Törölt_tag1702

Mobiltudós
 • Tartalmak

  64
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

2 Követő

Törölt_tag1702 a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  13
  13

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  10+
  10+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

 1. Tisztelt Aduci! Van amibe az S5 Neo jobb, van mibe a Z3. Ha a nyers adatokat nézzük, akkor a Neoban egy 8 magos Samsung által fejlesztett Exynos chipset van, míg a Z3-ban egy Snapdragon 801-es chipset 4 maggal. Ram memória szempontjából a Z3 áll jobban (3GB, Samsung: 2GB). A kijelző panelje is teljesen más technológián alapul, a Samsung az SuperAMOLED, a Z3 pedig IPS LCD. Az amolednek sokkal élénkebbek a színei, illetve fekete háttérképnél igen energiatakarékos tud lenni, hátránya hogy hajlamos beégni, de ez csak extrém használási körülmények között fordulhat elő, a mindennapokban nem túl gyakori jelenség. A kamera megapixelszámokban a Z3 javára szól, de tudjuk, hogy a megapixel nem minden, sok minden más tényezőt is figyelembe kell venni. Akkumulátor szempontjából a Z3-nál 2 napos akkuidőt ígér a Sony, plusz támogatja a vezetékes gyorstöltést is, míg a Samsung az nem támogatja. Z3-nak 3100 mAh kapacitású akkuja van, az S5 Neo-nak 2800 mAh. Lényegében mindkettő a maga nemében kiváló készülék, a kérdés, hogy melyik dizájn/márka felé kacsintgatsz inkább. Mindkét készülék víz- és porálló, processzorban a Neo nyer, memóriában, kamerában és akkumulátorban a Z3. Illetve Samsung javára szól még, hogy van benne pulzusmérő szenzor a hátlapján, ha ez érdekes lehet a számodra. Személy szerint a Z3 felé hajlok, nekem különösen fontos az akkumulátoridő. Ajánlom figyelmedbe még a Huawei P8-t, Néhány EU országban a második legnagyobb mobilgyártó, több díjat is nyert a P8. Érdemes ránézni, sokan dícsérik. Remélem azért tudtam segíteni és sikerült eloszlatni a kételyeket, ha esetleg van bármilyen kérdésed a készülékekkel kapcsolatban, nyugodtan írj. Üdv: Laci
 2. Kedves Deino! Igen, a WP készülékeknél az egyik legfontosabb, hogy tudjuk a Microsoft-fiókot. Könnyedén dobálóznak az alaphelyzetbe állítással, de arra nem figyelmeztetnek, hogy a fiókadatokat jegyezzük fel/meg, mert csak azzal hozhatók vissza az adatok. Gondolják, hogy ez magától értetődő.
 3. Kedves anonymus! Nem érdemes a legolcsóbbat megvenni, mert az tényleg olyan is. Karcolódik akár a legapróbb érintkezéstől. Mindenképpen háromrétegű fóliát vegyél. Ennek az a lényege, hogy a fóliát mindkét oldalról egy fedőréteg védi, így szállítás során biztos nem fog megkarcolódni. Én rendszeresen vásárolok külföldről fóliát és semmi probléma nincs velük. Használattól függően simán kibírnak 1-2 hónapot. Viszont én személy szerint üvegfóliát ajánlanék, akár külföldről is. Ezeken karcálló réteg van, így ha csak le nem ejted és be nem törik az üvegfólia, addig nem kell cserélned, igen nehezen karcolódik meg. (true story)
 4. Kedves József! Az indulóárat, más néven a kezdőrészletet a készülék megvásárlásakor kell kifizetni, ez csak egy egyszeri költség, utána a havidíjban foglalt csomagot és készülékrészletet kell fizetned.
 5. Nyaralás már megvolt, inkább dologozás van és nincs sok idő a kötetlen beszélgetésre :D Gábor nálatok mi a tapasztalat az üzletben? Augusztus elején ott is nagyon sok ügyfél jött be ügyet intézni?
 6. Hát igen, a Windows Phone legnagyobb előnye az Androidda szemben, hogy nagyon gyenge vas is elég ahhoz, hogy hibátlanul fusson. Nem sok grafikai igénye van a metro dizájnnak. :)
 7. Milyen készüléken állítanád be? Ha iPhone, akkor automatikusan fel kell ismernie a netet, esetleg egy újraindítás szükséges neki Ha Android, akkor:- Beállítások -> További beállítások v. További hálózatok(készülékfüggő) -> Mobilhálózatok -> Hozzáférési pontok neve -> Új hozzáadása -> Itt a "Név" az mindegy, az "APN" legyen "internet.telekom". Mentsd el és állítsd be ezt aktívnak. Utána kapcsold ki és be a mobilnetet, ezután már működnie kell.
