ThomAce

Tag
 • Tartalmak

  12
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

ThomAce a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
 1. Kedves @Telekom szakértő! Sajnos én ettől az oldaltól nem lettem okosabb. Az alábbi üzenet fogad engem: " Extra gyors hálózatunk még nem ért el hozzád, de addig is választhatsz jelenleg elérhető csomagjaink közül, hiszen már meglévő csomagod is egyszerűen módosíthatod! " Ezt sajnos eddig is tudtam, de arról nincs semmi információ, hogy hol tart, vagy várhatóan mikor ér el hozzánk. Próbáltam különböző csatornákon keresztül érdeklődni az esetleges teamelés iránt, loadbalancing lehetőségről, átkötésről közelebbi központba (a közelebbi kb. 800m-re van, jelenleg pedig ~2.5km-re vagyok bekötve), de eddig semmi biztató visszajelzést nem kaptam. Még akár az átkötésnek is tudnék örülni, ha végre nem 26Mbit / 2.4Mbit lenne a maximális sávszélesség.
 2. Köszi szépen a részleteket! Akkor marad a várakozás és reménykedés. Lehetséges, hogy akkor ezért nem nagyon vonakodnak behúzni még egy plusz telefonvonalat, hogy loadbalancer routerrel növeljem a hálózati kapacitást.
 3. Szia @btz! És mitől számított 1-5 év és micsoda? 1-5 éven belül várható, hogy lecserélik a rezet optikára? Meg mikortól 1-5 év? Mostantól, vagy ez a "számláló" már elindult mondjuk az év elején? Honnan van ez az információ? Van bármi tervezet ami publikusan elérhető, vagy ez csak valami bennfentes információ? Nagyon szeretnék komolyabb, stabilabb internetet mint a mostani végre.
 4. Hello @teherwagon, Sajnos én nagyon erősen kétlem a dolgot, hogy megcsinálnák. Küldtem több kérdést a T-nek, hogy hátha lehetne valamit alkotni. Nekik megtérülne a beruházás, mert én minimum 20 évig itt fogok lakni. Viszont akár csak átmeneti megoldás is jó lenne. Azt is megkérdeztem, hogy lehet-e teamelni, vagy akár szimplán loadbalance-olni, de sajnos erre sem kaptam különösebben elfogadható választ. De sajnos még csak arról sem, hogy lesz-e itt bármikor hálózatfejlesztés. Pedig aztán a rézkábelt kihúzni és optikát befűzni nem egy nagy trúváj. A belváros mellett / környékén is csináltak nem kevés ilyet, láttam. Ráadásul a kábel ami az "oszlopról" lecsatlakozik olyan vastag mint a hüvelyk ujjam, szóval egy optikai kábel ennek fele sincs átmérőben. Nem is értem, hogy miért nem cserélték ki. Persze, pénz. De akkor dobnának egy új szerződést, hogy 2 év hűségidő pluszban, aki kéri az optikát! Sajnos így marad a várakozás. WLAN nincs a környéken, mert beletakarnak a fák, egyéb épületek. A routerem viszont már tud USB-n telefon vagy 3G/4G sticket fogadni. Lehet, hogy az lesz, hogy beszerzek egy megfelelő előfizut aztán átállok 4G-re a végén.
 5. Szia @teherwagon! Én már annak is örülnék, ha az én rezemet nem 2.5km-re lévő központba húznák be, hanem átkábeleznék az alig 800 méterre lévő sokkal újabb központba. Mivel a város közepén lévő központba vagyok bedrótozva. A T-s szerelő kollégák pár hónapja mikor igényeltem a netet, több órán át vadászták, hogy hova fut be a vezeték vége... Ők is csak hülledeztek, hogy oda és nem a Postára (< 800méter) van bekötve... Jó lenne már elérni a 30Mbitet, meg felfelé legalább 5Mbitet a mostani maximum 2.4Mbit helyett. Egyelőre még ez irányú kérdéseimre sem kaptam választ a T-től.
 6. Hello @teherwagon! Igen, ott próbáltam, de nekem hibára fut állandóan. Oprendszer egyébként minden esetben Windows 10, többféle verzión is kipróbáltam már. Legújabb kiadás, egyel korábbi kiadás, Firefox és Edge böngészőkkel is.
