 20. at 19:36, zoli62 írta: A garantált 300 Mbs sávszélesség eléréséhez legalább Intel I5 CPU, 8 GB RAM és HDD helyett SSD kellene. üdv bocs de az én gépemben I3/32405 PROCI 4GBRAM A NETEM 940/940 / ***** net dw amig a szolgáltató nem küldi folyamatosan a gigás jelet és nem az elavult Sagecom /fost / nem dobják a kukába sosem lesz normális internet Szerkesztve ekkor: 2020. október 4. Szerkesztő: batika Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 batika Posztolva: 2020. október 14. Megosztás Posztolva: 2020. október 14. üdv azaz a gond ha normális wifit szeretnél akkor sajna be kel fektessél pld ebbe mert sajna a t-nél nincs egy épkézláb egység https://www.arukereso.hu/router-c3144/asus/brt-ac828-p377607217/?gclid=Cj0KCQjw2or8BRCNARIsAC_ppyZPsPduZtnY7LHjdM4G4YoGBvXBS5BF4RcNSjvK09VJOwhcU8jNpXIaAu1nEALw_wcB#termek-leiras Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
kismokesz
Tiszteletem Mindenkinek!
Adot egy Sagemcom Fast 5655v2-es optikai modem gigabit net-el mármost olyan bajom lenne hogy a modem csak ipv4-et tud és az ipv6-ot nemtudja.
És a sebesség-el is vannak nem kicsi gondok remélem valaki tudna segiteni mert kicsit boszantó a problémal.
Szerelők már voltak kincs 2-3 alkalommal nemtudtak vele semmit se csinálni.
A gigabit net eléréséhez kellene az ipv6?
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
17 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.