Bogyee

Technicolor FGA2233 wifi hiba

Kérdés

Sziasztok,

A tárgyban említett eszközt nemrég (~3 hónapja) üzemelték be az új lakásunkban. Meg is voltunk vele elégedve, de szerettem volna külön SSID-t beállítani a 2.4ghz és az 5ghz-es sávokra. Mikor ezt megtettem látszólag minden jól működött, gyakorlatban a 2.4ghz-es sáv nem látszik, mintha ki lenne kapcsolva. Néha-néha megjelent a hálózatok között, de csatlakozni már nem lehetett rá. Végül ügyfélszolgálattal való levelezés-telefonálás után ki lett cserélve az eszköz. Gondoltam csak egyedi hibás darab volt, de sajnos az utána kihozott eszköznél is ha külön névre állítom be a hálózatokat a 2.4ghz teljesen eltűnik és hiba állítom vissza ugyanarra a névre és kapcsolom vissza a band steeringet, csak az 5ghz-es sáv használható.

Találkozott már más is ezzel a problémával? Ha igen, megoldható a másik sáv visszaállítása működőképes állapotra?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

Ekkor: 2021. 08. 28. at 22:02, Bogyee írta:

Szia,

Kipróbáltam úgy is, de a dolog már ott megáll, hogy nem látszik a 2.4ghz-es SSID.
Néha pár percre látják az eszközök, de nem lehet csatlakozni rá.

Hardveres hibának nem gondolnám, mert csak nem fogtam ki két rossz modemet egymás után.

WPA3 is be van állítva?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
Ekkor: 2021. 08. 26. at 7:37, uzman írta:

Az IPv6-ot tiltsd le, első körben pl laptopon - ott egyszerűbb. Ha úgy csatlakozik, akkor a HGW-n is tiltsd le.

Szia,

Kipróbáltam úgy is, de a dolog már ott megáll, hogy nem látszik a 2.4ghz-es SSID.
Néha pár percre látják az eszközök, de nem lehet csatlakozni rá.

Hardveres hibának nem gondolnám, mert csak nem fogtam ki két rossz modemet egymás után.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
9 órája, Bogyee írta:

Szia!

Köszönöm a segítséget. Beállítottam ahogy írtad, de sajnos egyik eszköz sem látja a 2.4ghz-es hálózatot (pc, noti, telefonok). Illetve egyszer megjelent majd el is tűnt a hálozatok közül.

Logokat néztem ott elég sok a bejegyzés pl.:

 

odhcpd[4286]    Failed to send to ff02::1%wlnet_guest@br-wlnet_guest (Permission denied)
odhcpd[4286]    A default route is present but there is no public prefix on wlnet_guest thus we don't announce a default route!
kernel    [1867911.615797] dhd_prot_ioctl: status ret value is -23

És ezek ismétlődnek rengetegszer.

 

Az IPv6-ot tiltsd le, első körben pl laptopon - ott egyszerűbb. Ha úgy csatlakozik, akkor a HGW-n is tiltsd le.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia!

Köszönöm a segítséget. Beállítottam ahogy írtad, de sajnos egyik eszköz sem látja a 2.4ghz-es hálózatot (pc, noti, telefonok). Illetve egyszer megjelent majd el is tűnt a hálozatok közül.

Logokat néztem ott elég sok a bejegyzés pl.:

 

odhcpd[4286]    Failed to send to ff02::1%wlnet_guest@br-wlnet_guest (Permission denied)
odhcpd[4286]    A default route is present but there is no public prefix on wlnet_guest thus we don't announce a default route!
kernel    [1867911.615797] dhd_prot_ioctl: status ret value is -23

És ezek ismétlődnek rengetegszer.

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
Ekkor: 2021. 08. 21. at 12:38, Bogyee írta:

Sziasztok,

A tárgyban említett eszközt nemrég (~3 hónapja) üzemelték be az új lakásunkban. Meg is voltunk vele elégedve, de szerettem volna külön SSID-t beállítani a 2.4ghz és az 5ghz-es sávokra. Mikor ezt megtettem látszólag minden jól működött, gyakorlatban a 2.4ghz-es sáv nem látszik, mintha ki lenne kapcsolva. Néha-néha megjelent a hálózatok között, de csatlakozni már nem lehetett rá. Végül ügyfélszolgálattal való levelezés-telefonálás után ki lett cserélve az eszköz. Gondoltam csak egyedi hibás darab volt, de sajnos az utána kihozott eszköznél is ha külön névre állítom be a hálózatokat a 2.4ghz teljesen eltűnik és hiba állítom vissza ugyanarra a névre és kapcsolom vissza a band steeringet, csak az 5ghz-es sáv használható.

Találkozott már más is ezzel a problémával? Ha igen, megoldható a másik sáv visszaállítása működőképes állapotra?

Szia,
A band steering akkor működik, ha azonos a két név. Ha azt visszakapcsolod, akkor össze kell vonni hozzá a két hálót, hogy azonos névvel és jelszóval üzemeljen.

Amit még nézz meg, hogy ha automatikusan választ az eszköz csatornát, néha hajlamos a 11-es fölöttit választani, de azt sok eszköz nem látja.

Szóval ha külön hálót akarsz, akkor csak kikapcsolt band steeringgel lehetséges és állíts be kézzel 1-11 közti csatornát a 2.4-es, 36-48 közöttit az 5ghz rádiónak.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most