Ugrás a tartalomhoz
  • 0

LOID/PLOAM felhasználónevek és jelszavak?

HazHausHouse

Kérdés

5 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

• 0
  • Telekom

szia @HazHausHouse!

A Telekom szolgáltatásainak működéséhez mindenképpen szükséges a szolgálatói digitális elosztó (esetedben ez a Sagem eszköz) használata, így azt nem fogod tudni kiiktatni a hálózatból. Ugyanakkor a Sagem routert lehet csak modemként is használni, ha bekapcsolod rajta a PPPoE passthrough funkciót, majd a saját routered kötöd a modem után. Ebben az esetben a PPPoE kapcsolódást a saját routeredben kell beállítanod, amelyhez szükséged lesz az internet bejelentkezési azonosítóra és jelszóra. Ha ezek nincsenek meg, ügyfélszolgálatainkon kérheted kollégáink segítségét. ^Zsolti

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Köszönet érte.

Megvan a PPP felhasználónevem és jelszavam, de nincsenek menüpontok, amelyekkel csak modemmé alakíthatnám.   Úgy viselkedik, mint egy kifinomult FTTH modem/router.

A Telekom készülék a Sagemcom által gyártott F@ST 5670v2.  A legtöbb hasznos funkció le van tiltva és nem érhető el. 

Az Ubiquiti routerem/tűzfalam sokkal kifinomultabb, mint a Telekom készülék.  

A PON SFP ONU használatával képesnek kell lennem arra, hogy közvetlenül csatlakozhassak az útválasztóhoz. A saját ONU-m konfigurálható, ami azt jelenti, hogy megváltoztathatom a GPON sorozatot, de a LOID és PLOAM felhasználónevek és jelszavak ismeretlenek.

Valójában csak egy FTTH modemre van szükségem a PPP pass-thru-val, nincs szükségem többre.    

Kicserélhetem a modemet ehhez az útválasztóhoz?  Ha igen, melyiket?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
21 órája, HazHausHouse írta:

Köszönet érte.

Megvan a PPP felhasználónevem és jelszavam, de nincsenek menüpontok, amelyekkel csak modemmé alakíthatnám.   Úgy viselkedik, mint egy kifinomult FTTH modem/router.

A Telekom készülék a Sagemcom által gyártott F@ST 5670v2.  A legtöbb hasznos funkció le van tiltva és nem érhető el. 

Az Ubiquiti routerem/tűzfalam sokkal kifinomultabb, mint a Telekom készülék.  

A PON SFP ONU használatával képesnek kell lennem arra, hogy közvetlenül csatlakozhassak az útválasztóhoz. A saját ONU-m konfigurálható, ami azt jelenti, hogy megváltoztathatom a GPON sorozatot, de a LOID és PLOAM felhasználónevek és jelszavak ismeretlenek.

Valójában csak egy FTTH modemre van szükségem a PPP pass-thru-val, nincs szükségem többre.    

Kicserélhetem a modemet ehhez az útválasztóhoz?  Ha igen, melyiket?

Így kell beállítani PPPoeE passthrough módba. Ezután a saját eszközödön kell beállítani a PPPoE csatlakozást és kész.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Ez hihetetlenül hasznos - köszönöm.   Nem láttam a PPPoE pass-thru opciót az oldal végén.  Az F@ST 5670 modemként való használata most, és minden működik.   Az egyetlen dolog, ami furcsa, hogy a Speedtest nem jelenti az 1GBE sebességet, csak az 200 Mbps fel / le, de lehet, hogy ez a napszak.

Az Ubiquiti USGPro4 kifinomult az F@ST 5670-hez képest, így könnyen láthatom a VLAN-okat a WAN porton.  

Beállítottam az összes ismert VLAN-t a routeremben / tűzfalamban, és megnézem, hogy továbbra is kaphatok-e IPTV-t közvetlenül.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Frissít:

Nem tudtam rávenni ezt a F@st routert, hogy azt tegye, amit akarok, ezért más megközelítést alkalmaztam a PPPoE pass-thru-hoz.  A "Double-NAT" és DMZ megközelítéssel integráltam a hálózatomba. 

Kiosztottam az egyik Ubiquiti USG WAN portomat egy privát címmel a F@st tartományban, és a F@st DMZ-t erre a portra állítottam.  Ezután beállítottam az Ubiquiti routert, hogy az összes WAN forgalmat a WAN porton keresztül irányítsa a F@st routerhez statikus útválasztással.   

A Telekom router ezért nem része a belső hálózatomnak, és teljesen el van szigetelve az USG WAN porton keresztül.     

Letiltottam a PPPoE pass-thru-t. A DMZ aktiválásával úgy tűnik, hogy minden port megszakítás nélkül áthalad az Ubiquiti útválasztóhoz.  Az egyetlen dolog, ami furcsának tűnik, az, hogy nem tudom teljes mértékben működésre bírni az ipv6-ot.  Cloudfare nyilvános DNS-t használok, amely ipv4-hez működik, de nem ipv6.

A házam teljesen be van kötve a hálózatépítéshez egy patch panelen keresztül, így bármi különlegeset közvetlenül csatlakoztathatok a Telekom routerhez.  

A 2. USG WAN portom terhelésmegosztáson van, és csatlakozik a PRTelekomhoz

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...