zoltan0108

Vezetékes hálózat fejlesztés

Kérdés

Üdv!

Jelenleg Mátraderecskén lakom. Szeretnék érdeklődni, hogy az internet szolgáltatás fejlesztése várható-e 2021-ben itt? Van egy 20 éves ADSL hálózat, a központtól 1,2km-re lakom (ez miatt még lassul, megszakad sokszor), és kb használhatatlan a mai világban ez a sebesség. 

Nekem a munkámhoz is kell az internet, és max. 3Mbit-es a feltöltésem, 12 órákat várok egy pár GB-os anyagra! Ezen felül a ping is kritikán aluli, és a packet loss is nagyon magas sokszor. Van ez a gyorsító opció, de az naponta 10GB-ra elég, ami semmit nem ér, rögtön lefogy, és visszalassul minden.

2018 nyarán Mátraballa és Mátraderecske között kihúzták az optikai hálózatot, és míg Mátraballára bevitték, Mátraderecskén megálltak a falutáblánál. Elképesztően bosszant, hogy 2020-ban itt kell szenvedni ilyen lassú nettel, ha már itt van az optika vége.

Köszönöm előre is a választ!

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Üdv!

Történt esetleg bármilyen érdemleges változás  ?

Azt írod, nem volt 3-nál több megrendelés lakossági területen... Ha esetleg van 3-nál több szándéknyilatkozat  megrendelésről, akkor az hozhat előrelépést?

Köszi szépen. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Üdv! 

Az adott településen hivatalosan nem volt 3-nál több lakossági igényhely, 30mbps minimum sávszélességű internethálózat kiépítésére, mivel ez a megvalósított VDSL2 hálózatnak köszönhetően elérhető, ezért a Szupergyors Internet Program keretében nem valósult meg ott fejlesztés. 

Azt tudom mondani, hogy az optikát a településeden a Telekom DSL hálózat kivezetési ütemtervének mentén fogják megvalósítani (0-4 év 2025-ig körülbelül). Természetesen ennek menete üzleti titok. 

Írd meg @Telekom szakértő - nek privát üzenetben a pontos lakcímed, MT ügyfélazonosítód, ha mostanában várható fejlesztés, tud neked tájékoztatást adni róla. 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most