Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Kábelen lassabb net

Mizsei Márton

Kérdés

Olyan kérdésem lenne, hogy a modem mellett állva wifiről 600 megás net jön be a telefonomra, viszont ha kábelen bedugom a laptopot/PC-t akkor oda már csak 90 mega jön át.

Hogy lehetne ezt orvosolni, hogy ott is a gigás net legyen? Koaxon jön be a kábel, költözés előtt optika volt és ott rendesen jött a gigés net.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

• 0
  • Telekom
Posztolva: (szerkesztve)

Kedves @Mizsei Márton!

Ha 1000 megabites díjcsomagra van előfizetésed, a nagyobb sebesség kihasználásához olyan laptopra vagy számítógépre van szükséged, aminek a hálózati kártyája támogatja a gigabites internetkapcsolatot. Erről a gyártó weboldalán tudsz informálódni. Adott esetben szükség lehet a hálózati kártya illesztőprogramjának (driver) telepítésére vagy frissítésére is. Ezeket szintén a gyártó weboldaláról vagy a Windows Update-ről lehet letölteni. Emellett fontos, hogy Cat5e vagy vagy Cat6 szabványú kábelt csatlakoztass a számítógéphez. Javasoljuk, hogy próbáld meg egy másik, megfelelő szabványú kábellel is tesztelni a kapcsolatot. Ha a laptopnak nincs lan csatlakozója és a lan kábelt átalakítóval a gép USB csatlakozójába kötötted be, ellenőrizd, hogy USB3-as portba van-e bedugva. ^Zsolti

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Telekom szakértő
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Sziasztok,

Köszönöm a válaszokat, valóban kimaradt pár fontos infó.

Cat5e kábellel van összekötve a PC is illetve a laptop is és több kábellel is próbálkoztam. Switchen keresztül is próbáltam, illetve magán a modemen is próbáltam viszont mindenhogy 100 mega jön át kábelen. Driverekkel és hardverekkel nincs baj, azok tudják a gigabites kapcsolatot és tudták is költözés előtt. PC-n ha megnyitom a hálózati beállításokat ott 1000/1000 fogadás/küldési kapcsolatot ír, viszont több sebességmérő oldalon is csak 95-100 mega jön át, illetve 50 mega feltöltési sebesség. Ezért furcsa nekem, hogy telefonon wifiről tudja a ~600 megás netet, csak kábelen jelentkezik a probléma.

Marci

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...