dragontwin19 Posztolva ekkor: 2014. november 20. Megosztás Posztolva ekkor: 2014. november 20. Ki melyik mobil operációs rendszert használja?Melyik és miért jobb? Az én sorrendem:1. iOS2. WP3, Droid és BB10 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Ricsi13 Posztolva: 2014. november 20. Megosztás Posztolva: 2014. november 20. Én androidot használok már két éve, de ha tehetném, karácsonyra kérnék egy iPhone-t, mert nagyon tetszik, hogy ilyen szuper-modern! Abszolút az iOS az első, de a Windows-t nem tenném a 2. helyre, mert még kevés alkalmazást kezel. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Peabody Posztolva: 2014. november 20. Megosztás Posztolva: 2014. november 20. Hali,Nekem iPhonom van (iOS) már a 4-es modell óta és nagyon meg vagyok vele elégedve. Az androidról folyton azt hallom, hogy sokszor lefagy ...na ez az iOS-re egyáltalán nem jellemző, sőt van, hogy hónapokig ki sem kapcsolom. Az egyetlen hátrány, amit én tapasztaltam, hogy egy 3-4 éves iPhone típusnál az aktuális, új szoftver eléggé belassítja a készüléket ezért érdemes az új modellt megvenni...De megéri!!! :)Megbízható, azonnal elérhetőek rajta a legújabb app-ok, amik megbízhatóak. A FaceTime videó funkciója nagyon jó, én már nem használok se Skypot, se mást ilyen célra... nem kell! Ez mondjuk nem az oprendszerrel függ össze, de: rengeteg tartozék elérhető hozzá, 1millió féle tok.. autós kihangosító.. töltő... dokkoló, hangszóró ! ;) Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Ricsi13 Posztolva: 2014. november 20. Megosztás Posztolva: 2014. november 20. Nekem például kedvet csináltál az iPhone-hoz, de a 6-os változat nekem túl drága lenne. Van olcsóbb is? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Peabody Posztolva: 2014. november 20. Megosztás Posztolva: 2014. november 20. Én 5c-t használok....a 16GB-os pl. kamatmentes részletre is megvehető! Mondjuk attól is függ ugye az ár, hogy mennyit beszélsz, mennyi adatforgalmat használsz, milyen csomagban vagy... Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 seer77 Posztolva: 2014. november 20. Megosztás Posztolva: 2014. november 20. Üdv! Én WP-t használok már kb. két hónapja, semmi gondom nincs vele. Tableten használtam Androidot, tényleg sokszor akadozott és lassult. WP-nél is tudsz az Áruházból sok alkalmazás közül válogatni, szerintem egy átlag felhasználónak bőven elegendő a kínálat... iOs-t nem használtam arról nem tudok nyilatkozni sajnos. Többen próbáltak "óvni" a WP-től, hogy inkább Androidos telefont válasszak, de nem bántam meg, hogy a WP mellett döntöttem. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 dragontwin19 Posztolva: 2014. november 21. Szerző Megosztás Posztolva: 2014. november 21. Kevés alkalmazást kezel?Nem hinném...Mindent megtalálsz, amire egy normál usernek szüksége lehet.Javaslom próbáld ki ha teheted, vagy ha van ismerősőd, akkor kérd el tőle nyomogatni, mert megdöbbensz... Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 dragontwin19 Posztolva: 2014. november 21. Szerző Megosztás Posztolva: 2014. november 21. Én is anno furán néztem az első komolyabb WP telefonokra, de ez elillant, amikor megnyomogattam egy pár percre...Sztem a szoftver bazi gyors és jól optimalizált, nem zabálja fel a vasat.Néha egy újraindítás nem árt neki, de az egyik okoskütyünek sem árt :) seer77, ha teheted, próbáld ki az iOS platformot is, meglátod, szuper az is, ütősebb, mint a többi... Nehéz megmondani miben és miért, de talán a felhasználói élményben, mert egyszerű a sémája, mint a faék, könnyen el lehet benne igazodni Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 dragontwin19 Posztolva: 2014. november 21. Szerző Megosztás Posztolva: 2014. november 21. Pedig