Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

donci

Tag
  • Tartalmak

    30
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

donci a fórumon

  • Születésnap 08/16/1977

Profil megtekintések

1989 profilmegtekintés

donci eredményei

Tudományos tanácsadó

Tudományos tanácsadó (6/13)

  • Közösségépítő

Összes kitűző

  1. Nem tudom ezt elfogadni. Mivel lehet hogy mire meg kapnám a tabletett addigra lehet hogy, nem csak én, de még a déd unokám sem fog már élni! És ez nem vicc! Mert annyira lassú a Telekom, a megrendelt eszközök ki szállításával, hogy nem hogy a megrendelő de a megrendelő déd unokája sem fog élni mire ki szállít a Telekom. Evvel csak azt akaroom illusztálni, hogy a Telekom mennyire gyors a megrendelések teljesítésével. És igen (2017.04.20) ma sem kaptam még meg. A tévés példára utalva, az már két éve volt. És akkor tényleg gyorsak voltak. Mert akkor 1 hét alatt le zajlott az egész. Most meg már 2017. április 2. óta tart.
  2. 2017. április 2.-án a Telekom Webshopban, a vezetékes otthoni szolgálatásokhoz megrendeltem egy darab Huawei Mediapad M3 8.4 tabletet. A Telekom rendszere ezt igéynbejelentésnek vette. Majd 2017. április 7.-én hívtak, hogy készleten van a termék, és hogy el fogadták a részlet fiztetési kedvezményt. Majd 2017. árprilis 10.-én el készült a tablethez és a hűség idő hosszabításhoz a szerződét. A szerződést ki küldték elektronikusan. 2017. árprilis 10.-én szintén hívtak a telekomtól, hogy raktáron van az adott termék és küldik. De a mai napig, sőt eddig a percig nem kaptam meg a Huawei Mediapad M3 8.4 tabletet? Ilyenkor mi van? Mi a teendő? A ki küldött elektronikus szerződés szerint a "A szolgálatás megkezdésének határideje: legfeljebb az elõfizetõi szerzõdés megkötésétõl számított 15 napon belül, melynek határideje 2017.04.22." Ma meg már 18.-a van! A hűség szerződés hosszabítást sem aktíválták még. Legalabbis a Telekom.hu online felülete szerint még nem. Szerintetek meg kapom még valaha a Mediapad M3 8.4 tabletet? És a szerződés is hozzá igazitják? - Korábban rendeltem egy TV készüléket, szintén részletre. A TV az egy hét alatt meg jött anno, és nem volt gond vele. De a mostani megrendelés, úgy érzem hogy elégé vonatottan megy. Illeteve azt érzem, hogy nem is megy. Nem történik semmi.
  3. donci

    IPTV

    1., Az IPTV nem kártyával működik! Nem is kapsz kártyát! 2., A kártaya helyett egy 20 számjegyből álló egyedi azonosító van, amit a Set-top-box, első bekapcsolásakkor, a set-top-box telepítésekkor kell megadni. 3., A kábel tévén ott mind a 140 TV csatorna jelet egyszerre küldik, így kábel TV esetén a Set-top-boxnak és a kód kártyának csak de kódolnia kell a kábelen érkező jelet. 4., Mig IPTV esetén ott alapból csak 1 SD streamot kapsz, illetve megrendelt csomagtól függően, 1 SD + 1 HD, vagy 2 SD + 1 HD stramot kapsz. 1 stream = 1 TV adás! Mert az IPTV esetén, az IPTV set-top-box a megrendelt szolgálatástól függően, az IPTV szerveréről egyedileg egyesével vagyis steamonként kéri le hogy jogosult vagy e az adott szolgálatásra. Épp ezért kell külön bérelni minden tévéhez IPTV set-top-boxot. Mert 1 set-top-box csak 1 Tévét szolgál ki. Maximum 3 Set-top-box kérhető! A 3 set-top-boxhoz maximum 3 SD és maximum 2 HD stream igényelhető! Tehát nem fogsz tudni egyszere 3 különböző HD csatornát nézni 3 különböző tévén, csak maximum 2 tévén megy 2 külön HD stream. A 3. Tévén az első 2 éppen nézett HD streamból választhatsz. És akkor szrencsés vagy ha 3 SD és 2 HD streamot tudsz igényelni. Mert az átlagban csak 2 SD és 1 HD stream, amit tudnak adni. Sajnos az IPTVnek vannak ilyen jelegű korlátai. Az eslő IPTV set-top-boxnak nincs külön bérleti dija, mert az jár a szolgálatáshoz alapbó, de a második és harmadik set-top-boxnak van egy 870 forintos set-top-boxonkénti díja.
  4. donci

    HD adás

    Én a következőkkel egészíteném ki, a gondolat meneteteket. Ön magában a HD csomagal nincs gond, és a családi+HD csomaggal sincs gond. Ezt jogilag is meg lehet tenni! Amivel már gond van, az MTVA csatornáinak HD változataival. Ugyanis a Telekom az MTVA csatornáinak HD változatát továbra is a családi+HD csomagba helyezi. Holott ez elméletileg 2015. Július 1.től már törvénytelen. Mivel az MTVA csatornáinak SD és HD csatornáit egyaránt a közszolgálati csomagba kell, helyeznie a Telekomnak.
  5. donci

    HD adás

    Szuper jó! Épp most beszéltem az 1412-es telefonos ügyfélszolgálattal. Ott az ügyintéző nem tud semmit, az RTL Klub HD-ről, Ez már cikki!
  6. donci