 8. Kedves @sa! Röviden és tömören, szerintem P8 Lite. Ha kicsit ki kéne fejteni, akkor a következők az okok. A Huawei készüléke 8 magos processzorral van felszerelve, míg a Samsung 4 magossal. A magok ugyanolyan Cortex-A53-asok, mindkettő 1,2GHz-en, csak az nem mindegy, hogy a Huaweiben kétszer annyi mag van. Árban sem mindegy, hisz a Huawei 20.000Ft-tal olcsóbb a Telekom online felületén, és ráadásul jobb is. A Kijelző ugyanúgy 5,0"-os HD felbontás, 16GB belső tárhely és 2GB RAM memória van, mindkettő bővíthető, akkumulátorban a Huaweiben 2200mAh-os van, a Samsungban 2300mAh, de ez szinte elenyésző különbség a Samsung javára. Kamera fronton is ugyanaz a 13/5 megapixeles páros van mindkét készülékben. A Huawei alapból Lollipop Androiddal érkezik, a Samsung pedig KitKat-tel, amit majd persze lehet frissíteni a későbbiekben Lollipop-ra. A legnagyobb különbség a processzorban és az árban rejlik, mindkettő a Huawei javára. Remélem tudtam segíteni :) Várom válaszod, hogy melyikre esett a választás!
 9. Benne van a pakliban :/
 10. Kedves@Ikszy! Egyetértek az előttem szólókkal, aki már megtalálta a Telekom fórumát, és a hibajelenséghez tartozó topic-t, az az én szememben 20 éves fiatal :) Ön az élő példa arra, hogy igenis meg lehet ezeket tanulni, nem lehet kifogás, hogy nem ma született. :) Én is az új készüléket javaslom. Amit eddig megtudtam Önről, az alapján bizton állíthatom, hogy az okostelefon megtanulásával és használatával sem lesznek problémák. Bármi kérdés van, forduljon hozzánk bizalommal :)
 11. Kedves NikonD! Ha igazak a garanciális feltételek, amit te is írtál, hogy nem szineződtek el az indikátorok, akkor vonatkozik rá a garancia. Ennek módja a Telekomon keresztül a következő. Személyes ügyfélszolgálaton be kell jelenteni a hibát, a készüléket átveszik. (Fontos! Adatmentés javallott, mivel a gyártói szervíz első dolga az lesz, hogy újratelepíti a szoftvert, mégha köze sincs a hibának a szoftverhez) A Telekom üzleteiben megszűnt a helyszíni szervíz szolgáltatás, a gyártók megtiltották, hogy az ügyfélszolgálaton lévő szervizes kollégák javítsák a készülékeket. Így a gyártóhoz tudjuk felküldeni a készülékeket, melyet általában 10-15 nap múlva kap vissza az ügyfél. Az elvégzett javítás a gyártótól függ. Ha javítható a hiba, akkor csak alkatrészcsere, ha pedig nem javítható, akkor készülékcsere. A legtöbb Telekom üzletben sajnos nincsen cserekészülék, így sajnos az ügyfélnek kell gondoskodni arra a 10-15 napra póttelefonról. Remélem tudtam neked segíteni, ha bármi kérdésed van, igyekszem válaszolni.
 12. Tisztelt btpraktikum! Szerintem ezt nincs fent a Telekom honlapján, de cáfoljatok meg, aki megtalálja. Én rákeresve a Google-n, ezt találtam, ez lehet hogy jó lesz (KATT)[http://www.modemsoftwarefiles.in/2013/09/download-zte-mf662-driver-windows.html] Kérlek dobj egy visszajelzést, hogy sikerült-e.
 13. Kedves zoli62! Ha nincs még hozzáadva Microsoft fiók a készülékhez, akkor a saját memóriájában tárolja. Ilyenkor viszont nem lehet kiszedni belőle. Importálni lehet SIM kártyáRÓL, viszont kártyáRA nem lehet. Csak akkor lehet lementeni a kontaktokat, ha az importálás óta esetleg nem adtunk újat hozzá, akkor ugye a SIM kártyán megtaláljuk őket, vagy csak akkor, ha van Microsoft fiók hozzáadva, mert oda szinkronizálja a névjegyzéket az eszköz. Őszintén, én nagyon hiányolom a SIM-re vagy SD kártyára történő mentési lehetőséget. A lényeg, hogy gyári beállítás előtt ellenőrizzük ezeket az adatokat, mentsük ami menthető.
 14. Kedves tuli! A Honor 6 is kapható a Telekomnál, ha így gondolkodunk, akkor vélhetően a Honor 7 is kapható lesz. Viszont ezt nem tudjuk konkrétra megmondani, nincs a fórumon illetékes, aki ezt meg tudná mondani 100%-ra. A specifikációkat tekintve a Honor 7 mindössze a kamerában (20mpx vs 13mpx), illetve az akkumulátor kapacitásában (3100 vs 2680 mAh) győzi le a P8-t. Minden másban, processzorban, RAM és belső memóriában megegyezik a két készülék. Dizájn szempontjából kijelzőméretre ugyanaz a két készülék, viszont a P8 vékonyabb és szerintem kicsit karcsúbb is. Annak fényében, hogy nem tudni, mikor lesz kapható (HA lesz kapható) a Honor 7, így én nem várnám meg, hanem megvenném a P8-t. Ez persze csak az én véleményem, a döntés a tiéd :) Remélem tudtam segíteni! Szép napot!
 15. Szervizes témára reagálva, én mindegyik iPhoneomat szétszedtem már legalább egyszer, volt egy ismerősöm, aki csodálkozott, amikor mutattam neki a két csavart a készülék alján. Amúgy észre nem vette volna, hogy ott lehet szétkapni a telefont. Ubuntu fón terén egyetértek @feketegabi-val, jobb szóval nem is lehetne kifejezni (rétegtelefon). Sok idő kell,hogy elterjedjen