néha egy újraindítás nem árt az iOS kütyüknek sem :) FaceTime valóban nagyon jó, csak semmit sem ér, ha a másik oldalon nem szifonos vagy ájpedes barátod van :)Mondjuk a Skype, mint olyan nálam évekkel ezelőtt volt sláger, manapság nem tudom miért vannak oda érte annyian... Visszasírjuk a livemessengert is :) Egyébként nem tudom, 4s-en ez az új iOS 8-as megoldás nem olyan vészes, másmint sebesség szempontjából...Gyorsabb volt kicsivel a 7-es, de nem esett vissza olyan nagyon, mint amikor i4-re jött a frissítés :) Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Peabody Posztolva: 2014. november 21. Megosztás Posztolva: 2014. november 21. Igen igazad van a FaceTime csak, iOS operációs rendszerek között működik. (Megszokás) :) Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 dragontwin19 Posztolva: 2014. november 21. Szerző Megosztás Posztolva: 2014. november 21. Azt mondják a jót könnyű megszokni.Viber és WhatsApp viszont bazi jó találmány.Van minden okos platformara szinte :) Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 szilárd Posztolva: 2014. december 19. Megosztás Posztolva: 2014. december 19. Még a legelső Androidos telót mikor megvettem (ZTE Blade), azóta az Androidot használom. Persze volt h kipróbáltam másik rendszert is, pl. WP (Nokia Lumia 800), de számomra nagy hiba volt. Nem volt az a támogatás mint az Androidnál. Pl. a mai világban mi az hogy nem állíthatok be egy zenét csengőhangnak, csak ha 30 mpnél rövidebb, vagy 1 MB-nál kisebb?! Ez milyen már? Lehet hogy ez csak engem zavar...de akkor is érdekes. :) Az Android pedig persze hogy lefagy, ha olyan eszközön van, mint pl. a Galaxy Ace...ha gyenge a Hardware, mint akarunk a Szoftertől? :) Olyan mintha a pl. egy Windows 7-et akarnánk rátenni egy gyenge gépre. Menni fog, de lassú lesz. G3-nál pl semmi baj az Androiddal, és az S4-nél sem, meg az S5-nél sem volt vele semmi baj. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 annamano Posztolva: 2014. december 20. Megosztás Posztolva: 2014. december 20. Ha rangsorolni kellene: 1.IOS 2.WP 3. Android. Az IOS és WP nagyon gördülékenyen fut, nem fagynak le ami szörnyen nagy előny az androidos készülékekkel szemben. Rendszeresen használok ios-es és wp-s készülékeket, addni kell nekik 1 napot és minden ami furcsa lesz benne el fog múlni, és androidos kütyüt soha többet nem fogsz akarni;) Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 anonymus Posztolva: 2014. december 21. Megosztás Posztolva: 2014. december 21. Még a legelső Androidos telót mikor megvettem (ZTE Blade), azóta az Androidot használom. Persze volt h kipróbáltam másik rendszert is, pl. WP (Nokia Lumia 800), de számomra nagy hiba volt. Nem volt az a támogatás mint az Androidnál. Pl. a mai világban mi az hogy nem állíthatok be egy zenét csengőhangnak, csak ha 30 mpnél rövidebb, vagy 1 MB-nál kisebb?! Ez milyen már? Lehet hogy ez csak engem zavar...de akkor is érdekes. :) Az Android pedig persze hogy lefagy, ha olyan eszközön van, mint pl. a Galaxy Ace...ha gyenge a Hardware, mint akarunk a Szoftertől? :) Olyan mintha a pl. egy Windows 7-et akarnánk rátenni egy gyenge gépre. Menni fog, de lassú lesz. G3-nál pl semmi baj az Androiddal, és az S4-nél sem, meg az S5-nél sem volt vele semmi baj. IOS és Win leg nagyobb elönye hogy olyan kevés eszközön fut ezért minden esetben jol optimalizált Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 marosizsolt Posztolva: 2014. december 23. Megosztás Posztolva: 2014. december 23. Világ életemben Nokiát használtam és ezen nem nagyon sikerült változtatni.... kipróbáltam az androidot és az ios-t is, viszont mióta megjelent az első WP már szaladtam is megvenni... Egy Lumia 800-zal kezdtem, amin az első, "kezdetleges" oprendszer