Ugrás a tartalomhoz
  • bejegyzés
    11
  • hozzászólás
    3836
  • megtekintés
    79246

Sagemcom F@st 3686AC egy új remény


anonymus

778552 megtekintés

Ahogy a cím is sugallja ebben az írásomban, Telekom legújabb üdvöskéjét, a Francia gyártmányú  Sagemcom F@st 3686AC HGW-t fogom bemutatni.

Specifikáció:

  • EuroDOCSIS 3.0
  • DualMode: DOCSIS és EuroDOCSIS compatible.
  • 24 Downstream és 8 Upstream chanel bonding.
  • 4db Gigabit Ethernet LAN port, 1db RJ11 telefon interfész, USB 2.0 csatlakozó.
  • Két teljesen független processzor (Egy processzor a DOCSIS kezeléshez és egy dedikált processzor a LINUX alapú alkalmazások futtatására).
  • WI-FI: IEEE 802.11b/g/n 3x3 2.4 GHz és IEEE 802.1a/n/ac 5GHz Video Grade 3x3 (Dinamikus frekvencia kiválasztás DFS) Dual Band
  • Full Capture 1Ghz tuner
  • DLNA 1.5 DMS alkalmazás.
  • IPv4 és IPv6 támogatás.
  • Szülői felügyelet.
  • Magyar - Angol menü

Egész lelkét Broadcom SoC-al szerelt vas adja. Régóta égető szükség volt már erre a vérfrissítésre. Ha azt vesszük így lehet csak későbbiekben új nagyobb csomagokat bevezetni, amire egyre nagyobb valós igény van már. 

Állapot visszajelző ledekből sajnos nem vagyunk eleresztve. Lentről felfele haladva: Power Led miután áram  alá helyeztük kb egy percig világít. Utána sorban Signal és Online led. Ezt követően az ETH led következik amennyiben csatlakoztattunk hozzá UTP kábelt. Forgalom függvényében nem villog sajnos. Majd a telefon led következik, ami fixen világít ha van telefon előfizetésünk, utána  Wi-fi és Wps.

vmi2.jpg

Hátul a szokásos csatlakozókat találjuk, F csatlakozó koax hálózathoz, négy darab gigabites ethernet. Végül V1 esetén usb V2 esetén usb telefon és táp csatlakozók.

Funkciókat tekintve kaptunk egy FTP, DLNA, Cups servert. Természetesen ezek csak helyi hálózatról érhetőek el, a Sagemcom biztonsági irányelvei szerint.

Bridge mód bekapcsolása,  a 1414-es központi számon kérhető amennyiben nincs Iptv előfizetésetek

V1 és V2 Sagemcom pusztán kinézetbeli változásokon ment keresztül. Telefon és táp csatlakozó alulról hátra került. Újratervezett nyáknak és háznak köszönhetően kisebb és kevésbé melegszik.

Menürendszerről néhány kép képeket ide kattintva eléritek. Használati utasítás Sagemcom-F3686AC-v2.pdf 

 

Új szoftver érkezik hamarosan, ami a következő változásokat hozza:

-Számos új funkció

-Linux alapú szoftver,  így pl 5000 egyidejű kapcsolat helyett 20.000 egyidejű kapcsolatot tud kezelni

-Fon

-Számtalam hibajavítás

-Korábiaknál jobb wifi performencia AC-n akár 600M+

 

Sagemcom GYIK

 

Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.

 

 

Köszönöm a figyelmet, Anonymus.

3527 megjegyzés


Recommended Comments



Szóval adott egy telekom IPTV előfizetés. Azt szeretném, hogy a sagecom mögül kintről 2 eszközöm elérjem. Az egyik egy PLC 192.168.1.144, amit a 9099-es porton használok, mint webserver, a másik pedig egy ASUS router AP módban 192.168.1.13, aminek a 8082, 8443 portjait szeretném használni. Port check programmal ezek közül a 9099 és 8443-as port nyitott csak. Az alábbi beállítások ellenére.

Kintről próbálva nem megy csak a 13-as címen lévő router a 8443-as porton. A 144-es cím nem megy, hiába a nyitott port. Ha a DMZ host felületen beállítom a 144-et, akkor megy az is kivülről. Nem értem :( A 13-as cím 8082-es portját sehogy sem tudom nyitni.

Link kommenthez
6 hours ago, Adas78 said:

Hogy tudok portot nyitni a sagemcom-on? Annyi variációt próbáltam már. Valakinek ez megy egyszerűen?

Ez a 9099 port micsoda? Minek kell két port az asus routerhez? Mit csinál az a két port pontosan?

 

Nekem kb. 30 db bejegyzésem van és mindegyik működik.... A servernél esetleg a 80 as portot is ki kellene fwdolni rá...

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: root
Link kommenthez

Ok a 8082 valszeg common. A sagenak vannak ilyen dilijei. Változtasd meg a portot. Ami a servert illeti: ha DMZ ben megy, akkor port probléma van valszeg. A saját gépedre tegyél fel egy wiresharkot kapcsold mobilnetre, hogy ne localban legyen és próbálj kapcsolódni a serveredhez, majd nézd meg a wiresharkot, hogy miért nem sikerült.

Link kommenthez
10 minutes ago, bigfoot10 said:

Hali,

Unifi AP-vel bővítettem a Sagem routert néhány napja. Minden jónak tűnik, hasíta a net és a wifi, tegnap óta viszont nem tudok belejentkezni a 192.168.0.1-en a konzol felületre (A webhely nem elérhető). Any idea?

Hálózatból kihúz, visszadug és 1.5 perc múlva menni fog. Ismert bug, le van adva javításra.