 7. Sajnos nálam sem teljesen jó a TVGO. Laptopon wifin keresztül működik az alkalmazás, gond nélkül. Asztali gépen, LAN-on keresztül viszont a következő hibákba futottam bele: 1.- Az alkalmazás betöltődik, az első képkocka megjelenik, majd ettől kezdve semmi sem történik. Nem játssza le a streamet az alkalmazás. WireShark-al ellenőriztem az adatforgalmat és érdekes módon a háttérben folyamatosan újra és újra csatlakozik a stream-kiszolgálóhoz, ahonnan némi adatcsomag letöltést követően lecsatlakozik, majd újra és újra elkezdi. 2.- A legújabb frissítés óta az alkalmazás egyszerűen bezáródik ahogy megjelenik a keret. Friss driverek, stb... Valamilyen video codekkel akadhat össze? Sajnos semmilyen debug log nincs ami segítene kideríteni, hogy mi a probléma. Hibaüzenet nincs, se Windows application, se reliability history-ban nem jelentkezik probléma / hibaüzenet az alkalmazással kapcsolatosan. Mi lehet a gond? A TVGO weboldalán a kapcsolatfelvétel meg egyszerűen nem működik. Az se laptopról, sem pedig desktopról. Csak annyit ír ki, hogy "a szolgáltatás nem elérhető".
 8. Köszi a választ! Akkor reménykedünk. Ez amúgy az utca másik oldala, ahol ugye nincsenek lakóépületek, mert a vasút vonala húzódik. Viszont vagy most Júliusban, vagy Augusztusban kezdik el itt az utcában a kerékpárutakat felújítani / bővíteni. Elvileg lesz némi infrastruktúra újítás is, mert pont ott az 59 környékén mindenféle jelölő oszlopok vannak már kihelyezve. Nagyon remélem, hogy ha nem is optika, de legalább egy 100Mbit lesz majd.
 9. Szia @teherwagon! És az pontosan mit takar, hogy lakossági igényhely? Nekem ez nem túl beszédes. Ez pl. tőlünk kb. 50 méterre található. Most akkor mit is jelent ez?
 10. Ez sajnos nem újdonság és nem egyedi eset. Az utcában van szupergyors internet, ráadásul nem csak T-com. Van egy utcányira (kb. 40m) *****, *****, stb... Tőlünk itt az utcában kb. 4 háznyira van ***** otpikai hálózat. Természetesen az említett szolgáltatóknak nem áll módjukban kiépíteni a hálózatot. Indoklás bővebben nincs, de szerintem könnyen érthető, hogy nekik ez nem érné meg. Több millió ft a kiépítés és itt csak ár előfizető lenne. Most azt várom, hogy az elvileg tervezett új T-com központ elkészüljön. Hátha akkor itt is elérhető lesz az optika. Vagy, legalább VDSL nagyobb sávszélességgel.
 11. Sziasztok! Nézegettem ezt a térképet meg a bejegyzést ami fentebb rögzítve van a szupergyors internet témában. Csak hát kicsit keszekusza számomra és nem explicit definiálja, hogy mi és mikor várható. Van bárkinek ötlete, hogy pontosan mikorra várható a megvalósulása ennek az egésznek Székesfehérváron? Jelenleg a routerben is le vagyok korlátozva 16Mbit/1.5Mbit sebességre. A fenti linkeket böngészve meg ugye belefutottam abba, hogy van egy térkép, ami a fejlesztéseket mutatja. Az egyik ilyen például a 8000. Székesfehérvár, Mártírok útja 59 -alatt mutatkozik meg a térképen, ami alig 100 méterre van tőlünk. Mikor is várható, hogy lesz itt bármi normális net? Ez is mókásan néz ki így: Modulation Type VDSL2 Actual Rate(Up/Down) 1595/16377 kbps Attainable Rate(Up/Down) 2457/28242 kbps Noise Margin(Up/Down) 8.2/13.9 dB Line Attenuation(Up/Down) 48.2/28.1 dB Output Power(Up/Down) 7.3/18.4 dBm Nagyon nem jó - pláne most -, feltölteni a rengeteg nagy felbontású fotót a gyermekünk otthoni tanulása miatt. (Fehér ember nézni homokóra.)