futott, amit szépen lassan elkezdtek csiszolni és felhasználóbarátra fejleszteni. Sokak számára azért volt szerintem elrettentő példa, mert a kezdeti időkben még egy facebook sem volt rajta. Aztán jött a WP8 ( nálam egy LUMIA 920 formájában) aminél aztán elég nagy fejlesztések jöttek. Megkaptunk minden olyan alkalmazást amit a "nagyközönség" kívánt (kivéve a sok androidra írt hulladék és haszontalan programot). Kaptunk egy haszontalan Viber-t egy még rosszabb Skype-ot, egy azóta is béta verziójú Instagramot. Aztán eljött a pillanat, hogy újra frissítettek és most WP 8.1-nél tartunk. minden olyan alkalmazást le lehet rá tölteni, amit a mindennapokban használunk. teljesen gyors és használható és nem fagy nem akad, nem reklamál. (LUMIA 930-on legalábbis). Androidhoz képest az az előnye, hogy nem generál sok szemetet és nem kell egy külön alkalmazást fentartani ahoz, hogy ürítse a ram-ot.Én annyi negatívumot bírok felhozni, mert ugye az is van, hogy az alsóbb kategóriáknál itt is megeszi a rendszert a frissítés. Bár attól függ mennyire van kihasználva... Összességében annyit tudok mondani, hogy ha megvetted a felsőkategóriát, akkor egy jóideig fogod tudni használni mindenféle idegeskedés nélkül. Olyan konstrukció van alatta, aminél az androidos telefonok papíron jobbak, de a WP-nek nem kell annyi energia a rendszer futtatásához, így vígan és dalolászva csinál mindent elsőre és pontosan. Gyerekbetegségek még mindig vannak, de hol nincsenek...Az ios-t nem jellemzem, mert alapvetően egy jó konstrukció, gratulálni tudok érte. Viszont az aggasztó, hogy folyamatosan rákényszerítenek arra, hogy vedd meg az újat jobbat, mert a frissítést már nem bírja a régi. Persze megoldás az ha valaki nem frissít és az "elavult" rendszert használja.Az android összességében egy nagyvilági csapda... az, hogy normálisan tudd használni a telefont nem engedheted meg magadnak az olcsóbb kategóriát, mert 2 alkalmazással kiakasztod, ami mondjuk nem meglepetés, de az hogy itt is megcsinálják azt a hibát, hogy egy sw frissítés után nem bírod használni a 100-es telefont kiakasztó... Mindemellett iszonyat lassú, darabos és tulságosan nyitott az oprendszer.Akit eddig rábeszéltem a WP-re csak megköszönni tudta. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 marosizsolt Posztolva: 2014. december 23. Megosztás Posztolva: 2014. december 23. kiegészítve az előző hozzászólásomat:Otthon általában Windows-t használnak az emberek, így ha azon is egy 8-as vagy egy 8.1-es rendszer van és ugyanazzal az e-mail címmel jelentkezik be az ember akkor tulajdonképpen mindkét készülékén ott vannak a dolgai mindenféle mentegetés és másolgatás nélkül....Pl.: Ha csinálok egy naptárbejegyzést, akkor elég jól szokott esni, hogy ha nem nézek rá a telefonomra, mert éppen nincs mellettam a gépen ugyanúgy jelzi, ha mondjuk kezdődik egy esemény. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 conan74 Posztolva: 2014. december 27. Megosztás Posztolva: 2014. december 27. 4S a tökéletes ,jailbreak azt 8.0 elfut rajta....3 éve ez van nekem....nem kell jobb frankón! 50ért már szépek vannak Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 maci1120 Posztolva: 2014. december 27. Megosztás Posztolva: 2014. december 27. Szerintem attól függ hogy mire szeretnéd használni. A windows phone (legalábbis az enyém) nem szaggat, semmi probléma nincs vele, de kevesebb dologra használható mint egy androidos telefon. Szerintem az a legfontosabb hogy a telefon kezelhető legyen, úgyhogy a windows-ra szavazok. