Törölt_tag5667 Posztolva ekkor: 2015. december 16. Megosztás Posztolva ekkor: 2015. december 16. Egy olyan kérdésem lenne, hogy lakossági előfizetőnek lehet fix ip címe? Vagy van rá valamilyen mód, hogy ne kelljen minden nap frissíteni a dns-t? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
1 fgabor87 Posztolva: 2015. december 17. Megosztás Posztolva: 2015. december 17. (szerkesztve) De várjál, mert az ADSL más, mint a kábel. Ott tudsz PPOE pass-t mondani. Kábelnél nincs ilyen. Ott belső IP-t kap a router, azt fogja regisztrálni DDNS-re, azzal meg semmit nem érsz. Tehát valami 192.168.1.xx-et fog regisztrálni. Azzal meg semmire nem mész. Feltéve ha kábelnete van. Szerkesztve ekkor: 2015. december 17. Szerkesztő: fgabor87 Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag5667 Posztolva: 2015. december 16. Szerző Megosztás Posztolva: 2015. december 16. (szerkesztve) 1 órája, fgabor87 írta: Regisztrálni kell valamilyen dynamic dns szolgáltatásra a routert. Ha telekomos HGW-d van, nem tudom, hogy azt is lehet-e. Bár gyanítom ez nem érdeke a szolgáltatónak, mert akkor senki nem venne magának fix IP-t. Azt nem tudom, hogy magánszemélyek vehetnek-e, de biztos elkérik az árát. Igen telekomos HGW network storage-t szeretném elérni ftp-n. De minden nap változik az ip cím és minden nap újra kell frissítenem a dns ip címét. Szerződésben már megtaláltam, kijelentették, hogy nem igényelhető fix ip cím... Szerkesztve ekkor: 2015. december 16. Szerkesztő: zozii Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2015. december 16. Megosztás Posztolva: 2015. december 16. Szinte minden hálózatos cuccban ott a DDNS kliens. Router, AP, NAS, de PC-re is van ilyen progi ami ott fut a háttérben. Vagy akár valami régi lerobbant routert csak emiatt visszakötsz a hálózatba.. egyszerű mint a faék. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2015. december 17. Megosztás Posztolva: 2015. december 17. Be tudja... naponta használom router mögött NAS-ba épített kliensel.. Nálam is naponta cserélik az IP-t, általában éjfél után pár percel szakad meg a net (ADSL) Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Tamas586 Posztolva: 2015. december 17. Megosztás Posztolva: 2015. december 17. Ez személyes tapasztalatod hogy nálad nem megy a ddns, vagy csak tippelgetsz? Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 anonymus Posztolva: 2015. december 17. Megosztás Posztolva: 2015. december 17. 1 órája, fgabor87 írta: Tapasztalat. Cisco EPC3925-el nem lehetett. Belső IP-t kapott a WAN portjára, és azzal lett regisztrálva. ...... Hallgatok ink ez akkora **** Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2015. december 17. Megosztás Posztolva: 2015. december 17. Mert? A routert réákötöttem arra a ****** HGW-re, ami papírnehezéknek SEM való. Kiírta, hogy WAN IP 192.168.1.25. Rámentem a DDNS regisztrációra, meg is csinálta. Onnantól kezdve ki is volt írva, hogy regisztrálva xy.com címen, WAN ip 192.168.1.25. xy.com-ra szépen navigált is a 192.168.1.25 címre, amin nyilván semmi nincs, mert belső hálózati IP. A DDNS regisztráció a WAN IP címre történik, ami HGW esetén viszont belső hálózati cím. Nem tudom ebben mi olyan meglepő. Ha a HGW-ben is van DDNS opció, akkor megoldott a dolog. Normális HGW-kben be lehet állítani, hogy pl az 1-es LAN portra kötött eszköz a külső, publikus IP-t kapja meg, így ott működik a DDNS, de amit én kaptam, az egy rakás szerencsétlenség volt. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2015. december 17. Megosztás Posztolva: 2015. december 17. Router kézikönyv: Please note that in order for ASUS DDNS service to work correctly, you need to let it get an public IP address. If your wireless router sit behind any other gateway or firewall, it may get a private IP (192.168.x.x, 10.x.x.x or 172.16.x.x) in this case and the DDNS service will not work. Elképzelhetőnek tartom, hogy más DDNS szolgáltatások más elven működnek, és nem küldi ki a router a WAN IP-t, hanem csak bejelentkezik X percenként, és a szerver a bejelentkező IP-jét állítja be. Amit én használok, láthatóan nem így működik. Ettől még nem kell ****-nak nevezni amit írtam, mert az enyém így működik, és kész. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 Törölt_tag5667 Posztolva: 2015. december 17. Szerző Megosztás Posztolva: 2015. december 17. 19 órája, Tamas586 írta: Szinte minden hálózatos cuccban ott a DDNS kliens. Router, AP, NAS, de PC-re is van ilyen progi ami ott fut a háttérben. Vagy akár valami régi lerobbant routert csak emiatt visszakötsz a hálózatba.. egyszerű mint a faék. Ha beregisztrálok egy noip-s dns-t, akkor az ott beregisztrált domaincímet,felhasználónevet,jelszót megadva magától megváltoztatja az ip-t? Elnézést ha *****séget kérdeztem. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
0 fgabor87 Posztolva: 2015. december 17. Megosztás Posztolva: 2015. december 17. Igen. Bizonyos időközönként frissíti magától. Neked csak regisztrálni kell, utána semmi dolgod nincs. Ha jól rémlik, a dyndns fizetős, illetve van ingyenes változata is, csak ott talán havonta meg kell erősíteni a regisztrációt, vagy valami ilyesmi. Mintha a no-ip is ilyen lenne, de nem vagyok benne biztos. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
-1 fgabor87 Posztolva: 2015. december 16. Megosztás Posztolva: 2015. december 16. Regisztrálni kell valamilyen dynamic dns szolgáltatásra a routert. Ha telekomos HGW-d van, nem tudom, hogy azt is lehet-e. Bár gyanítom ez nem érdeke a szolgáltatónak, mert akkor senki nem venne magának fix IP-t. Azt nem tudom, hogy magánszemélyek vehetnek-e, de biztos elkérik az árát. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
-1 fgabor87 Posztolva: 2015. december 17. Megosztás Posztolva: 2015. december 17. Feltéve, ha a HGW mögötti routert be tudja regisztrálni DDNS-re. Mivel az már belső, a HGW által adott IP-t kapja meg, nem a külső, publikust. Nem tudom, hogy a HGW-ben van-e DDNS funkció. Ami nekem volt Cisco EPC3925, abban úgy rémlik, hogy nem volt. Ettől még másik fajtában lehet. Érdekes ez a gyakori csere, én 6 hónapja figyelem, és változatlan az IP címem. Még áramszünetek után is ugyan azt kapom vissza. Pedig nem fix. De azért fel van lógatva egy DDNS-re. :) Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
-2 fgabor87 Posztolva: 2015. december 17. Megosztás Posztolva: 2015. december 17. Tapasztalat. Cisco EPC3925-el nem lehetett. Belső IP-t kapott a WAN portjára, és azzal lett regisztrálva. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
Törölt_tag5667
Egy olyan kérdésem lenne, hogy lakossági előfizetőnek lehet fix ip címe?
Vagy van rá valamilyen mód, hogy ne kelljen minden nap frissíteni a dns-t?
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon
13 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.