Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Sagemcom F@st 3896 routeren nem tudom változtatni a LAN subnet maskot


Attila004

Kérdés

A Sagemcom router LAN fül alatt megváltoztattam az IP címét a routernek 192.168.1.1-re, a subnet maskot pedig 255.255.252.0-ra (igen, 4 Type C hálózatot hasunálok. 192.168.0.x - 192.168.3.x). Ez sikerült, lásd a mellékelt sagemcomLAN.jpg képet.  Viszont az Általános fülön nem változik a subnet  mask értéke (lásd sagemcom_1.jpg), marad a default 255.255.255.0 és emiatt pl. nem tudok port forwardigot csinálni a 0-ás hálózatba. Hogyan lehetne megváltoztatni  ezt az értéket?

SagemcomLAN.jpg

sagemcom_1.jpg

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1
21 órája, uzman írta:

Szia

Vélhetően ezt nem támogatja az eszköz, tehát csak egy LAN alhálózatot tudsz létrehozni/kezelni

Szia Uzman, köszi. Szerintem egyrészt ez egy alapfunkció lenne, azaz olyan , mintha vennél egy autót, de csak egyenesen tudnál vele menni, mert a kanyarodást már nem támogatja :)  Másrészt ha az első képet nézed, ott be tudtam állítani a helyes netmaszkot, söt mi több a router ennek megfelelően működik is, tehát a hálózat 2-es/  3-as subnetbe tartozó eszközei is elérik őt is, meg az internetet is.  Nekem ez sokkal inkább egy firmware hibának tűnik, ahol a beállítás nem vezetődik át az Általános fülre, és sajnos úgy tűnik a port forwarding-nál is ezt a (nem frissülő) beállítást ellenőrzi a berendezés.

Őszintén szólva az nagyon gáz, hogy egy hálózati eszközön ilyen alap dolgot nem lehet beállítani, és ez nagyban akadályozza a helyes működést. Jelenleg pl. nem tudok VPN-t beállítani. Jó lenne, ha valaki a Telekomtól tudna ebben segíteni, mert sajnos a firmware is Telekomos, tehát még egy frissítést sem tudok szerezni a gyártótól.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Szia,

Extra igényeket sajnos nem fognak kiszolgálni, sajnos alap funkciók javítása sem történik meg sokszor, vagy csak hónapokkal később. Másrészt pedig a szerződésben vállalt feltételeket ők teljesítik, van neted. Megoldás, ha megkéred hogy tegyék bridge módba a Sagemcom-ot, és saját routert használsz, amit úgy állítasz be, ahogy szeretnél.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...