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 Telekom bp71 Posztolva: 2014. december 29. Telekom Megosztás Posztolva: 2014. december 29. marosizsolt írta:kiegészítve az előző hozzászólásomat:Otthon általában Windows-t használnak az emberek, így ha azon is egy 8-as vagy egy 8.1-es rendszer van és ugyanazzal az e-mail címmel jelentkezik be az ember akkor tulajdonképpen mindkét készülékén ott vannak a dolgai mindenféle mentegetés és másolgatás nélkül....Pl.: Ha csinálok egy naptárbejegyzést, akkor elég jól szokott esni, hogy ha nem nézek rá a telefonomra, mert éppen nincs mellettam a gépen ugyanúgy jelzi, ha mondjuk kezdődik egy esemény. Na azért ez messze nem wp sajátosság ám! Tudja mindhárom oprendszer. Mindazonáltal azt gondolom, hogy a google által nyújtott integráció a leghatékonyabb és legjobban használható. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 dragontwin19 Posztolva: 2014. december 29. Szerző Megosztás Posztolva: 2014. december 29. értem és adom amit írsz ,de azért legyünk őszinték... :)egy alma 4s már nem mai konstrukció, mégis megy rajta a 8-as szoft (8.1.1. és 8.1.2. frissítésekkel nem is lassú, mint a sima 8-al volt időnként), szóval az, hogy 2-4 évente cserélj telefont, az akár még reális is valahol..és az a szörnyű, hogy a mostani i6 és i6+ vonal, hát hogy is mondjam, brutálisan gyors és hozzászoksz hamar... 2-3 évig elvagy ezen a szinten, utána jön egy feltehetően jobb, gyorsabb, néhány plusz fícsörrel felturbózott megoldás és tudsz cserélni (off topic, de pl usa-ban a 4s nagyon megy és népszerű, ott mostanság kezdenek a tömegek váltani, ahogyan folyamatosan telnek le a rabosítások és még elérhetőbb az 5s vonal és ott mondjuk a 6-os széria is vállalhatóbb) de ha vkinek drága a gyümölcs :) (alma), akkor sztem reális alternatíva a wp, nekem is tetszik ez a fajta irány, amit képvisel... ez a szinkronizáció valóban nem újdonság már, gugli is hasznos és vállalható megoldásokat szállít, itt megint a kinek mi jön, be, mire áll rá a keze, szeme, feje, gondolkodása...wp fronton az lehet az előny, hogy a 8.1 megy asztali, telefonos és tablet környezetben, de mégis "olcsóbb", mint egy mac-es vonal és van akinek ez a használható... ...Az ios-t nem jellemzem, mert alapvetően egy jó konstrukció, gratulálni tudok érte. Viszont az aggasztó, hogy folyamatosan rákényszerítenek arra, hogy vedd meg az újat jobbat, mert a frissítést már nem bírja a régi. Persze megoldás az ha valaki nem frissít és az "elavult" rendszert használja.... Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 Telekom bp71 Posztolva: 2014. december 29. Telekom Megosztás Posztolva: 2014. december 29. A helyzet az hogy ha korrektek akarunk lenni az összehasonlításban, akkor android színtérről a Nexusokat kell behozni az összehasonlításba (ami nincs a Telekom portfólióján sajnos). Ugyais ezek a hardverek a google által kiadott stock android készülékei. A Nexusok köröket vernek rá akár a samsung akár más androidos készülékekre szvsz.Szoftver fejlesztőként mindhárom platform készülékeit használom, ismerem. Az átlagfelhasználóknak nincsenek jelentős különbségek egyik rendszer között sem és a legtöbben az átlagfelhasználók vanak :) . Nyilván mindegyik platform a felhasználók igényeit próbálják minél jobban kielégíteni. Ezért nem is nagyon lehet megmondani a "tutit".Ki kell próbálni, nyomogatni kell a kütyüket és ezek után dönteni, de ezt mindenkinek magának kell megtenni.iOS és WP platformon egyszerű a próbálgatás. Android platformon a Nexusokat ajánlom. Árban és teljesítményben is nagyon keményen ott vannak!!! Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 anonymus Posztolva: 2014. december 29. Megosztás Posztolva: 2014. december 29. Programfejlesztő szemszögből melyiket választanád? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 Telekom bp71 Posztolva: 2014. december 29. Telekom Megosztás Posztolva: 2014. december 29. Mindegyiket! Mindet meg kell ismerni és mindegyiknek megvannak a maga szépségei és hátrányai is.