uzman

SUPERUSER
 • Tartalmak

  460
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

1 Követő

uzman a fórumon

 • Rang
  Megatudós
  24
  24

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  100+
  100+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  50+
  50+

  TV Guru

  Otthon vagyok a televízió témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Internet guru

  Otthon vagyok az internet témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

  Superuser

  Superuser vagyok

 • Születésnap August 24

Profil megtekintések

1682 profilmegtekintés
 1. Szia Ezek sajnos nem publikus infók. Szoftveres tudásban én azt gondolom, hogy azonosak. A Sagem-en egy LAN porttal több van, mert ott a 2.5G ethernet külön portot képez a 4 LAN csatlakozáson felül, a Techicolor-on viszont a LAN1 tudja a 2.5G sebességet. Bármelyiket is kapod, mindkét eszköz megfelelően ki tudja biztosítani a Telekom által nyújtott szolgáltatásokat.
 2. Szia Egész pontosan mire vagy kíváncsi?
 3. Szia Ha a tulajdoni lapra be van jegyezve a vezetékjog, ennek jogosultja jogszerűen használhatja a területet. Viszont ha építkezni szeretnél és akadályoz a vezeték, a szolgáltatóval szükséges egyeztetned, hogy kiváltsátok valahogyan az érintett szakaszt. Javaslom, hogy a műszaki ügyfélszolgálatot keresed meg, hogy megoldást találjatok a kialakult helyzetre.
 4. Szia Én úgy tudom, hogy nincs lehetőség kiváltani a szolgáltatói eszköz ATA részét, mivel nem publikusak a VOIP csatlakozási adatok. Az internet csatlakozásra/megosztásra tetszőleges saját router használható.
 5. Szia Vidd be a postára és majd adnak egy előre megcímzett dobozt, ami direkt erre a célra szolgál. link
 6. Szia Itt tudod ellenőrizni, hogy a településeden/kerületedben van-e tervezve karbantartás, mely adott esetben a leírt jelenséget okozhatja.
 7. Szia Ellenőrizd a port állapotát a https://portchecker.co/ oldal segítségével. Az se baj, ha a 80-as wan port helyett használsz más, 10000 fölötti értéket. Nehezebb lesz felfedezni a támadók által, neked meg igazából teljesen mindegy, hogy milyen porton fut.
 8. Feltételezem más szolgáltatóknál is így megy, Valószínűleg igen - vagy nem, ezt nem tudni. Én viszont azt gondolom, hogy szerencsésebb az, ha inkább később jön ki inkább a szoftver, de alaposabban le van tesztelve, mint kutyafuttában kiadni, hibákkal tele.
 9. Szia 2.4G-s sávon nem is lesz több, ez a maximum amit tud (nem csak ez az eszköz, ennyit tud szabvány szerint is).
 10. Mivel csak az 5 GHz-es sávban jelentkeznek a problémák, így inkább hardveres természetű lehet a probléma. Sajnos a gyártó fórumán is elég sokan panaszkodnak erre a típusra. Azt javaslom, hogy használd inkább csak a 2.4 GHz-es sávot, az elmondásod alapján az stabil és megbízható kapcsolatot nyújt. Ez nyilván azzal jár, hogy valamennyivel lassabb lesz a vezeték nélküli kliensek összeköttetése. A nagyobb adatforgalmat bonyolító laptopok, asztali számítógépeket kábellel csatlakoztasd ,így az 5GHz-es wifi sebességétől is magasabb le/feltöltési sebességet érsz el velük. Ha más kliensen is jelentkezne a DNS probléma, arra megoldás lehet, hogy a routered DNS szervere helyett a Telekom DNS szerverét megadni közvetlenül a klienseknek. Leírás
 11. Az 5GHz-es Wifire vonatkozó kérdés, oké, de a DNS-sel kapcsolatos probléma is csak a vezeték nélküli eszközöknél jelentkezik a hiba? (elnézést ha én nem értettem volna valamit)
 12. Igen, ez DNS névfeloldási hiba. Csinálj egy reset-et a TP-Link routeren, remélhetőleg az megoldja a hibát.
 13. Próbáld meg kikapcsolni a Mu-Mimo-t, elvileg okozhat ilyet.
 14. Az 5 GHz akkor működik stabilan ha az access point közelében vagy és nincsenek közbenső falak, fém elemek, bármi, ami gyengíti a jelet. A 2.4G-s sávhoz képest egy antenna jóval kisebb területet tud lefedni, így a jelenség akár még természetes is lehet. Ha ugyanakkor területet szeretnél lefedni 5G-vel mint 2.4G-vel, lehetséges, hogy két 5 GHz-es access point fog kelleni. Nyilvános helyeken ne legyen mérvadó, hogy működik a wifi, mivel nem ismered a konfigurációt, csatlakoztatott eszközök számát, esetleges per-device sávszél korlát, stb tényezőket. A saját routered beállításait ellenőrizni kell, esetleg állítsd alaphelyzetbe az eszközt.
 15. Szia Milyen távol vannak a vezeték nélküli kapcsolatot használó eszközök a routertől? Van más 5 GHz-es hálózat is a közelben?