    HD adás

    Kedves anonymus! Be tudnád linkelni azt az web oldalt, ahol meg erősítették hogy holnaptól lesz RTL Klub HD.
  7. donci

    HD adás

    ":smileysad:Tádám" és az RTL Klub HD, nincs sehol!:smileysad:
  8. donci

    HD adás

    Ne is haragudj anonymus! De kötekedni azt nagyon szépen tudunk. De a kérdésemre választ adni azt már nem tudsz, csak utasítgatni. Mikor vagy hajlandó válaszolni a kérdsemre? Vagyis hogy honnan van ez az info hogy vissza kerül az RTL Klub HD a Telekom kínálatába?
  9. donci

    HD adás

    Kedves Attila70! Hinni abban hiszel amibe csak akarsz! :smileyfrustrated: Én is hiszek bizonysos dolgoban. Most például abban hiszek, hogy a Telekom semmilyen közleményt nem adott ki arról hogy vissza kerülne az RTL klub HD. Sőt, senki semilyen formbában ebben a forumon nem erősítette meg a hírt, illetve az "állítolagos" megerősítő hírt sem támasztotta alá senki semmmilyen, hitelt érdemlően. Éppen ezért ez a hir midaddig pletyka értékű hír, amíg tényleg valóban vissza kerrül az RTL Klub HD a Telekom kínálatában.
  10. donci

    HD adás

    Kedves anonymus!  :smileyfrustrated: Kitől is nyert meg erősítést, ez az információ? :smileywink:
  11. donci

    HD adás

    "....a T-s fiúk előkészítették az EPG-t. " Az EPG-ben sincsen nyoma az RTL Klub HD-nak! :smileyvery-happy: Egyébként  :smileywink:"vihar" :smileywink: vagyis "RTL Kukb HD" előtti nagy csönd van, a Telekomnál. Mélyen halgat a Telekom! De én inkább arra lennék kíváncsi, hogy vajon bolcastle honnan vette ezt a Hírt hogy 2015.06.09.-én vissza kerül a Telekom kínálatába az RTL Klub. Mivel a Telekom a mai napig ez ügyben semmilyen forámban nem nyilatkozott. Én pedig így ebben az esetben hiszem ha látom.
  12. donci

    HD adás

    Nálam sem a 158. program helyen, sem pedig a 299. program helyen  nem jelenik meg semmi. Sőt az 158. és a 299. program hely egyáltalán meg se jelneik. IPTV-m van Családi+HD csomaggal. De még így se jelneik meg. A másik érdekessége a dolognak, hogy a Telekom érdekes módon mélyen halgat az RTL Klub HD vissza kerüléséről. 
  13. donci

    IPTV

    Elméletileg, igen adható. Sőt akkár még 1 db (Full) HD streamm is adható. Sőt elméletileg az ASDL 2+ technologiai is képes 2 SD és 1 (Full) HD streamm-re. Mivel a 2 SD streamm eggyüttesen, úgy körülbelül 6 Mbit/sec körül van, addig egy (Full) HD streamm önmagában úgy legalább 6 Mbit/sec. Tehát a 2 SD és az 1 HD streamm eggyüttesen kb. 12-13 Mbit/sec. Ennek megfelelően akkár 3 SD streamot is elbir az ASDL2+ technologia. Tehát ahol tudnak adni, legalább 15 Mbit/sec-et ASDL2+-ön ott menne az előbb le írtak. De sajnos a Telekom nem így áll hozzá, és elégé fukara az SD és HD streammok számát illetően.
  14. donci

    IPTV

    Előbb utóbb az összes szolgálató meg fogja szüntetni az analog kábel Tévét. Csak idő kérdése! A 2020-as 30 Mbit/sec-es net jó lenne 2020-ra, de a mai (2015.) technologiai állás az még, jóval túl mutat még a Star Trek (2364. - 2379.) Idején is. Mert még mindig az ASDL van töbségébe. Én is hiába vágyok optikára, és valódi HD-ra az IPTV-n, soha nem lesz nekem. Pedig a Budapesten élek és lakom, és még sincs optikai kábele a Telekomnak. Még a környéken sem!
  15. donci

    IPTV

    Igen. - De jelenleg minden kábel TV szolgálatónál van valamilyen szinten analóg kábel TV. Még a Telekomnál is van jelenleg analóg kábel TV. Csak a Telekom már nem köt új szerződéseket az analóg kábel tévére. De nézd meg a Telekomnak a TV-re vonatkozó Á.sz.f.-jét, és csodálkozni fog, hogy a telekomnál még mindig van analóg TV adás. De nem csak a Telekomnál, minden nagyobb szolgálatónál van, kisebb - nagyobb csatorna számmal még analóg TV adás. A ****nél is van analóg adás. A ****nél jelenleg 61 analóg TV csatorna van. Miért is nagy szívás a **** analógja? Mert úgyanis a ****nél is 2009. Szeptembere óta van DVB-C digitális kábel tévé. Jelenleg is van a ****nek digitális platformja, amin jelenleg 125 TV csatorna van. Ebbe benne van az HBO max is már. Egyébként a **** 118 TV csatornát kinál a digitális platformon a ****+ csomagban havi 3100 forintért. Éppen ezért szerintem nem szívná meg a ****, ha törvényileg köteleznék öket arra hogy meg kellene szüntetni az analóg adást.
×
×
  • Új...