Én személy szerint fejlesztés szempontjából az Android SDK-t (Software Development Kit) kedvelem a legjobban. Az android több szinten is programozható egészen a teljesen alacsony szintű közvetlen hardvereléréstől kezdve.Az iOS-ben nem tetszik, hogy nem tudom a teljes hardvert elérni (sandboxban fut a telefon és üzenetkezelés, ami szent és sérthetetlen, persze ez mellett is szólnak érvek. De mit szól egy autószerelő egy olyan autóhoz aminek a motorjához nem tud hozzáférni?) Felhasználói szempontból az iOS és az Android számomra a nyerő. A WP még nagyon gyermeteg SZVSZ. (Pl a legújabb frissítésbe tették csak bele hogy lehet állítani ébresztésnél a snooze-t...). Kíváncsian várom a fejleményeket az új samsung oprendszer a tizen szárnypróbálgatásai kapcsán, illetve ennek hatására a google mit fog és hogyan lépni (mert nyilván az ő piacát veri erősen). Érdekes még 2015 év elejére ismét beharangozott ubuntu phone is. Ami miatt én fejlesztőként az androidot favorizálom az a teljes nyílt forráskód, ami nyilván egy átlagos felhasználónak semmit nem jelent. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 anonymus Posztolva: 2014. december 29. Megosztás Posztolva: 2014. december 29. Nyilván nem teljesen átlag falhasználóként kérdezlek J Ubuntu telefonra én is kíváncsi vagyok hogy sikerült e rést ütnie a IOS Android Windows hármason.IOS mindig is ilyen volt kis elzárt rendszer, de ez adja szerintem legnagyobb előnyét is.Igaz hogy a Win gyermeteg, de én megtaláltam azt a stabilitást benne, mint egy ios-ben nem tudom biztos nálam jártak rossz telefonok de Androidrol csak az optimalizálás hiány jut eszembe. Bááár most van egy android Tabom, amivel barátkozok.Programozás tekintetében szerintem is Android a nyerő Iosnek itt vissza köszön a zártsága, hogy ha nincs Apple gépem, akkor évi x ezret kell fizetnem. Win-t nem ismerem, ott azt hiszem, Visual Stúdióval is lehet rá programozni akár. Annyira nem ismerem melyiknél mik a lehetőségek. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Telekom bp71 Posztolva: 2014. december 29. Telekom Megosztás Posztolva: 2014. december 29. ...Igaz hogy a Win gyermeteg, de én megtaláltam azt a stabilitást benne, mint egy ios-ben nem tudom biztos nálam jártak rossz telefonok de Androidrol csak az optimalizálás hiány jut eszembe. Bááár most van egy android Tabom, amivel barátkozok.Programozás tekintetében szerintem is Android a nyerő Iosnek itt vissza köszön a zártsága, hogy ha nincs Apple gépem, akkor évi x ezret kell fizetnem. Win-t nem ismerem, ott azt hiszem, Visual Stúdióval is lehet rá programozni akár. Annyira nem ismerem melyiknél mik a lehetőségek.Ha android, akkor Nexus. Erre ezt tudom mondani. A többi gyártó az androidra ráhúzza a saját maga dolgait. Én úgy látom hogy ezek a dolgok csak hátrányok (persze a csili-vili az megvan). iOS-nél mindenképp ki kell fizentni évente a 99 USD-t a fejlesztőknek, akár van apple géped akár nincs. A fejlesztés csak Apple oprendszer alól lehetséges. Azaz nincs lehetőség Windows vagy Linux alól fejleszteni iOS-re. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 anonymus Posztolva: 2014. december 29. Megosztás Posztolva: 2014. december 29. Biztos? Mintha olvastam volna valami lehetőséget, hogy évi x ezer forintért valami web oldalra, ha fel töltöm za lefordítja, és az mehet a telefonra. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
dragontwin19
Ki melyik mobil operációs rendszert használja?
Melyik és miért jobb?
Az én sorrendem:
1. iOS
2. WP
3, Droid és BB10
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
34 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.