Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

justzoli

Tag
  • Tartalmak

    15
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

1114 profilmegtekintés

justzoli eredményei

Tudományos főtag

Tudományos főtag (5/13)

  • Közösségépítő

Összes kitűző

  1. justzoli

    IPTV

    Sziasztok! Telekom optika előfizetésem van és android-os Smartbox-ot kaptunk az iptv-hez. Firmware-t frissített automatikusan a box, de a UI nagyon lassú, sokáig tölt, az előző verzió gyorsabb volt és átláthatóbb. Van rá lehetőség hogy "downgrade-eljük" és egy korábbi verzióra visszaállítsuk? Illetve tudnék csatlakozni valamilyen tesztelői programba, ahol visszajelzéseket lehet küldeni és ezeket beépítik a következő frissítésbe? Jelenleg olyan alapdolgok hiányoznak, mint pl. csatornaváltáskor a pontos idő kijelzése. Android menüjében már kerestem, hátha lehet finomhangolni ezeket a beállításokat, de nem találtam, szóval gondolom nincs rá lehetőség. Köszönöm a választ!
  2. justzoli

    Optikai internet

    Köszönöm a válaszod! Régebben próbálkoztam ezzel, hogy az SSID-t beállítottam a wifi routereken, de valahogy "összeakadtak" az eszközök vagy sávok és dobálták a jelet, vagy sok idő volt míg a wifi-re csatlakoztatott eszköz átváltott az egyik routerre a másikról, amelyiken erősebb volt a jel és addig kiesett a net. Tudtommal a mesh technológia ezt a "roaming" problémát küszöböli ki, egy nagy egészként látszódik a hálózat és nincs érezhető váltás.
  3. justzoli

    Optikai internet

    Sziasztok! Nemrég lett Telekom optikai internetünk és Sagemcom Fast 5670 típusú ONT-ot kaptunk. Azt szeretném megkérdezni, hogy az előfizetés szerint mi az ONT "jogi állapota"? Béreljük a Telekomtól, amíg az előfizetés tart, ha pedig lemondjuk, akkor vissza kell adni? Az ONT nem támogatja a Mesh Wifi technológiát, van lehetőség ilyen ONT-ot kérni és bármikor cserélik rá ingyen? Vagy ezt oldjuk meg magunknak saját eszközökkel? Ha jól tudom több ONT típussal dolgozik a Telekom, mi ezt kaptuk kérdés nélkül, lett volna rá lehetőség, hogy válasszunk amikor telepítették az optikát? Sagemcom Fast 5670 ONT-ról mi a véleményetek? Jó/stabil eszköznek minősül, amire nem szokott panasz lenni? Elnézést a sok kérdésért, köszönöm előre is a választ!
  4. justzoli

    IPTV

    Sikerult megoldani: stbben letiltottam a wifit illetve auto legjobb kepminoseg keresese helyett beallitottam hogy mit hasznaljon fixen. Masik kerdesem, hogy tobb stbm is van, ezeket switchcsel dughatom egy portba az onton? Tudtommal iptvnek eleg 10 mbit is es kene szabad gbites port. Koszi a valaszt!
  5. justzoli

    IPTV

    Szia! Kozben beszeltem a szomszedokkal, akiknek szinten par napja lett az optika bekotve, ok is hasonlot tapasztaltak tevezes kozben. Aramtalanitottam a boxot es nem oldotta meg a problemat. ONT hibaja lesz vagy a set top boxe? Tudtok ra valamilyen workaround megoldast amivel megjavulhat? Koszi!
  6. justzoli

    IPTV

    Sziasztok! Ma kotottek az optikat es iptvm lett a sat tv helyett. Stb: dv8519b, modem: sagem fast 5670. A problemam az hogy teljesen kiszamithatatlanul eldobja a tv jelet az stb, pedig vezetekkel van osszekotve a modemmel es nem wifin at. Nagyjabol az egesz 10 masodpercig tart utana ujracsatlakozik es bejon ujra az adas. Szerintetek mitol lehet es mi oldana meg a problemat? Koszonom a segitseget!
  7. justzoli

    Hangposta kikapcsolása

    Köszönöm, de nekem így jelenik meg: Valami miatt az egész "további beállítások" opció hiányzik az appban. Ma délután telepítettem az appot, teljesen friss.
  8. justzoli

    Hangposta kikapcsolása

    Sziasztok! Jelenleg ha hívnak és foglalt vagyok, akkor hangpostára irányítja a hívó félt és nem azt közli vele, hogy foglalt. Gondolom ezt a hangposta kikapcsolásával lehetne elérni. https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/3571/hogyan_mondhatom_le_a_hangposta_szolgaltatast__ha_mar_nincs_ra_szuksegem_?appid=tudasbazis&tudasbazis-eventType=8 Ezen a linken található opciókkal próbálkoztam, de sehogy sem sikerült a dolog. 1. Telekom appban nincs szolgáltatások és fogaskerék ikon. Extra szolgáltatások rész üres (gondolom itt kéne lennie) 2. Bejelentkeztem, ez a rész is üres. 3. Sms-ben elküldtem az alap kódot, azt írta hogy helytelen. Viszont akkor nem tudom mi a kódom, hisz sosem használtam a szolgáltatást. 4. Ezt is próbáltam de nem volt engedélyezve a használata. Esetleg összefügghet a dolog azzal, hogy céges flottás előfizetésem van és csak az módosíthatja ezeket a beállításokat, aki jogosult rá a cégnél? Köszönöm a segítséget!
  9. justzoli

    Optika?

