Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Vezetékes hálózat fejlesztés


zoltan0108

Kérdés

Üdv!

Jelenleg Mátraderecskén lakom. Szeretnék érdeklődni, hogy az internet szolgáltatás fejlesztése várható-e 2021-ben itt? Van egy 20 éves ADSL hálózat, a központtól 1,2km-re lakom (ez miatt még lassul, megszakad sokszor), és kb használhatatlan a mai világban ez a sebesség. 

Nekem a munkámhoz is kell az internet, és max. 3Mbit-es a feltöltésem, 12 órákat várok egy pár GB-os anyagra! Ezen felül a ping is kritikán aluli, és a packet loss is nagyon magas sokszor. Van ez a gyorsító opció, de az naponta 10GB-ra elég, ami semmit nem ér, rögtön lefogy, és visszalassul minden.

2018 nyarán Mátraballa és Mátraderecske között kihúzták az optikai hálózatot, és míg Mátraballára bevitték, Mátraderecskén megálltak a falutáblánál. Elképesztően bosszant, hogy 2020-ban itt kell szenvedni ilyen lassú nettel, ha már itt van az optika vége.

Köszönöm előre is a választ!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 2

Üdv! 

Az adott településen hivatalosan nem volt 3-nál több lakossági igényhely, 30mbps minimum sávszélességű internethálózat kiépítésére, mivel ez a megvalósított VDSL2 hálózatnak köszönhetően elérhető, ezért a Szupergyors Internet Program keretében nem valósult meg ott fejlesztés. 

Azt tudom mondani, hogy az optikát a településeden a Telekom DSL hálózat kivezetési ütemtervének mentén fogják megvalósítani (0-4 év 2025-ig körülbelül). Természetesen ennek menete üzleti titok. 

Írd meg @Telekom szakértő - nek privát üzenetben a pontos lakcímed, MT ügyfélazonosítód, ha mostanában várható fejlesztés, tud neked tájékoztatást adni róla. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...