Link kommenthez

Az alábbi hiba már ismert a Telekom által, dolgoznak rajta?

Ha IPTV beltérin( 2231,2001,6030 ezekkel lett próbálva több előfizetésen is) 2-3-4 csatornát váltok(P+), akkor a Sagemcom megbolondul, elmegy a net(kábel és wifi is) és lefagy az IPTV adás, 2-3 perc és mintha mi sem történt volna, van adás és net is

A hibával szerintem egybe függő jelenség, hogy ilyenkor a wi-fi led szabályos időközönként (1-2mp) villog, amíg helyre nem áll az adás/net.

STB FW verziók utolsó 2 számjegye, amikkel produkálta: 56,60,62,63

HGW FW verzió: a régi 2.67 és az új 2.84 is érintett

 

Más kombó (EPC3925+ISB2001) nem produkálja ezt a hibát, ezért gondolom, hogy a HGWben nem stimmel valami.

Nem egyedi hiba, mivel több háztartásban is kipróbáltuk, ahol ez a HGW van.

Hibajegyet hiába adtam le ~1 éve, nem történt semmi, a szerelők nem láttak hibát, de mivel előidéztem nekik boxot cseréltek (2231->2231re).

HGW csere több okból nem lehetséges: LG Smart TV esetén csak ez a Sagemcom nem fagyasztja le az IPTV adást (Dlink, Cisco igen), más háztartásban azonos típusú HGW produkálja a hibát.

 

Esetleg van valami megoldás erre? 

Néha, ha figyelmetlenek vagyunk megnyomjuk 2-3 alkalommal a P+ gombot, hogy a kívánt csatornára ugorjunk, ez akkor kellemetlen, ha valaki épp online játszik.

Link kommenthez

Igen ismert hiba "gyors" csatorna váltás okozza, gyártó tájékoztatva lett róla.  Még mindig a válaszukat és a megoldást várjuk! Ilyen esetben vagy csere másik hgw-re esetleg másik Sage vagy efit tájékoztatni kell.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez

Folytatom....

- port forwrd helyes beállítások mellett sem megy könnyedén, sokszor csak harmadik nekifutásra

- bizonyos protokollok működése hektikus, így pl a helyi workgroup tagjait sem feltétlenül látod, még akkor sem, ha minden jól be van állítva

- HD stream NAS-ról Media Playerre időnként megakadt, lelassult, kimeredt a kép. 

Hiba leadva, telekom tök normálisan próbálta felderíteni. Ők úgy látták, hogy a wifi kapcsolgat csatornák között folyamatosan interferencia miatt, ami lefékezte a router.  Valójában a csatorna fixálása a port forwrd stabilitását növelte, a LAN-on belüli sebesség stabilitás ugyanolyan csapnivaló maradt.

A hibajegyet sikerült lezárni, kaptam egy új  EPC3925-öt, és pik-pakk helyreállt a világbéke, minden működik tökéletesen. 

Szerintem összességében a jelenlegi szoftverrel nagyon erős kábelnet oldalon és nagyon gyenge LAN oldalon. Nálam NAS-Media Player között gyakorlatilag megbukott, de a többi probléma is nagyon idétlen sw hibákra utal.

Szerintem akinek komolyabb multimédiás hálózata van otthon, annak a Sagemcom kockázatos. Nekem nem vált be, Szerencsére van Cisco, de ott meg probléma a régi, n-es wifi, ami azért valóban elavult.

Egyszer talán lesz a Telekomnak olyan eszköze, aminek az eleje és a hátulja is jó... :-) Ha nem, hát a szomszédom átment optikára a diginél, én abban nem látok egyelőre hibát. Nem akarok sok okból váltani, de ez így nem lesz jó hosszabb távon....

Link kommenthez

Nekem ez a hiba a NAS-sal nem jelentkezett soha. Egy linuxos servert használok nasnak és Mede8er 600 3D a player. A wifivel vannak problémák, én kikapcsoltam és helyette egy apple airport extrém dolgozik. Jah igen, és nem streamelek wifin.:) Gigás kábel van.

Link kommenthez

Szerencsés vagy ? Nálam QNAP HS210 és Popcornhour a két szereplő, LG smarttv, Paradox biztonsági kp, meg pár mobil, tablet, notebook illetve egy AP. De nincs jelentősége, mivel a Cisco-val tökéletes a belső hálózat.

Szerintem is egyszer majd akár jó is lehet a Sagemcom, de ... jobb lenne, ha helyi viszonyok szerint legalább kettőből lehetne választani, plusz egy sima modem kellene. Igaz, hogy akkor magunknak kell venni routert is, de az legylább olyan lesz... 

Link kommenthez
23 hours ago, kinetic said:

Szerencsés vagy ? Nálam QNAP HS210 és Popcornhour a két szereplő, LG smarttv, Paradox biztonsági kp, meg pár mobil, tablet, notebook illetve egy AP. De nincs jelentősége, mivel a Cisco-val tökéletes a belső hálózat.

 

Wifin dolgozol? Igazából egy sima modem lenne a jó és mindenki azt tesz mögé, amit akar. Az user egy TPlinket, a profi meg egy Mikrotiket:)

Link kommenthez

Multimédia fizikai hálózaton van. laptop, tabletek, telefonok wifin. 

Telekomnak az a parája a modemmel, hogy az IPTV ügyfelek képesek-e megoldani a modem mögötti IPTV képes router beállítását. Egyébként szerintem is minimum meg kellene hagyni a döntés szabadságát az ügyfélnek. 

Ugyanaz a helyzet, mint a digitális kábeltv set top box bérlet, vs CONAX kártya ügyben, de az egy másik sztori...

Link kommenthez

Vendég
Hozzászólás

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...