Legly Posztolva ekkor: 2020. október 30. Megosztás Posztolva ekkor: 2020. október 30. Üdv, Van egy adott eszközöm (Sagemcom F@st 5655v2 AC) a szolgáltató által. Egy alkalmazás miatt portokat szeretnék kinyitni. A kimenő, bejövő tűzfalszabályokat megcsináltam már, ezt ellenőriztem is. A belső hálózat IP címéről látom, hogy az adott portok nyitva vannak. Viszont a publikus IP címről, online port szkenneléssel a megadott portokra azt látom, hogy zárva vannak. Ezt hogy tudnám megoldani? Köszönöm szépen a válaszokat! Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 btz Posztolva: 2020. november 4. Megosztás Posztolva: 2020. november 4. Esetleg annyit tudok még felajánlani, hogy TeamViewrben egy előre egqyeztetett indőpontban végigmutogatod az összes beállításod, hátha feltűnik valami, ami a gondot okozhatja. Pppoe passthrough kifejezésre keress rá itt a fórumon a saját eszköz használatát illetően. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 uzman Posztolva: 2020. október 30. Megosztás Posztolva: 2020. október 30. Az eszközön is rendben vannak a beállítások? Esetleg tudsz csinálni egy képernyőmentést a hgw beállításairól? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Legly Posztolva: 2020. november 1. Szerző Megosztás Posztolva: 2020. november 1. Ekkor: 10/30/2020 at 20:27, uzman írta: Az eszközön is rendben vannak a beállítások? Esetleg tudsz csinálni egy képernyőmentést a hgw beállításairól? Azt hol találom? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 uzman Posztolva: 2020. november 1. Megosztás Posztolva: 2020. november 1. 1 órája, Legly írta: Azt hol találom? A Sagencom http felületére ha belépsz, középen van. Az access control blokkban találod. De azt mondtad, hogy megcsináltad a beállítást, vagy félreértettem valamit? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Legly Posztolva: 2020. november 2. Szerző Megosztás Posztolva: 2020. november 2. 22 órája, uzman írta: A Sagencom http felületére ha belépsz, középen van. Az access control blokkban találod. De azt mondtad, hogy megcsináltad a beállítást, vagy félreértettem valamit? Íme a kért screenshot(ok) Illetve, milyen online port scanner oldalt ajánlasz? Azon is megnézném s azt is elküldeném. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 btz Posztolva: 2020. november 2. Megosztás Posztolva: 2020. november 2. Ekkor: 2020. 10. 30. at 16:55, Legly írta: Üdv, Van egy adott eszközöm (Sagemcom F@st 5655v2 AC) a szolgáltató által. Egy alkalmazás miatt portokat szeretnék kinyitni. A kimenő, bejövő tűzfalszabályokat megcsináltam már, ezt ellenőriztem is. A belső hálózat IP címéről látom, hogy az adott portok nyitva vannak. Viszont a publikus IP címről, online port szkenneléssel a megadott portokra azt látom, hogy zárva vannak. Ezt hogy tudnám megoldani? Köszönöm szépen a válaszokat! Pontosan melyik portot használja az alkalmazás? Mert egy csomó minden nyitva van a feltett képen. A port ellenőrzés esetén fut az alkalmazás, ami a portot használja? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Legly Posztolva: 2020. november 3. Szerző Megosztás Posztolva: 2020. november 3. 10 órája, btz írta: Pontosan melyik portot használja az alkalmazás? Mert egy csomó minden nyitva van a feltett képen. A port ellenőrzés esetén fut az alkalmazás, ami a portot használja? Pontosan ezeket a portokat használja: 31400 - 31409 Fut az alkalmazás igen. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 uzman Posztolva: 2020. november 3. Megosztás Posztolva: 2020. november 3. Ez jónak tűnik. Én a https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ oldalt oldalt javaslom. Közben kicsit utánanéztem ennek az eszköznek. Külön a Tűzfal lapon is engedélyezni kell a portokat. Próbáld ki, hogy először csak 31400-at engedélyezed, vársz egy kicsit és a port szkennerrel megnézed, hogy elérhető-e. Ha igen, akkor meg kell csinálni a többi portra is. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Legly Posztolva: 2020. november 3. Szerző Megosztás Posztolva: 2020. november 3. 10 órája, uzman írta: Ez jónak tűnik. Én a https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ oldalt oldalt javaslom. Közben kicsit utánanéztem ennek az eszköznek. Külön a Tűzfal lapon is engedélyezni kell a portokat. Próbáld ki, hogy először csak 31400-at engedélyezed, vársz egy kicsit és a port szkennerrel megnézed, hogy elérhető-e. Ha igen, akkor meg kell csinálni a többi portra is. Megnéztem, a 31402-es porttal teszteltem. Viszont ugyan úgy zárolva van. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 uzman Posztolva: 2020. november 4. Megosztás Posztolva: 2020. november 4. A beállítások jók. Sajnos nincs több ötletem. Ha így sem működik, az egyetlen megoldás, hogy saját routerrel használod az internet szolgáltatást a szolgáltatói eszközt pedig pppoe passthrough módban használod. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Legly Posztolva: 2020. november 4. Szerző Megosztás Posztolva: 2020. november 4. 12 órája, uzman írta: A beállítások jók. Sajnos nincs több ötletem. Ha így sem működik, az egyetlen megoldás, hogy saját routerrel használod az internet szolgáltatást a szolgáltatói eszközt pedig pppoe passthrough módban használod. Valószínűleg az lesz, már nekem sincsen több, jobb ötletem. Viszont abba még a segítségedet kérhetném, hogy a szolgáltató eszközön, hogy lehet beállítani azt a módot és a saját eszközömmel majd összecsatlakoztatni, hogy a saját routerem üzemeljen? Mi ennek a folyamata, szolgáltatói eszköz beállításailag, illetve a saját eszközöm beállításailag? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
Legly
Üdv,
Van egy adott eszközöm (Sagemcom F@st 5655v2 AC) a szolgáltató által. Egy alkalmazás miatt portokat szeretnék kinyitni.
A kimenő, bejövő tűzfalszabályokat megcsináltam már, ezt ellenőriztem is. A belső hálózat IP címéről látom, hogy az adott portok nyitva vannak.
Viszont a publikus IP címről, online port szkenneléssel a megadott portokra azt látom, hogy zárva vannak. Ezt hogy tudnám megoldani?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
11 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.