Ugrás a tartalomhoz
  • 0

IPTV - WiFi - Akadás nélkül


telekomtolerant

Kérdés

Sziasztok!

 

Szeretnék megosztani néhány tapasztalatot és segítséget kérni a Telekom Wi-Fi problémáimmal kapcsolatban.

 

Eddig vezeték nélkül wifi segítségével sikerült behoznom az IPTV-t, de a Telekom router jele gyenge es csak neha megy. Másik routerrel ugyanezt elértem, de az elromlott. Egy Wi-Fi erősítővel jó jelet kaptam, de sávszélessége alacsony volt. Azzal egesz vegig akadozas nelkul ment az IPTV neten, de a savszelessege 4-10Mbits volt csak. Kicseréltem egy TP-Link RE315-re, ami jó jelet ad és 150Mbitset a tv mögött, de az IPTV mégis akadozott. Ezt nem értem, ezért gondoltam a statikus IP-re, mint beállítás a wifi jelerősítőnek.

 

Van olyan, aki az akadozást meg tudta oldani wifin?  Hogyan lehetne beállítani? 

A másik aggódalmam, hogy csak a Telekom Kaon Mesht lehet hasznalni ehhez - gyakorlatba? Mert azzal nem akad de gyenge es buta a Kaon, 70Mbitses a net ugy hogy 3 méterre vagyok ès egy ajtó választ el. 

 

Készülök váltani egy TP-Link M4 Mesh-re, de aggódom, hogy nem Telekomos eszköz esetén is hasonló problémák lépnek fel. Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatba, hogy nem telekomos Mesh hálozatot használ és precízen működik stabilan? 

Természetesen kábellel rákötve a végpontra. (*Probáltam ethernet kábellel a jelerősítőt akkor is akadt. Kifagyott sajnos a kép. )

Fontos lenne,mert már több napja idegesít, hogy 2 mèterre csak van sávszélesség és kifúrni a falat nem szeretném - mert a Telekomos alvállalkozó rondán csinálja[nincsenek idomoka kábelcsatornán, el van törve]

 

Saját hálózatot szeretnék a Telekom Wi-Fi fölé, mert a TP-Link-nek jobb a teljesítménye. Van valami tipp?

Úgy képzelem el, hogy egy TP-Link router és arra az összes többi mesh végpont. 100négyzetmèteres ház, kétszint.

Valaki probálkozott hasonlóval? A nem telekomos cuccok működnek rajta? Mitől akad az IPTV ha van sávszél és jelerősség? Külön kell beállítani valamit? Mivel ez TVGO tehát működnie kéne bárhonnan.

 

Köszönöm!

 

Extra információk: SAEgecom F@st5654v2, KAOn1344E2 2db, TP-link RE315 Wi-Fi erősítő mesh. Később egy TP-Link router és TP-Link Deco M4 Szolgáltatás: Optikai 250 mbits net, IPTV és vonalas telefon szolgáltatás.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...