    Köszönöm a válaszát! Az esetleg publikus infó, hogy melyik szolgáltató nyerte? Vagy a dokumentum elérhető valahol? Jelenleg a településen csak a Telekom kínál vezetékes internetszolgáltatást (ADLS), ezért furcsa számomra, hogy más illetékes szolgáltatót keressek.
  10. justzoli

    Optika?

    Sziasztok! Érdeklődnék, hogy Gyöngyösorosziban (3211) mikorra várható optika? Jelenleg 15 megás ADSL a leggyorsabb elérhető internetkapcsolat. Tudtommal 2020-ig kellett volna már kiépíteni, de még most sincs. Köszönöm a választ!
  11. Vegyek vdsl routert vagy inkább hagyatkozzam arra amit a T fog adni? (nem tudom mennyire minőségit adnak) Köszönöm, akkor felhívom őket! Elvileg hívhatok szerelőt házhoz, hogy bemérjék a kapcsolat sebességét és hogy milyen lehetőségeim vannak.
  12. Nincs HGW-m, Tplink adsl routerem van (nem T-s, saját), de szívesen adok DSL infót, ha megmondod milyen (ál)néven találom az admin menüjében. Az esetemben milyen hivatalos lehetőségek vannak a probléma megoldására? Kihívni a szerelőt, hogy mérjen rá a vonalra? Vagy a 1414-en meg tudják mondani, hogy át lehet-e állni? Mert eddig telefonos és személyes (gyöngyösi iroda) ügyfélszolgálaton is azt mondták, hogy csakis adsl elérhető. Viszont ez többszörösen meg lett most általatok cáfolva.
  13. Ez nagyon fura, mert lejárt hűség miatt hívtak és fel sem kínálták a jobb internetre váltás lehetőségét, sőt mikor rákérdeztem továbbra is azt mondták az adsl2+ az elérhető legjobb internet a címen. Vdsl-t meg sem említették. Agyvérzést kapnék, ha kiderülne, hogy már 3 éve lehetne gyorsabb internetem, csak valaki(k)nek a félretájékoztatása miatt ragadtam a régebbi és lassabb technológiánál...
  14. Köszönöm a válaszokat! A weboldalon megnéztem: https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/otthoni Rendelhető 50 és 100 mbit-es csomag is, viszont ügyfélszolgáltaton azt mondták, hogy a weboldal pontatlan, mert sokszor olyan címekre is felajánlja a gyorsabb csomag rendelésének lehetőségét, ahol fizikailag nem elérhető a felkínált sebesség. Max. 20 mbit-es kategóriába esem a mérési eredményeim alapján. A kapcsolatom adsl2+. Ezekszerint várható hálózatfejlesztés a jövőben, hogy a 2018 végéig meglegyen a min. 30 mbit stabil kapcsolat lehetősége? "Ez nálad épp a 15-16mbps lehet, de a további lehetőségeidről a digitális elosztód felületéről is leolvasható DSL információkból lehetne mit mondani." Elnézést, de digitális elosztó alatt mit értesz? Dslam kb. 800 méterre van a házamtól, szerintem ennek betudható a pár mbit-es veszteség a 20-hoz képest. Az otthoni routerem: Tp-Link TD-W8970B adsl2+
  15. Üdv! Érdeklődnék, hogy Gyöngyösorosziban várható-e internet fejlesztés (adsl) vagy már lezajlott ? Jelenleg 30 mbit-es adsl csomagban vagyok, viszont 15-16 mbit a letöltési sebességem. Megnéztem az első posztban lévő térképet, "30 mbit és felette" van jelölve. Elvileg stabilan hoznia kéne a 30 mbit-es sebességet, viszont ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy 1-30 mbit-es a csomagom, azaz 30 mbit-ig bármi lehetséges, lakcím függő. Tényleg ennyire széles intervallum van meghatározva? Ha nem várható fejlesztés, illetve nem lehetséges gyorsabb adsl kapcsolatra váltani, akkor mennyivel jobb opció a mobilnet előfizetés mint alternatív megoldás? (4G-re van lehetőség) Köszönöm a választ!
×
×
  • Új...