Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Törölt_tag5667

Kérdés

13 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 1

De várjál, mert az ADSL más, mint a kábel. Ott tudsz PPOE pass-t mondani. Kábelnél nincs ilyen. Ott belső IP-t kap a router, azt fogja regisztrálni DDNS-re, azzal meg semmit nem érsz. Tehát valami 192.168.1.xx-et fog regisztrálni. Azzal meg semmire nem mész.

Feltéve ha kábelnete van.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: fgabor87
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
1 órája, fgabor87 írta:

Regisztrálni kell valamilyen dynamic dns szolgáltatásra a routert. Ha telekomos HGW-d van, nem tudom, hogy azt is lehet-e. Bár gyanítom ez nem érdeke a szolgáltatónak, mert akkor senki nem venne magának fix IP-t. :D Azt nem tudom, hogy magánszemélyek vehetnek-e, de biztos elkérik az árát.

Igen telekomos HGW network storage-t szeretném elérni ftp-n. De minden nap változik az ip cím és minden nap újra kell frissítenem a dns ip címét. Szerződésben már megtaláltam, kijelentették, hogy nem igényelhető fix ip cím... 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: zozii
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Mert? A routert réákötöttem arra a ****** HGW-re, ami papírnehezéknek SEM való. Kiírta, hogy WAN IP 192.168.1.25. Rámentem a DDNS regisztrációra, meg is csinálta. Onnantól kezdve ki is volt írva, hogy regisztrálva xy.com címen, WAN ip 192.168.1.25.
 xy.com-ra szépen navigált is a 192.168.1.25 címre, amin nyilván semmi nincs, mert belső hálózati IP.

A DDNS regisztráció a WAN IP címre történik, ami HGW esetén viszont belső hálózati cím. Nem tudom ebben mi olyan meglepő.
Ha a HGW-ben is van DDNS opció, akkor megoldott a dolog.

Normális HGW-kben be lehet állítani, hogy pl az 1-es LAN portra kötött eszköz a külső, publikus IP-t kapja meg, így ott működik a DDNS, de amit én kaptam, az egy rakás szerencsétlenség volt.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Router kézikönyv:

Please note that in order for ASUS DDNS service to work correctly, you need to let it get an public IP address. If your wireless router sit behind any other gateway or firewall, it may get a private IP (192.168.x.x, 10.x.x.x or 172.16.x.x) in this case and the DDNS service will not work.

Elképzelhetőnek tartom, hogy más DDNS szolgáltatások más elven működnek, és nem küldi ki a router a WAN IP-t, hanem csak bejelentkezik X percenként, és a szerver a bejelentkező IP-jét állítja be. Amit én használok, láthatóan nem így működik.

Ettől még nem kell ****-nak nevezni amit írtam, mert az enyém így működik, és kész.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
19 órája, Tamas586 írta:

Szinte minden hálózatos cuccban ott a DDNS kliens. Router, AP, NAS, de PC-re is van ilyen progi ami ott fut a háttérben. Vagy akár valami régi lerobbant routert csak emiatt visszakötsz a hálózatba..   egyszerű mint a faék. ;)


Ha beregisztrálok egy noip-s dns-t, akkor az ott beregisztrált domaincímet,felhasználónevet,jelszót megadva magától megváltoztatja az ip-t? 

Elnézést ha *****séget kérdeztem. 
netesek_www.kepfeltoltes.hu_.png

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Igen. Bizonyos időközönként frissíti magától. Neked csak regisztrálni kell, utána semmi dolgod nincs.

Ha jól rémlik, a dyndns fizetős, illetve van ingyenes változata is, csak ott talán havonta meg kell erősíteni a regisztrációt, vagy valami ilyesmi. Mintha a no-ip is ilyen lenne, de nem vagyok benne biztos.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • -1

Feltéve, ha a HGW mögötti routert be tudja regisztrálni DDNS-re. Mivel az már belső, a HGW által adott IP-t kapja meg, nem a külső, publikust. Nem tudom, hogy a HGW-ben van-e DDNS funkció. Ami nekem volt Cisco EPC3925, abban úgy rémlik, hogy nem volt. Ettől még másik fajtában lehet.

Érdekes ez a gyakori csere, én 6 hónapja figyelem, és változatlan az IP címem. Még áramszünetek után is ugyan azt kapom vissza. Pedig nem fix. De azért fel van lógatva egy DDNS-re. :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...