Ugrás a tartalomhoz
  • 0

PTR DNS rekord igénylése lehetséges?

Koli0842

Kérdés

Viszonylag sok doglot self-hostolok, és szeretnék kipróbálni egy rendes email szervert, amivel ki tudok küldeni maileket gmail címekre. Ehhez át kellene mennem a egy reverse DNS kérésen, amihez kell egy PTR rekord a Telekomnál, ami a domainemre mutat. A Telekomnál lehet igényelni lakossági előfizetéshez, vagy csak üzletihez?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

• 0

Köszönöm a gyors választ @Telekom szakértő!

Domainnel már rendelkezek egy másik szolgáltatónál, amit úgy tűnt sikerült felkonfigurálni megfelelően. A PTR DNS rekord ami hiányzik, úgy olvastam az IP címem tulajdonosánál tudom igényelni, mivel ez egy olyan reverse DNS kérés ami IP cím alapján ad vissza domain nevet. Ez a Telekom saját domain szolgáltatásán keresztül igényelhető tehát, ha jól értem? Esetleg fix IP is szükséges hozzá, vagy esetleg külön van ez mind kezelve?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
6 órája, Koli0842 írta:

Köszönöm a gyors választ @Telekom szakértő!

Domainnel már rendelkezek egy másik szolgáltatónál, amit úgy tűnt sikerült felkonfigurálni megfelelően. A PTR DNS rekord ami hiányzik, úgy olvastam az IP címem tulajdonosánál tudom igényelni, mivel ez egy olyan reverse DNS kérés ami IP cím alapján ad vissza domain nevet. Ez a Telekom saját domain szolgáltatásán keresztül igényelhető tehát, ha jól értem? Esetleg fix IP is szükséges hozzá, vagy esetleg külön van ez mind kezelve?

PTR DNS-hez fog kelleni egy fix IP cím, ami lakossági előfizetéshez nem elérhető. Alternatív megoldásként valamilyen DDNS szolgáltatót igénybe véve, a DDNS címet TXT rekordként felvéve megoldható amit szeretnél.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...